Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

agatha christie kitapları

Başlatan lp_jean, Haziran 17, 2007, 10:32:31 PM

Previous topic - Next topic

lp_jean

AGATHA CHRISTIE

Agatha Christie dünyanın en tanınmış polisiye romanları yazarıdır. Eserleri 45 dile çevrilmiş olan yazarın kitap satışları milyarları bulmuştur. Kutsal kitaplar (Kuran ve İncil) ile Shakespeare’dan sonra en çok satan yazardır.

Agatha Miller, İngiltere’nin Torquay şehrinde 15 Eylül 1890’da doğdu. 1914 yılında Kraliyet Hava Kuvvetleri’nden Archibald Christie ile evlendi. 1928 yılında boşanan çiftin Rosalind adında bir kızları var.

Christie, yarım yüzyıla aşkın süren yazarlık hayatında, 79 roman ve kısa hikâyelerden oluşan kitap yazdı. Ayrıca 25 Kasım 1952’de Londra’da perdelerini açan ve bugüne kadarki en uzun süreyle oynanan tiyatro eseri olan Fare Kapanı’nın da yer aldığı bir düzineden fazla oyuna imza attı.

Christie’nin 1920’de yayınlanan ilk kitabı "The Mysterious Affair Style" (Ölüm Sessiz Geldi), aynı zamanda meşhur kahramanı Belçikalı Dedektif Hercule Poirot’nun da yer aldığı ilk eseridir. Yazın dünyasının bilinen en ünlü karakterlerinden biri olan Hercule Poirot’yu yaratan Christie, bu kahramanını 33 romanı ve birçok kısa hikâyesinde kullandı. Bir diğer kahramanı ise kadın karakter Miss Jane Marple’dır. Miss Marple’ı 1930 yılında yazdığı "The Murder at the Vicarage" (Ölüm Çığlığı) adlı romanıyla okurlarına tanıttı. Her iki kahramanın da serüvenleri televizyon dizisi ve film oldu. 1974’de "Doğu Ekspresinde Cinayet", 1957’de "Witness for the Prosecution" (Beklenmeyen Şahit), 1978’de "Nil’de Ölüm" en başarılı olan filmlerindendir.

Agatha Christie ayrıca Mary Westmacott takma adıyla altı adet duygusal roman da yazdı. Aynı zamanda ikinci eşi Sir Max Mallowanile katıldığı arkeolojik kazılarla ilgili kitapları da vardır. 1971 yılında İngiltere’nin en yüksek onur unvanı olan "Britanya İmparatorluğu Kadın Komutanı" nişanını aldı. Agatha Christie 12 Ocak 1976’da hayata gözlerini kapadı.

agatha christie ve onun kahramanı hercule poirot bnm faworilerm
esrarengiz cinayetler, cevaplanmayı bekleyen sorular...polisiye romanları seven herkese tavsiye ederim!!!özellikle 10 küçük zenci adlı kitap olağanüstü  :-* ;) :D

işte bazı kitapları:

shimy

10 küçük zenci kitabına bayılıyorum ya ismiyle müsemma 10 kez okumuşumdur :)
diktatör terminatör moderatör traktör smilatör SHİMY FORUM KURALLARI
SİYAHERŞEYDİR  ....    SİYAHERYERDEDİR...

delilah

hayatımda hiçbir yazarı bu kadar sıkıcı bu kadar kitaptan soğutan bulmamışımdır bu kadını bulduğum kadar ben tarzını sevmiyorum bence çok sıkıcı..
IT DOESN'T EVEN MATTER!!!

soy un pedredor..I'm a loser baby
so why don't you kill me?!

§ïяĝαиα

nie abicim yaa..ben bu kadının 10 kadar kitabını okumuşumdur..gerçi haklısın olay örgüsü hep aynı katil bilinmedik biri çıkar stratejiler filn..ama güzel yani..kendi cinayet romanımı yazıom ya esinleniom ondan ben :P benim okudğum kitapları da şunlar:cesetler merdiveni,iskemlede 5 ceset,ölüm oyunu,büyük dörtler,dersimiz cinayet,elmayı yılan ısırdı,ışıklar sönünce,ve perde indi,ölüm diken üstünde,ölüm meleği,3yanlış 3ceset..işte bunları okudum tavsiyen hangisi derseniz büyük dörtler derim..dierleri paso aynı..
NETE KAFA İZNİ
v for vendetta'yı unutmayın da...

lp_jean

Quote from: delilah on Haziran 18, 2007, 08:15:57 PM
hayatımda hiçbir yazarı bu kadar sıkıcı bu kadar kitaptan soğutan bulmamışımdır bu kadını bulduğum kadar ben tarzını sevmiyorum bence çok sıkıcı..
on küçük zenciyi okumuş olsan böyle söylemezdin bence
ama tarzını sewmiosan dicek bişeyim yok tabi

mthnLP

16.50 treni diye bi kitabı vardı bunun heralde.okumaya niyet etmiştim ama okuyamadan kaybettim kitabı:D

§ïяĝαиα

ya 16.50 treninin temel konusu şu:karının biri biniyo trene..karşıdaki trende de bi adamın bi karıyı geberttiğini görüyo..ama kadın trenden indiinde ne ceset görünüyo ne de o adam..sora bizim kahraman hercule geliyo araştırmaya başlıolar felan..bulamadıysan da üzülme olay bu yani :D
NETE KAFA İZNİ

mthnLP

saol gizem okumuş kadar oldum :)

lp_jean

bu arada şunuda söyliyim
uyumak istemeyen warsa bu kitapları gece okuyabilir
uyku kaçırmakta birebirdrler  ;D

black_ece

öhöm hiç de öle değil korku falan uykunu kaçırmak istiyosan grange okucaksın bi kanatların çağrısı diye bi kitabı vardı o belki huzursuz edebilir o akdar
bunun dışında
bu kadın polisiye yi sevme neednimdir..
mükemmel yazar
şu ana kadar kaç kitabını okudum nilmiyorum baya baya var evin her yerinden christie kitapları çıkıyo
amaaa şöyle de bişey var şu zamana göre yazılmış polisiyeler değil hepsi gizli vetesadüfen bulunmuş bi kanıtla ya da tahminlerle çözülen olaylar var zaten kadının özelliği bu =)
iyi bi polisiye kitapta kanıt ya da tanık okuyucudan gizlenmemelidir
fakat agatha christie ve sir arthur conan doyle kitaplarında genellikle sonradan ortaya çıkan dedektifin bildiği ama hiç açık etmediği sürpriz kanıtlar oluto =)
nerden biliyosun nasıl eleştirirsin vs derseniz resmen polisiye ve adli bilimleri yaladım yuttum diyebilirim =)
ama yine de okumak zevkli oluyo
polisiyenin taçsız kraliçesi

ayrıca bu kadın polisiye roman yazmaya kız kardeşiyle girdiği bir idda sonucu başlamış

lp_jean

iyiki iddiaya girmş kız kardeşiyle yoksa ben yaz tatilinde sıkıntıdan patlardm

§ïяĝαиα

evt bende baya okudum kitabını hatta şuan saydım 13 olmuş ;D daha da okuycam..kitapları okunası kitaplar ama formatı aynı..sanırım hercule'ün en çok faka bastığı ve yapacağı şeyleri kestiremediği kitap büyük dörtler di [yani benim okuduklarım arasında] yani en sonunda kahraman&tanık gelir yada bişi olur oldu bitti...ama genede süper yazıo polisiyeye bu kadınla başladım..saolsun :)
NETE KAFA İZNİ

ebru_91

10 küçük zenci çok güzeldi ya hele katilin yargıç çıkması !! şok olmuştum sonunda bide doğu ekspresinde cinayet'i okumuştum başka okumaya fırsatım olmadı...
cursedprincess

selen

sen sevdiğim kitapları beş küçük domuzcuk ve köşkteki esrar

shimy

agatha chiristie'nin atıyorum 70 kitabı olmasına karşılık türkiyede 90 kitabı olduğunu biliyor muydunuz :D (rakamlar sallamadır ama türkiyede agatha chiristie adı altında yüzlerce salak kitap satıldığı gerçeği doğrudur :D )
diktatör terminatör moderatör traktör smilatör SHİMY FORUM KURALLARI
SİYAHERŞEYDİR  ....    SİYAHERYERDEDİR...