Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

cumhurbaşkanını kim seçsin ?

Başlatan ShapeshifteR, Mayıs 08, 2007, 02:10:27 AM

Previous topic - Next topic

sizce cumhurbaşkanı nasıl seçilmeli..

halk seçsin
32 (53.3%)
meclis seçsin
15 (25%)
dönem cbaşkanı yerine gelecek cbaşkanını kendi seçsin
3 (5%)
yök seçsin
3 (5%)
öss 1.si(leri) seçsin
4 (6.7%)
iQ su en yuksek aday seçilsin
3 (5%)

Total Members Voted: 60

Darkshines

Quote from: neverforgivenangel on Eylül 05, 2007, 10:18:20 PM
onun yerine laik cumhuriyetine ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı yök ve yök gibi düşünen kurumlar seçerse....işte cumhuriyet o zaman parlar

Cümleyi 2 kere oku benim anladığımı anlıyacaksın.Elbette bağlı kişiler seçsin o konuda hemfikiriz ama ne okuduğumu biliyorum.

"makarnaya oyunu satanlar var" derken taşra yaşamını varoşları ve buna benzer yaşamları bilmek gerekir. bazı kesimin dolduruşu ile buraya makarnaya oy satılıyo yazılması kanımca saçmadır. ve o kişilerin verdiği oyun kesinlikle ve kesinlikle değeri vardır onları insandan saymamak ayıptır oylarını değersiz kılmak imkansızdır. zaten ülkenin büyük bir bölümü onlardan oluşmaktadır.

yazıyı okuyupta beni iktidar yanlısı belleme.Nihayetinde Atatürk'ün ülkeyi teslim ettiği gençlerden biriyim ve durumun bilincindeyim.

hermione

pardon da kim beni dolduruşa getircek??senle aynı düşünmediğim zaman birileri beni dolduruşamı getirmiş oluyo.. alla alla ya...evet bence onların oyu değersiz, bişilerin karşılığında oy vermenin nesi değerliymiş bende bunu anlayamıyorm. tek sana katıldığım nokta ülkenin büyük bir çoğunluğunun onlardan oluştuğu. evet başbakan oğlunun düğün altınlarıyla zengin olurken!!!gemicikler alırken onlar makarnayla yetinip hala onlara oy verdikleri için ülkenin büyük bir çoğunluğunu oluşturuyolar ve bu zihniyetle hiç bizaman o fakirlikten kurtulamıcaklar....

black_ece

öyle deme olcay oyları altın değerinde çünkü seçimin kaderini falan belirliyo tek sorun bi şeyleri görebilecek kadar eğitilmiş olmamaları ki başa gelen de onalrı düşünmüyo zaten şu kadarını görebilseler o oyu vermezler ya neyse
ve böyle olduğu için halk seçmemeli diyorum
o meclise o vekiller bizi temsil etsinler diye gönderiliyo ama çoğunun derdi milleti temsil etmek falan olmadığı için bişey de diyemiyorum pek :L:L

Darkshines

Kişinin senin benim gibi şanslı doğmayıp işçi kesimden olup birde bu durumun yadırganmasında o kişinin ne suçu vardır bende bunu anlayamıyorum.
başbakanın mevzusuna falan geldik benim tek istediğim şu yök konusunda biraz gerçekçi olunmasıydı ama madem buralara geldik..

Şu an ki aktif hangi bir partinin veya siyasetçinin gelipte zenginlere ve kendisine çalışmayıpta fakirleri zengin edebileceğini söyleyebilirsin ki bana ? ama hani bir 5 sene sonra neme lazım çıkagelir.umarım gelir. lanet olsun ki dönem Atatürk gibi tek bir kişinin herşeyi değiştirebileceği bir dönem değil. ülke zaten aynı ülke değil.

Daha da tartışmaya niyetim yok nasılsa yine karşı çıkacaksın dediklerime ya da başka herhangi birisi daha el yormanın da manası yok. isteklerimiz emellerimiz aynı yöntemlerimiz farklı diyebilirim arkadaşım (: böyle bir durumda olayları tek taraftan izlemek yanlış olur o yüzden tarafsız davranmaya çalışıyorum sadece.Cumhurbaşkanını seçmeye de meclis devam etsin halka taşımaya gerek yok meclisi zaten halk oluşturuyo zaman kaybı olur.

neverforgivenangel

yüzde 47 sinin oy verdiği partiyi düşünürsek tabiki halk seçMEsin...  bana kalsa bu ülkedeki Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı ülkenin başına en çok yakışacak kişiyi ancak yine temeli bu esaslar üzerine kurulmuş olan TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ SEÇMELİ:::

SaTaN_PiST

ya Cumhurbaskani Adayi diye size sunduklari adaylar zaten onlarin adaylari.yani onlarin adaylarini oyluyord,sunuz :) meclis secsindaha iyi
imza atmam simdi biri kopyalar falan gider şirket mirket

neverforgivenangel

halk değil de meclis seçerse ordunun belki bir nebze de olsa öhöm öhöm vari bir sesi olabilir. akp den öneri geldiğine göre halk seçmesin meclis gelsin. illa ki bi değişim olsun diyolar dediğim gibi ordu seçsin. hatta en iyisi emekliye ayrılan genelkurmay başkanı cumburbaşkanı olsun yada direk terfi meselesi...  47+bilmemkaç terörist zaten çoğunluk ediyo bu da halk a güvenmeyeceksin demek oluyo... anlaman gereken halk derken herkesi değil o belli çoğunluğa ulaşmışlar oluyo

gokhan

Quote from: neverforgivenangel on Ekim 06, 2007, 09:50:02 PM
yüzde 47 sinin oy verdiği partiyi düşünürsek tabiki halk seçMEsin...  bana kalsa bu ülkedeki Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı ülkenin başına en çok yakışacak kişiyi ancak yine temeli bu esaslar üzerine kurulmuş olan TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ SEÇMELİ:::
demokrası ulkesı dıosak demokrasının ıcınde bı kere tsk nın yerı olmaaması lazım...(EGEMENLİK KAYITSIZ SARTSIZ MİLLETİNDİR)

neverforgivenangel

gogo naptın abi ya... millet seçsin iyi de millet kavramı olsa tamam. herifler direk ümmet olarak gördükleri için kendilerini... sonuç başında belli olur. millet adı altında ümmet olacaksa olmasın

hermione

Muhabir, vatandaşa soruyor...
- Cumhurbaşkanı'nı kim seçmeli?
- Meclis seçmeli.
- Referanduma katılacak mısınız?
- Evet.
- Ne oy vereceksiniz?
- Evet vereceğim

Bir başkasına soruyorlar...

- Neleri oyluyoruz?
- Bilmiyorum.
- Ne oy vereceksiniz?
- Evet vereceğim.
- Niye?
- Öyle...

hıhı evet kesinlikle halk seçsin bence...

gokhan

Quote from: neverforgivenangel on Ekim 26, 2007, 12:04:52 AM
gogo naptın abi ya... millet seçsin iyi de millet kavramı olsa tamam. herifler direk ümmet olarak gördükleri için kendilerini... sonuç başında belli olur. millet adı altında ümmet olacaksa olmasın
dostum ben mıllet secmesın tsk da secmesın dıyorum ben buna karsıyım ama meclıs secsın...meclısı sonucta mıllet olusturyo...ıslerı ne..

neverforgivenangel

çalmak,çırpmak yolmak rüşvet toplamak söğüşlemek..bu gibi önemli konulardan vakit kalmadığı için topu halka attılarya:D

BurciSh

meclis seçmeli bnce
çnkü milletvekilleri ne die orda duruokii...???
eer halk secerse bunun çok buyuk sornları douracağı açık...
//вυя¢υ//ѕσмєтιмєѕ ι ωση∂єя,ιѕ тнєяє α ѕρєℓℓ тнαт ι αм υη∂єя.кєєριηg мє ƒяσм ѕєєιηg тнє яєαℓ тнιηgs

gokhan

sorun weya sorunlar olmaz ama tarstısılacak bısı kalamayacak...referanduma gıden ınsanlardan acaba kac kısı anayasanın ıcerıgınden haberdar...gıdenlerde akp yaptı dıye gıder...

BurciSh

ya eer halk secerse aday olan herkesn cumhurbaskanı olma ihtimali epey yuksek.Misal tarkan olsa genç kızların çoğu ona oy vercek
ya da ibrahm tatlıses...
ben bunu kaldıramam.İş bilen birilri gerek.
bunun da yolu meclisten seçilerek başa geçmktir
//вυя¢υ//ѕσмєтιмєѕ ι ωση∂єя,ιѕ тнєяє α ѕρєℓℓ тнαт ι αм υη∂єя.кєєριηg мє ƒяσм ѕєєιηg тнє яєαℓ тнιηgs