Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Türkçemiz !

Başlatan ugur-acikgoz, Ekim 28, 2006, 05:54:30 PM

Previous topic - Next topic

§ïяĝαиα

etc.yi örnek olarak söledim ben yaa :D
NETE KAFA İZNİ
v for vendetta'yı unutmayın da...

4LinKiN

Ben Tam olarak turkce katiliyimdir :) niye derseniz mesela örnekler ama gülmeyin ::)

h-h-h-h--------------------------- GeneLLiKLe Yaptihim hatalar
biLal seni anan ca(h)iriyor
o(h)uzdısari cikcanmi   
Gel((h))sene dısari
mesela actıhım topıc e bakın korktu(h)umuz hayvanlar

kasten yapilmiş bişey degildir ama gercekten katilim bu konusmalarda ::) insan sasiriyor bende paylasmak istedim :)
Limp ßizkiT forever
Limp ßizkiT forever
Limp ßizkiT forever

ebru_91

madem burda türkçemizi biraz olsun düzeltmeye çalışıoruz scream atmak yerine çığlık atmak dielim arkadşlar...
cursedprincess

ousan

of bazı şeyleri değiştiremezsiniz.. bence gereğinden fazla abartılan bi konu... ama uyarılması gerekilende bi konu..

Sumween

Quote from: §ïяĝαиα on Haziran 13, 2007, 10:02:03 PM
etc.yi örnek olarak söledim ben yaa :D
kıvırma şimdi :D

ousanın dediği gibi bazı kalıplaşmış şeyler var, ''bunları da böyle yapın o zaman'' deyip de kasmaya gerek yok.

Bi de topiclerde bi şey farkettim, bir iki yerde dikkatimi çekti.. smile olayı (tam olarak Türkçe ile ilgili olmasa da anlayış şekli ile ilgili) mesela biri yazacağını yazıyor sonuna da anlamı yumuşatması vs. gibi sebeplerle smile koyuyor.. ama ona rağmen millet smileı görmeyip,kendi kendine fitilleniyor ve tartışma çıkarıyor. sizden rica edeceğim şey şu: cümlelere her açıdan dikkat edin sadece anlamı yetmez sonda gülümseçlere de bi bakın bakalım gülüyo mu,somurtuyo mu... onlar cümlenin anlamını çok değiştiriyo çünkü, sonra kendi kendinize hararet yaparsınız boşu boşuna =)
   ki ki ki şunu da belirtiyim 2156 tane smile da görüyorum bazı postlarda,bu da postunuzun ciddiyetini fazla düşürür =)

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

Roswegas

hmm son yere katılıyorum bak

çok çok gülümse koyunca şımarık izlenimi veriyo

bunu düzeltmek için de '...' öneririm

Sumween

mütevazilik etmicem, gerçekten iyi bi noktaya değindim :) şunu da söyliyim yazdığım cümlede kastettiğim şeyin zıttını anlayıp da hararetlenip laf eden olursa paramparça ederim profilini,çok kızıyorum ya şu olaya ,ikide bir tartışma çıkıyo forumda,rastlıyorum hep

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

gokhan

bu arada bı ıtırafta bulunıyım yanı gercı bazı kısıler bılıyo ama soylıyım yıne ben TÜRKÇE'Yİ 8-9 yasından sonra ogrendım onuın ıcın bıraz bozuktur :d nazlı bunu sana dıyorum :D

geçerken_ugradım

msn türkçemizi mahvetti valla evet yerine ''eeet'', hayır yerine ''hyr'' lütfen yerine ''pls '' :(

§ïяĝαиα

sadece o deil..ya eskiden yazdıımda bana da şirinimsi geliodu ama şimdi çok bayağı gelio..örn.güzelim 'k' nın yerine 'q' yazılması..yokum varken neden yoqum..bu bi farklılık yaratma şeklimi anlamadım ki..sora özledim yerine ösledim..nedir bu daha çocuk görünme çabası mı.. sora bide şu;'ayshe'! bu nedir yaa anan senin adını ayshe die mi koydu..zamanında bende yaptım yapmadım demiyorum ama artık aşırı derecede bayağı geliyo..
NETE KAFA İZNİ
v for vendetta'yı unutmayın da...

tome3.mpq

kısaltmalarda sorun yok kısaltmalar turkceye uygun hyr evt gzl
doktor dr meclıs tbmm kısaltmalar turkce oldukca sakınca yok

Dev gibi ağaçların altında çıplak ayak dolaştığımız buz gibi sularında dudaklarımızın mosmor olana kadar balık tuttuğumuz Fırtınanın çocuklarıyız isyanımız bundanır..

ölü gelin

yha shimy manyaq site yapmışında senn yüzüne bilg başından kalkamıom   ama gerçekten çok güsel bi site ellerinize sağlık herkeşleeee üye olacak bu siteye 

yha bayılıorum chestere..onNUn gbisi yOk tBİ MiKe'DE CK ii.chester'I dinlerekn awazım cıktıgı kadar bagırasım geliooo...nden acaba???hilal.lp

yha ben kaşımı deldirmek istiom ama ewdekiler beni öldürür walla kapıdan içeri sokmazlar öle ama ben yapmak istiom biri şu babamla abimi ikna etsin      offfff yhaaaaaaaaa

bu ve bunun gibi pek çok örnek... forumda binlercesi var ama en kolay bulabildiklerim bunlar
"g" harfi yerine"q" kullanmak, "yaaaa" diye uzatırken araya bi "h" harfi koyup "yhaaaaaaaa" demek, "v" harfinin soyu tükenmiş gibi "w" kullanmak "güzel" demek zor gelecekki "güsel" demek vs vs ...
ben en çok neden korkuyorum biliyormusunuz bunu gerçek hayata da taşımanızdan çünkü bu örneği daha önce de verdim okulumda bi öğrenci sınavda "zaten" yerine "ztn" ünsüzlerini kullanmış... varın gerisini siz düşünün

black_ece

ya yasemin seni çok iyi anlıyorum
arkadaşlar size imla kurallarının hepsini yazarken uygulayın höt döt demiyoruz lütfen dikkat edin biraz
ve bazen öyle bi yazıyosunuz ki ne yazdıınızı anlamk için iki kere okumak gerekiyo
bu bizim dilimiz başkasının değil
başkası da gelip korumaz yani onu diyorum ?!

yasmein bu arada duyarlılığın için teşekkür ediyorum aşkum

imkislaLP

kendi dilimiz olduğu için çook şanslıyız çoğu ülkenin kendine ait bi dili yok  kıymetini bilelim yok etmeyelim yanii:) türkçe'nin katline bi örnek veriyim ayşegül yerine -moon she rose- yazanlar gördüm msn de,çok komik yani yazııkk..

bir de dikkatimi çeken birşey oldu global moderator, sr. member, jr. member, offline,online falan yazıyo bunlar forumlarda türkçe olarak yazılamayan ve değiştirilemeyen seyler mi acaba? onları da türkçe kullanabilirsiniz bence:)

shimy

o sitenin formatından mütevellit bir olay :D ama adminlerin üstünde uğraşıp değiştirmesi gerekiyor ki her ikisi de tatilde şu an =)
diktatör terminatör moderatör traktör smilatör SHİMY FORUM KURALLARI
SİYAHERŞEYDİR  ....    SİYAHERYERDEDİR...