Chester ve Talinda'nın peşine düşen sapığın öyküsü

Başlatan §ïяĝαиα, Temmuz 05, 2007, 12:23:39 AM

Previous topic - Next topic

§ïяĝαиα

Linkin Park'ın solisti Chester Bennington ilk eşi Samantha ile evlendiğinde çiftin yüzük alacak dahi parası yoktu.Çareyi yüzük şeklinde dövme yaptırmakta bulmuşlardı.Bu aşk evliliği 2005 yılında boşanmayla sona erdi.Boşanmanın nedeni Bennington'ın bir partide eski Playboy modeli Talinda Bentley ile tanışmasıydı.Chester,o an,hayatının geri kalan bölümünde gerçekten mutlu olabileceğini hissetti.Eve döndü ve Samantha'ya boşanmak istediğini söyledi...Hemen arkasından Bentley ile evlendi.Bir de çocukları oldu:Tyler.
Yeni evli çift,Chester'ın ilk evliliğinden olan oğlu Draven'ı da yanlarına alarak Orange County'de dev bir malikaneye taşındı.Talinda bir okulda öğretmen olarak çalışmaya başladı.Chester da grubuyla birlikte yeni albüm için stüdyoya girdi.Her zamanki gibi iddialı bir Linkin Park projesiydi.Ünlü prodüktör Rick Rubin ile çalışıyorlardı.Chester,zamanının çoğunu stüdyoda geçirdiği için Talinda'nın yalnız geçirdiği saatler de artmıştı.Bir akşam maillerini kontrol ederken tanımadığı bir adresten gelen mesaj dikkatini çekti.Mailde "Chester ve senin için çok mutluyum" yazıyordu.Birkaç hafta sonra yine aynı adresten gönderilen bir başka mesajda ise bu kez "Yalnız olmanın güçlüğünü biliyorum.Dualarım seninle"cümleleri yer alıyordu...Mailler gelmeye devam ederken bu kez Chester'ın telefonu esrarengiz bir kişi tarafından aranmaya başladı.Esrarengiz kişi hiç konuşmadan telefonu kapatıyordu.Gece gündüz hiç durmadan çalan telefon çiftin sinirlerini altüst etmeye yetmişti.
Şifreler Değişiyor
Ama çiftin hayatını kabusa çevirmeye kararlı olan sapık durmak bilmiyordu.Bu kez hedef Talinda'nın arkadaşlarıydı.Talinda'nın aylar önce kullanmayı bıraktığı mail hesabından genç kadının arkadaşlarına onlarca mail gönderilmişti.Talinda,bir sabah alışveriş sitesi eBay'e girmek istediğinde,giriş şifresinin değiştirildiğini fark etti.Aynı şekilde internet üzerinden alışveriş yaptığı kredi kartı PayPal'ın da şifresi değiştirilmeye çalışılmıştı.Ağustos ayında bu kez Chester'ın cep telefonu şirketi Verizon Wireless'tan bir mesaj geldi.Cep telefonuna gelen mesajları internetten görebilmesi için açtırdığı hesabın password'ünü konfirme etmesi isteniyordu.Oysa Chester'ın böyle bir talebi olmamıştı.Şüphelenen Chester,password'ü tekrar değiştirdi.Kısa bir süre sonra cep telefonuna bir başka konfirme mesajı daha geldi.Password başka biri tarafından yeniden değiştirilmişti.Chester'ın her değiştirme çabası aynı şekilde sonuçlanıyordu.Belli ki bu şifreyi kullanan bir başka kişi daha vardı.
Özel Dedektif Tutuldu
Durumun tehlikeli bir boyut almasından endişe eden Benningtonlar eski gizli servis ajanı bir dedektifi olayları araştırması için tutmaya karar verdi.Dedektifin ilk işi Talinda'nın e-mail hesabına girip gönderilenler bölümünü kontrol etmek oldu.E-mail hareketleri gün boyu sürüyordu.Hemen IP adresini araştırmaya koyuldu.Karşısına çıkan adres onu çok şaşırtmıştı.Bilgisayar,Sandia Ulusal Laboratuvarları'na aitti.Burası New Mexico,Albuquerque'deki Enerji Bakanlığı'na bağlı olarak nükleer silah araştırmaları yapan bir kurumdu.Belli ki bu çok gizli kurumda çalışan bir personel zamanını bir rock şarkıcısının hayatını cehenneme çevirmek için harcıyordu.Oysa bu durum artık bi rock şarkıcısının sorunu olmaktan çıkmış,ulusal güvenlik meselesine dönüşmüştü.Asıl iş bundan sonra başlıyordu.Çünkü böyle önemli bir kurumda araştırma yapmak neredeyse imkansızdı.Resmi bir şikayette bulunmaları halinde ise bürokrasi yüzünden sonuç almaları yıllarca sürebilirdi.Tabii bu arada fanatik hayranın delilleri yok etme tehlikesi vardı.Özel dedektif araştırmalarına devam etmeye karar verdi.Gözden kaçırdığı bir başka ayrıntı sorunun çözülmesinde hayati bir rol oynayabilirdi.Tahminleri doğru çıktı.Yaptığı araştırmada maillerden bir kısmının yine Albuquerque'deki bir başka adresten gönderildiğini fark etti.Fanatik hayran her kimse iş saatlerinde Sandia'dan,akşamları ise evindeki bilgisayardan Benningtonlar'a korku salıyordu.Dedektif çalışmalarına devam ederken Benningtonlar da evlerindeki güvenlik önlemlerini artırmaya başladılar.Önce her pencereye alarm taktırdılar ardından bir köpek aldılar.Saldırıların internet ortamıyla sınırlı kalmamasından korkuyorlardı.Çünkü sapık son aramalarından birinde aynen şöyle diyordu:"Çocuklarınız nerde biliyorum.Hayatlarınız tamamen kontrolüm altında"
Linkin Park Hayranı
Özel dedektif topladığı delillerin yeterli olduğuna kanaat getirince soluğu yetkililerin yanında aldı.Ve yapılan araştırmada sapığın Sandia'da teknoloji uzmanı olarak çalışan Devon Townsend olduğu ortaya çıktı.27 yaşındaki bir erkek çocuk annesi olan Townsend,bir süre önce boşanmıştı ve annesiyle birlikte yaşıyordu.Kendisine ait internet sitesinde tam bir internet delisi olduğunu.peynirli sandvice bayıldığını anlatıyordu.Fotoğrafından görüldüğü kadarıyla uzun siyah saçlı ,tipik Latin hatlarına sahip bir kadındı.Sıra saldırganla yüzleşmeye gelmişti.Özel dedektif,Sandia'da bir odada kendisini beklemeye başladı.Derken Devon kapıda göründü.Üzerinde Linkin Park yazılı bir mont vardı.Dedektif,Linkin Park'ı bilip bilmediğini sordu.Devon'ın cevabı ise şu oldu :"Elbette biliyorum üzerimde onların montu var".Dedektifin gönderdiği mesajları kendisine okuması üzerine ise daha fazla inkar etmenin anlamsız olacağını anlayıp her şeyi itiraf etti.
Başlangıç Dövme İlanı
Olayları ateşleyen fitilin bir mail adresi olduğu ortaya çıktı.Her şey Chaz'in sahip olduğu dövme salonunun tanıtımı için gönderdiği mailde Devon'ın rock yıldızının mailine rastlamasıyla başlamıştı.Devon,birkaç tahmin sonra password'ün Chester'ın göbek adı olan "Charlie[Charles]"olduğunu bulmuştu.Chester'ın mail kutusuna girdikten sonra oradan Talinda'nın mail adresini bulmuş ve onu da hacklemişti.Artık çifte ait her türlü dataya ulaşabiliyordu.Chester'ın cep telefonuna ulaşmak içinse sadece 3sayıya ihtiyacı vardı: -posta kodu,telefon numarası,sosyal güvenlik numarasının son 4 hanesi-
Peki tüm bunları neden yapmıştı? Sandia'daki işi en fazla bir-bir buçuk saat sürüyordu.Geri kalan zamanda da çok sıkılıyordu.Linkin Park'ı çok seviyordu ve Chester'ın hayatının bir parçası olmak fikri bu şekilde de olsa hoşuna gitmişti.Tutuklandıktan sonra Devon'ın Bennington ailesiyle bir daha iletişime geçmesine izin verilmedi.Ev hapsinde tutulan genç kadının bilgisayar,cep telefonu ve internetle bağlantısı bulunan herhangi bir aleti kullanması da yasak..
ee polisiye romanı gibi dimi :) neyse ii okumalar..gece gece ii uğraş oldu valla
NETE KAFA İZNİ
v for vendetta'yı unutmayın da...

chaz_lp

saol paylaşım için ya dünyada nası lp fanları var ya film gibi valla şaştım kaldım :o

NEVERlandLP

ben bunu bill.. dergide okudum manyak bi hikaye üşenmeyip okuyun :) paylaşım içn saol :)

lp_mike_chester

süper bişi hele yüzük almaya parası yokken yüzük seklinde dövme yaptırması...:):):)
ADS SINCE 1940  GELİYORUZ ! ! ! VENCEREMOS  ŞİMŞEKLER GRUBU ! ! !

delilah

playboy modeline aşık olup karısından hemen boşanmak istemesi daha ilginç :L benim bildiğim hikaye tam olarak öyle değildi.. boşanmalarının sebebi birbirilerine olan güvensizlik(ki biz buna aldatma diyoruz)diye duydum ben.. samantha nın sevgilisini de gördüğünü duydum artık birbirilerinden bile saklamıyorlarmış sevgililerini. ama talinda ile tanışma muhabbetinden hemen sonra boşanmak istediini duymamıştım..
IT DOESN'T EVEN MATTER!!!

soy un pedredor..I'm a loser baby
so why don't you kill me?!

§ïяĝαиα

valla ben derginin yalancısıyım  :) açıkcası yazarken benim de dikkatimi çekti hemen talindayı görüp yıldırımlar çakmış demekki kafasında sam'den bu kadar çabuk boşandığına göre =)
NETE KAFA İZNİ
v for vendetta'yı unutmayın da...

NEVERlandLP

Quote from: §ïяĝαиα on Temmuz 15, 2007, 08:32:22 PM
valla ben derginin yalancısıyım  :) açıkcası yazarken benim de dikkatimi çekti hemen talindayı görüp yıldırımlar çakmış demekki kafasında sam'den bu kadar çabuk boşandığına göre =)
bide orda artık mutlu olabileceini düşünüp....die yazıyo ya mutlu deildin neden 8 yıl evli kaldınki?

lpandhp

Muhteşem bir şeydi. Çok teşekkür ederiim bizimle bunu paylaştığın için!
SHUT UP WHEN I'M TALKİNG TO YOU!!!

I'm what i want you to want,what i want you to feel.But it's like no matter what i do, i can't convince you to just believe this is real. I love you Chester!!

I don't want to be ignored.

Even if you're not with me,i'm with you!

sevmiyorum ama özlüyorum!

ezqi

bu ne yaa?? walla roman gibi. güzeldi.... tsk ederiz

ebru_91

bende okumuştum ama sadece telefonu hacklendi die biliodum can sıkıntısından böle sapıklık olurmu ya
cursedprincess

süperlp

benimde canım sıkılıyo.
ben de mike ı mı hackleyim napim
şaka şaka olurmu öle sey

I_am_free

ilginç valla

liquid_skin

|||-_-||| I, cry, when angels deserve to die, Die,
KaRnTinA seSSiz HaYkıRIş diEdiE

lpbn

evet yani can sıkıntısından olacak şeymi bu?bence kafasında var sorun da suçu can sıkıntısına atıyo  :D
snowflake in my hand

nes(li)nkin

gerçektn film gibi:)bnmde bunn gibi bi planm var eer türkyeye gelrseler konsere giremcm (çnkü 15 yaşndaım) hmn karşı binada "mike gelmezse atlarm"die baırcam :-X  ;D {ya neden biz giremioz konsere :'(}