Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

fazıl say:''ülkemi terk ederim''

Başlatan merve t., Aralık 15, 2007, 08:28:20 PM

Previous topic - Next topic

merve t.

Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, Türkiye’de İslamcıların seçimi kazandığını, bakan eşlerinin türban taktığını belirterek, Türkiye’den ayrılmayı düşündüğünü söyledi.

Alman Süddeutsche Zeitung Gazetesi Paris’te keman ustası Renaud Capuçon ve piyanist Fazıl Say’la bir söyleşi yaptı. Söyleşide Fazıl Say şunları söyledi: "Bizim Türkiye rüyalarımız biraz öldü. Tüm bakan eşleri türban takıyor. İslamcılar zaten kazandı, biz yüzde 30, onlar ise yüzde 70. Başka yere taşınmayı düşünüyorum."

Bunun üzerine Capuçon, Say’a İsviçre’nin Zürih kentine taşınmasını önerdi. Say ise Lozan’ı daha çok beğendiğini, ancak havaalanının kente 1.5 saat uzak olmasını bir dezavantaj olarak gördüğünü söyledi. Say, konserler nedeniyle devamlı seyahat ettiğini ve ayda ortalama 4 gün evde olduğunu anlattı. Say, bir süre önce Avrupa Birliği’ne bağlı Avrupa Komisyonu tarafından ’2008 Kültürler Arası Dialog’ çalışmalarında ’Ambassador-Elçi’ unvanıyla görevlendirilmişti. Say gazetedeki söyleşisiyle ilgili soruları şöyle yanıtladı: "Şu anda değil ama ileride Türkiye’den ayrılmayı düşünüyorum. Biz artık azınlıkta kaldık, dışlanıyoruz. Çankaya’daki davete bile beni çağırmadılar. Böyle giderse, bir kızım var onu da alır yurt dışına giderim."

ShapeshifteR

kimileri kovulur kovan suçlu olur bu kendim giderim dio eminim kahraman ilan edilir ( kendi çevresi tarafından)... türkiyede bulamadığını oralarda ara.. onların zaten senin gibilere kucak açmakta üstüne yoktur... baksana erkenden ünvanı kapmışsın(elçi).. adama bak ya !! çankaya ya çağrılmadım die attığı tribe bak !!! senin türkiye rüyan neydi beyfendi ? ateist bir ülke mi hristiyan mı yahudi mi vs.. ? gideceğin ülkeler davalarda incile el basarak yemin edio hala...
Dünya üç beş bilgisizin elinde;
Onlarca her bilgi kendilerinde.
Üzülme; eşek eşeği beğenir:
Hayır var sana "kötü" demelerinde.

neverforgivenangel

hayır o adamın tepkisi laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni el altından yıkmaya çalışanlara karşı. ama babası çok güzel dedi gitme savaş diye... hepimizin(devleti seven ve korumak isteyenler) ders alması gereken bir mesaj.
o ülkelerde incile el basarak yemin ediyo olabilirler de unutma ki bazı kimselerde kuranı çok daha ağır şartlarda uygulamak istiyor ve bunun için çabalıyor...

ShapeshifteR

kur-an'ın ağır şartlardaki versiyonu nedir ki ? dinde zorlama yoktur teşvik vardır...
abi bu adam gerçekten kahraman yaşa fazoo !! meşhur oldun oğlum seneye artık nobeli sen alırsın :D yada bi kitap yaz yok satar :D albüm yapsak da fena olmaz hani hem müzisyenizde :D

neverforgivenangel

kuranın yaşama aktarılmış şeklini arabistandan irana pakistandan malezyaya bir çok ülkede görebilirsin. kadının insan değil eşya olduğu... özgürlük değil baskının olduğunu görürsün. ayrıca dinde zorlama değil teşvik var olayı sadece sözde kalan bir şey... arabistanda iranda insanlar zorlanmıyolar yani ?

ShapeshifteR

kur-an'ı herkes farklı şekilde hayatına aktarır.. herkes kendi çapında dinini yaşar.. ki kur-an'ın yaşama aktarılmış halini beğenmiyorsan sanıyorum ki müslüman değilsin ve bütün iddialarında sonuna kadar haklısın... ve müslümanlığın mezhepleri vardır bunu her müslüman bilir ve her müslüman mezhebine göre hareket eder... arabistan, iran, pakistan diyorsun... türkiyede çoğunluğu oluşturan hanefi mezhebi, onlarda % kaç ?

dini yaşamaya misal...

prens charles'ın müslüman olduğu iddia edilir...
reha muhtar : nasıl olabilir ?
müftü :       olur efendim olur..
reha muhtar: ama nasıl olabilir ??
müftü: beyfendi siz namaz kılıyor musunz
reha m. : hayır
müftü : içki içiyor musunuz
reha m : evet
müftü : e sizden nasıl müslüman oluyorsa ondan da olur !       ( hatırladığım kadarıyla)

Zaknafein

İşte yanlışımız tam da burada başlıyor zaten.
Adam dinine küfür mü etmiş?
'Ben müslüman değilim,bu ülke hristiyan olmazsa ben de onlara piyano çalmam' mı demiş?
Yönetim tarzının kötüye gittiğini vurgulamış,bu ülkede böyle bir gerilemeyi kaldıramayacağını söylemiş.
Yaptığı doğrudur demiyorum.
Ülke son 10 yılda Cumhuriyet öncesine dönüş yoluna girdi mi girmedi mi?
Laikliğin son kalesi diye bakılan Yök'ün başına geçen adam ilk iş türbanı serbest bırakacağını açıklamadı mı?
Ve ülkede laiklik adına böylesine bir çalkantı varsa birşeyler yanlış gidiyor demektir.
Sen de yaptın aynısını üstteki yazılarda.
Laiklik konusunu dine bağladın,konu Kuran'a ve Reha Muhtara gitti.
Alakasız bir hale geldi bir adamın yaptığı açıklama.Adamı kötüleyerek onu 'kahraman' yapan sen ve senin gibi düşünenlerdir aslında.
Nazım Hikmet'i düşün.
İçinde bulunulan durum,olaylar,sözler pekçok şey farklı olsa da ülke koca bir beynini daha kaybediyor.
Bundan 20 yıl sonra Fazıl Say için de Haziranda ölmek zor'lar yazılacak belki.
Kimbilir..

neverforgivenangel

her müslüman mezhebine göre hareket eder diyosun ama emin ol onların önde gidenleri paraya göre haraket ediyorlar. türkiyedeki asıl mezhep din tüccarlığı ve insanı ayakta uyutup güzelcene öpüp soyup soğana çevirme adlı mezheptir.

Darkshines

Ulan ne Kuran'a ne de Laikliğe, böyle bir müzisyenin ülkeden gideceğine yanarım. gel etme Fazıl'ım kal ülkende hele bir de şu azınlığa bedava konser verirsen tadından yenmez.

neverforgivenangel

aynen katılıyorum sana ya.. kalmalı ve bence kaldığını da açıklamalı yoksa yine birileri çıkar ve fazıl ananı da git der ;D

Zaknafein

Quotefazıl ananı da git der

Zira denmiştir.
Başbakanımız söylemediği için bu kadar kaba olmamasına rağmen bir vekilimizden
'gitmesine üzülmeyiz' açıklaması gelmiştir.

black_ece

Quote from: ShapeshifteR on Aralık 15, 2007, 09:02:06 PM

türkiyede bulamadığını oralarda ara.. onların zaten senin gibilere kucak açmakta üstüne yoktur... baksana erkenden ünvanı kapmışsın(elçi)..

bu arada fazıl say dan bahsedildiğinin farkındasın di mi ??
tabi kucak açıcaklar adam "iyi" çünkü
hani yani sen şunları söylemeden önce sanatçı bu ülkeden neden gidiyo diye düşünsen

Doqqyjuice

gorunen o ki fazıl say sanat askını muhafaza etmesine ragmen memleket askını yitirmis... pasam bi secim yapmıs sanatımı rahat icraa ettigim bi yere kacarım demis... memleket savasının gazi askeri degil firari askeri olmak ona daha cazip gelmis... e bu adam amerikada yasamıyomuydu zaten? ahahah hadi onuda gectim... kendine ait "official web site" ında turkce dil secenegi yok? ulan bu adam bizdendi de bizden mi gidicek? allah askına fazıl handeyi de al git... senden cacık olmaz...
Remember remember the nineteenth of November...

ShapeshifteR

ülkesini gerçekten seven adam ben gidiyorum demez... bunun bnce tek bir amacı var o da ÇIKAR tabiki..

neverforgivenangel

bencede yeter artık diye bir sesleniş var... anlayan insanlara gönderilen bir mesaj var...  mecliste kim gitsin kim kalsın demiş bi diyenler nerden bakın belli olur zaten herşey