Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

fazıl say:''ülkemi terk ederim''

Başlatan merve t., Aralık 15, 2007, 08:28:20 PM

Previous topic - Next topic

Zaknafein

Fikrini değiştirdiği söyleniyordu zaten.
Babası 'ülkende kal ve memleketin için savaş' mesajı yollamış kendisine.
Yine de kendi vereceği karardır.
Fakat şunu sormak istiyorum,ülkesini terketmesi ve vatandaşlıktan çıkması ona ne gibi bir ÇIKAR kazandıracak?Adam dünyaca ünlü değil mi?Piyano dahisi denmiyor mu adama?
Peki bu 'dahi' lafını diyen bir Türk gördün mü?
Yıllardır ülkeden göç eden binlerce 'dahi' var.Ödenek çıkmadığı için kansere bulduğu tedavinin patentini Amerikaya satan doktor mu ararsın,insanlık tarihi için yüzlerce yararlı icat etmiş bilim adamı mı..
Şu an hepsi Amerika'nın elindedir.
Bir kişi gittiğine üzülmüş müdür bu adamların?
Hani nerede göçen beynin varlığından bile haberi olmayan vatanını çok seven insanlarımız?Bir tanesi üzülmüş müdür bu olayın yaşandığına?
Ülke sevmek 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' yazıp msn'de flood yapmaksa,14-16 yaş arası milyonlarca milliyetçi faşizana sahibiz.Ne mutlu bize öyle değil mi?

Başka bir konu,Amerikada yaşıyor doğru.Türkiye'de verdiği konserlerin en az bir tanesinden haberin var mıydı?Türkiye'de yaptığı/yapmaya çalıştığı işlerden.
İsmail YK denen yaratığı 10bin kişi izleyip kendini jiletlerken bu dünyaya malolmuş SANATÇI bir avuç dolusu sanat sevdalısına konser veriyordu.
Fazıl Say olsaydın bu senin gururunu mu okşardı?
Türkiye'nin Tuğba Ekinci'ye İsmail YK'ya Cankan'a ihtiyacı var.Bu kara günlerimizde bu memleket sevdalısı insanlarımız memleketinde ne de olsa.Varsın Fazıl Say gitsin.
Gidene 'vatan haini' deme eğilimi damarlarımızdaki kutsal kanda mevcut zaten.

Ayrıca yaşadığı bölge konusundaki sert yorum sahipleri için gugıldan gelsin;Hor görme garibi

http://www.google.com/trends?q=faz%C4%B1l+say

Doqqyjuice

evet haberim var... bedelli askerlik icin geldigi anltalyada ordu bando takımına katılıp orada dersler vermesi... mehmetcik vakfına bagıslanıcak cokta pahalı olmayan konserler... onun dısında bide su elci unvanı var pasamın... ne demisti unvan ona verildiginde... "Turkiyenin toplumsal ve kulturel degerlerini avrupaya tanıtmak" mıydı amacı... tamam buraya kadar hersey normal zaten bunlara kimse laf edemez... ama burda yanlıs bi anlasılma olmus... fazılcıgım turkiyede mevcut olan ve olacak olan "islami" tarafı gorememis ve/veya gormemezlikten gelmis... pasam bizi kendisini dinlemeye layık bulmuyomus ki once televizyonlara cıkıp "ulkeyi tek edicem" diyo... sonra yurdum insanı kim bu adam ya ulkeyi terk edicek acaba diye googlea "fazıl say" yazıyo... cıkan sitede biyografi kısmına tıklıyo (tabi buda ingilizce)... bakmak istiyo acaba kim bu "degerli" insan diye ama hic bisey anlamıyo... neden cunku siteye giren ziyaretcilerin ingilizce almanca veya fransızca bilmeleri gerekiyo... eh ne yapalım yani biz simdi gidiyosa... buyursun gitsin :)

neymis biz yuzde 30 karsı taraf yuzde 70 mis... yoh yau secim sonuclarını bu kadar derin analiz eden bi insana daha rastlamadım ben... olayın derinine inmis adam... baksana etiket yapıstırmada ustune yok :) yuzde 70 islamcı yuzde 30 cumhuriyetci... burası yaz kosesi burası kıs kosesi... ortada biz tartısırız ancak...
Remember remember the nineteenth of November...

Zaknafein

Adam Türkiye'de bulunan(bulunması gereken) en önemli hakka sahiptir değil mi?
'Düşüncelerini ifade etme hakkı'
Söylediklerini beğenseniz de beğenmeseniz de bunu söyleme hakkına karışma gibi bir lüksünüz yok.
Fakat karşımıza çıkan tablo ne?
İkdidarım benim biricik sevgilim mangası işe hemen el atıyor.
Köşe yazarları yaylım ateşine tutuyor adamı.Ve tabii pek değerli halkımız da.
Bunun sonucunda adam söylediği sözden pişman olacaktır,olacaktır ki ibret-i alem olacak,kimse bir daha böyle birşey söyleyemeyecektir.
Söylediği günden bugüne söylediği laflar o kadar hararetle tartışıldı ki adam ne söylediğini kendisi unuttu.'ben böyle mi söylemiştim lan?!' diye soruyordur kendi kendine.
Ee nerede çok değerli düşünce özgürlüğümüz.Fazıl özgürlüğünü de kendisiyle birlikte götürüyor.
'Ortaçağ karanlığı'na yaptığı vurguyu şu an kimse farkedemiyor,çünkü iktidar bunu istiyor.
Bu kadar çarpıtıldıktan sonra kalmak istese bile gönderilecektir emin olun.
Ama bu sözleri elbet değerli bir sanatçımız,bilimadamımız birkaç yıl sonra tekrar söyleyecektir.

Quotepasam bizi kendisini dinlemeye layık bulmuyomus ki once televizyonlara cıkıp "ulkeyi tek edicem" diyo... sonra yurdum insanı kim bu adam ya ulkeyi terk edicek acaba diye googlea "fazıl say" yazıyo...

Ha çok güzel,iyi yapıyor yurdun insanı.En ufak fikri olmadan atıp/tutan kana kan fazişan tepki veren gibilerden olmadığı için kendisiyle gurur duyuyor yurdun insanı.

Benim yurdum insanı da şunu yapıyor bak;

Quotecıkan sitede biyografi kısmına tıklıyo (tabi buda ingilizce)... bakmak istiyo acaba kim bu "degerli" insan diye ama hic bisey anlamıyo... neden cunku siteye giren ziyaretcilerin ingilizce almanca veya fransızca bilmeleri gerekiyo...

Quoteyoh yau , anlamıyo  , gidiyosa

Yabancı dillere savaş açıp Türkçeyi kendisi konuşamıyor.Ey gözünü sevdiğim yurdum insanı..

Ülkeyi neden terketmek istediğini belirttiği açıklamayı okuysaydın,anlam çıkarsaydın çarpıtılmış haliyle adamı yerden yere vurmasaydın keşke..
Ama yurdum insanı tabii..
Zamanında Atatürk de ülkenin gidişatını beğenmediği için hakkında tutuklama kararı çıkmıştı.

Ah be yurdum insanı,nasıl olacak bu işler?

Ha bir de,Türkçeye verdiğin değeri imzana da yansıt bir dahaki sefere,kendinle çelişmezsin,daha akıcı olur konuştukların.

Selametle.

Edit:

Quotebakmak istiyo acaba kim bu "degerli" insan diye ama hic bisey anlamıyo...

Anlaşılması gereken yeri ben söyleyeyim;Adamın ülkesi 'Türkiye' olarak ifade ediliyor.Ve biliyorsun ki gugıl gibi Dünya'ya malolmuş bir sitede adamı arayan herkes adamın Türk olduğunu öğrenecek.Senin deyiminle;Amerikada yaşamasına rağmen..

Doqqyjuice

ahahaha... aydın insan... fazıl dusuncelerini ifade ediyo dokunmayın şabanıma da ben elestiri hakkımı kullanınca vurun kahpeyemi oluyo? fazılın sanatcı kisiligini tartısmıyoruz burda zaten... o pianoyu nasıl aglattıgını bende senin kadar iyi biliyorum... burda elestirdigim (agır veya hafif bi dil fark etmez hakaret etmedigim surece "dusuncelerimi ifade etme hakkımı" kullanıyorum) kendisinin talihsiz bir acıklamada bulunmus olması... simdi o ulkeyi terk ederim diyince birilerinin gozumu korkucak... veya bundan sonraki her cankaya davetine katılıcakmı?.. ha bakın burda soyle bi durum var cagırılmama soz konusu degil... kendisinin ankaradaki dairesine davet gonderiliyor ama sonra ses soluk cıkmıyor... bu cok normal degilmi fazıl kendisi yaptıgı acıklamada "ayda sadece 4 gun evimde kalabiliyorum onun dısında surekli konserlere gitmek zorundayım" derken... kıcına gps takıp uydudan izini mi sursun adamlar nerde yahu bu adam diye?

yaptıgı acıklamaya gelince... uzerinde oturulup dusunulecek derin anlamlar cıkarılıcak bi acıklama degil ne yazık ki... ortada bi savas oldugunu ima ediyor... o savasın bittigini ve artık kacmak zamanın geldigini soyluyor... belki kendisi gibi dusunenlerede  ulkeyi terk etmelerini cıtlatıyor... bende terk edicem ama corabımın tekini bulamıyorum... buldugum anda kapagı fransaya atıcam... ama yok fazıl zurih daha iyi olur demis havaalanına yakınmıs...

soylemek istedigim su... fazıl say onemli bir "sanatcıdır"... sanatını harikulade icraa eder... ve en rahat icraa edebildigi yerde olmalıdır ki kaliteli urunler verebilsin... bu baglamda gitmesine kızmıyorum... gitmesinden uzuntu duyarmıyım? hayır duymam bu topraklar uzerinde yasamıyor olması bu topraklar adına veyada o cok dalga gectigin "yurdum insanı" yani ben yani biz (sen degilsin sen iki gomlek ustumuzde seyrediyosun) adına birseyler yapacaksa varsın oralarda yapsın... kendi politik dusuncesi dogrulutusunda bir demec vermis ve ne yazık ki "apolitik" olmustur... onun gibi bi sanatcının mensup oldugu millete yon vermesi, belli bir misyonu sırtlanıp yol gostermesi gerekirken... onun gibi zurihlerde amerikalarda fransalarda jet sosyetenin hukum surdugu kentlerde yasayamıyacak olan tabiri caizse "fakir ama gururlu" yurdum insanına ben gidiyorum agalar... siz kendi basınızın caresine bakın demesi yanlıstır... o mensup oldugu yuzde otuzluk dilime bi umut asılasaydı keske...

yabancı dillere savas acan kim?... yani iki mesajdır ustune basa basa anlatmaya calıstıgım seyden cıkarabildigin "yoh yau" "anlamıyo" "bilmiyo" mu? ben orda türk olan bir sanatcının kendine ait sitesinde türkçe dil seceneginin olmamasını elestirdim... burda bi tezat oldugunu gormen zor olmaz...

fazıl say benimle yasamak istemiyormus... fazıl say gitmek istiyormus mutlu degilmis... e git kardesim ya... onumuz bayram sana biletini birinci sınıftan ben alıyım fazıl say... tabi bileti ulastırabilirsem sana :)...

bu yazdıklarımdanda "yıldırım turkler" "turk intikam tugayı" "turk gladyosu" "ülkücü hareket" mensuubu oldugumu cıkarırsın sen simdi... hatta sacma sapan sebeplerden imzamı elestirirsin yine... onuda gectim mesajının sonuna "selametle" yazarsın... ama yinede anlayamazsın elestirinin hangi noktaya yapıldıgını... abartıp Ataturk ornegi verirsin... cok alakalıymıs gibi... kacanla savasan arasındaki farkı gostermekten oteye gitmez... ha daha alakalı bi ornek veriyim ben sana... hrant dink inandıgı seyler ugruna öldü... nasıl aklına gelmedi ya onun cekip gitmek? tüh bak goruyomusun....

Zaknafein

Quote from: Zaknafein on Aralık 16, 2007, 01:56:49 PM
Yönetim tarzının kötüye gittiğini vurgulamış,bu ülkede böyle bir gerilemeyi kaldıramayacağını söylemiş.
Yaptığı doğrudur demiyorum.

Bak ne demişim zamanında..Bizzat kendim söylemişim bunu.
Tartışmaya girme sebebim de belirtilmiş zaten.

QuoteNazım Hikmet'i düşün.
İçinde bulunulan durum,olaylar,sözler pekçok şey farklı olsa da ülke koca bir beynini daha kaybediyor.

Bak bunu da söylemişim.
Hrant Dink aklıma gelmemişti bak.Tüh!Neyse sende kalsın o örnek.
Nazım Hikmet ülkemiz için Hrant Dink'ten daha fazla şey yaptı,onun içindir belki de.

Laiklikten girilip buraya kadar uzamasına şaşırıyorum.
Çevir kazı yanmasın.
Yüzlerce yıldır gelen tartışmalardır bunlar çözümü yoktur.
Ne sen beni umursa,ne ben seni umursayayım.
Fazıl Say'ın sanatı konusunda hemfikiriz.
Gitmesinin kayıp olup olmayacağı kişisel görüşlerdir,ve anlıyorum ki değiştirilemeyeceklerdir.

Bak tekrar yapacağım,çok seviyorum bunu yapmadan duramıyorum.
Yaptım;

Selametle.

merve t.

ya madem bu kadar iyi bir sanatçı -ki öyle zaten-o zaman otursun oturduğu yerde...ülkesini seven sanatçı kaçmaz ülkesinden...sanatçı pes etmez...toplum örnek olması gerekir...hadi ben gidiyorum deyip işin içinden o kadar çabuk sıyrılamaz...eğer bi hoşnutsuzluğu varsa bunu doğru düzgün yollardan halletsin...müslüman bir ülkede yaşadığını da unutmasın
herkes fazıl say gibi yaşamak zorunda değil.muz cumhuriyetinde de yaşamıyoruz.isteyen istediği gibi yaşayabilir bu ülke de.çekip gitmesinde ki sebep çok saçma.biz de beğenmiyoruz bişeyleri.gidiyor muyuz zürihe falan yoo...
birisi sana küfür mü etti,ya da aşağıladı mı,sanatına yasak mı koydu...ee nereye çekip gidiyosun o zaman...fazıl say sen de bizim gibi bu ülkenin vatandaşısın,seni bizden ayran tek fark sanatçı olman...gidersen git...üzülmem.görüşlerine de katılmıyorum. ama şunu unutma ki sen bi sanatçısın ve sorumlulukların var...hadi ben gidiyorum demek bir sanatçıya yakışmaz...!!!keşke bunları söylemeden önce babanı bi dinleseydin.yani ülkende kalıp,ülken için mücadele etseydin....

Doqqyjuice

aman diyim zaknafein sen beni bastan yanlıs anlamıssın... ben gidisinin kayıp olmıycagı degil aksine "beyin gocu" dedigin seyin onemli bi halkası olucagı gorusundeyim... ama bu ulkede fazıl saya uygulanan bi ambargo yokken sanatını pariste londrada new yorkta nasıl icraa ediyosa izmir de ankarada istanbulda oyle icraa edebiliyoken "biz dıslanıyoruz" demesi yanlıs... buna gerekce olarak cankaya davetine cagırılmadıgını gostermesi hepten yanlıs... bunu yabancı basın mensuplarına "bizim Türkiyede rüyalarımızı öldürdüler" seklinde sikayet eder bir uslupla soylemesi yanlıs oglu yanlıs... ulkeyi savas halinde gosteripte iki kutuba ayırması ustelik bunu "iktidar yanlısı" "muhalefet yanlısı" olarak degilde "islamcı,seriatcı,yobaz" "cumhuriyetci,milliyetci,demokratik" olarak ayırması bu adamın bu konuda yanlısı totem haline getirip gunde 5 öğün ibadet ettigi anlamına gelir... 5 yıllık akp iktidarlıgında konserlerine giden kisi sayısında ciddi bir düşüş mü yasanmıs... 50.000 kisi giderken artık 5.000 kisimi gidiyomus? 5 yıl once adı dagları titretiyomus ta simdi adam yerinemi koyulmuyomus? fazıl say bundan once neyse simdi de o bundan sonrada o olarak kalıcak... bu tip acıklamalar sadece kendisine zarar verir... politik gorunup tamemen keyfi olan bu acıklamayı herhangi bir yarası olmadıgı halde niye dile getirmis bu adam? biz ona "sen tü kakasın al bohcanı kaybol biz ismail yk cıyız muslum gursesciyiz" mi dedik? boyle diyen biri varmı? varsa ben gordummu? gormedim :) bunun yerine sunu deseydi "arkadasım ben hayat kosullarının ve yasam tarzlarının daha iyi oldugu bir ulkede yasama kararı aldım... cifte vatandaslıgımın bana getirdi demokratik hakkımı kullanıyorum" bu cok daha makul bi demec olurdu... hatta bunun yanına sırf sirin gozukmek icin dahi olsa "ulkemden kopmus degilim ulkemde isler yapmaya devam edicem" dese fazıl say tadın yenmiycek bi adam olurdu... o zaman ben fazıl sayın internet sitesindeki "contact"(orda oyle yazıyo turkcesi "irtibat") kısmına bir ricada bulunur "seni daha yakından tanıyabilmem veya tanıyabilmemiz icin turkce dil secenegini de ekleyebilirmisin?" derdim hatta daha samimi olur "eklersen super olur fazıl... kral adamsın fazıl" derdim...

e peki simdi bu adamın soylediklerinden farklı olarak anlatmaya calıstıgı ne ki diye sorarsın sen kendine... ben haddim olmayarak cevap veriyim... sudur ki; fazıl say bıraksın kendi yarattıgı ütopyada olmadık bahaneler ile ulkeyi terk ederim ayaklarını... gelsin istanbulda konser versin bi kez daha... banada yakın olsun hezarfende falan olabilir... bilet fiyatlarını ogrenci adamın karsılayabilicegi sekilde makul tutsun... kamu kuruluslarının musteri hizmetleri adı altında saatlerce dinlettikleri mozarttan,çaykovskiden,şopenden tiksinmiş olan piano sesinin buyuleyiciligini coktan kaybetmis isin iskence kısmıyla yogrulmus olan ben,sırf ona olan saygımdan giderim o konsere... benden baska o konsere binlerce insan daha gider... bunlardan yuzlercesi akp li olur... fazıl say da nasıl bi dunya yarattıgını... o "ortacag karanlıgı" dedigi seyin aslında kendi kafasında yarattıgı paranoyadan oteye gitmedigini gorur... hepimiz mutlu mesut ulkemizde daha guzel yarınlar icin yasarız... nazım hikmete uygulanan ambargonun, o ne kitaplarını yayınlatabilicek yayın evi bulamazken ne oyunlarının oynanıcagı bi sahne bulamazken... 24 saati devlet gorevlilerince izlenirken... bu baskının onda birini gormemis fazıl say bavulunu toplamaz ulkesinde iyi isler yapmaya devam eder... bende sabahın bu saatinde guzel kafayla takır tukur klavye tuslarını aglatmaktan kurtulurum... sende bana biseyler anlatmaktan... dimi ama? yanlısmıyım simdi? fazılı seviyosan soyle :) neyse...

esen kal...

ebru_91

doqqyjuice içimden ne geçiyosa söyledi daha fazla yorum yapmak gereksiz =)
cursedprincess

Zaknafein

Aslında ben daha fazla dikkat çektiği şeylerle ilgilenmiştim.Ülkenin gidişatı hakkında gerçekten mantıklı yorumların yanısıra ülkeyi muhafazakar ve laik kesim olarak bölmesine şiddetle karşıyım.
Fakat yine kendi görüşümdür ki üzerine çok fazla gidilmiş,adam yıpratılmıştır.
Sistemi öven köşe yazarı ve gazeteciler birçok yerden kesip/biçip olayı çarpıtıp,adamı bir daha böyle şeyler söylememeye zorlamıştır.Bu bir tür özgürlük kısıtlaması olarak görünüyor bana.
Ülkeden gitmesine baştan karşıydım zaten.Kalması mantıklı olanıydı.
Ama yine kendi görüşüme dayanarak şunu farkettim olayın en başından.
'Böyle giderse ülkemi terkedebilirim' demiş adam.
Ettim ya da edeceğim falan dememiş.
İşte olay tam burada çarpıtılmıştır.Üstüne çok fazla gidilmiştir.
Bu durumda vatandaşlıktan çıkmak kendi açısından büyük bir yanlış olacaktır düşüncesini ısrarla benimsemekteyim.
Karalama kampanyalarına göğüs gerip birilerini uyandırana kadar söylediğini tekrarlamalıdır.Bu açıdan sorun yok.
Bugün annesinin Fazıl Say'a gönderdiği mektubu okudum biryerlerde.
'Oğlum bunu yapacak kadar ileri gidemez,ülkesinde kalır ve düşüncelerini sonuna kadar savunur' demiş.
Yani terketmesi annesinin gözüne bile yanlış görünürken 'yaptığı en doğrudur' gibi bir görüşü savunacak değilim.
En başta söylediğimi hala söylüyorum ben,iktidarın oluşturduğu kamuoyu'nun neleri mahvedebileceğini gördük bu olayda.Zira mahvetti birçok şeyi.

Saygılar.
(Selametle.)

lp_mike_chester

yeter artık denen bir sesleniş  var insanlar bunları anlamalı...
ADS SINCE 1940  GELİYORUZ ! ! ! VENCEREMOS  ŞİMŞEKLER GRUBU ! ! !

black_ece

bu gün sabah ta bi yazı çıktı bunla ilgili.fazıl Say söylemi için "çeviri yanlış" ben öyle bişey demedim demiş.buyrun yazının tamamı ...,

Türkiye'yi terk ederim demedim
Alman gazetesindeki sözlerinin yanlış çevrildiğini söyleyen Fazıl Say: Ben "Türkiye'yi terk edebilirim" demedim, "İnsanın içinden gitmek geliyor" dedim
Ünlü piyanist Fazıl Say, Alman Süddeutsche Zeitung gazetesine verdiği demeçte "Türkiye'yi terk edebilirim" ifadesini kullanmadığını açıkladı. Can Dündar'ın "Neden" adlı TV programına telefonla bağlanan Say, "Yanlış tercüme var orada. 'İnsanın içinden gitmek geliyor' cümlesi, 'Hemen terk ediyorum', 'Türkiye kötü bir yer' demiş olmak değildir" diyen Say şunları söyledi: "İnsanın içinden gitmek geliyor olabilir. Benim yedi yaşında kızım var; ikinci sınıfa gidiyor. Bütün bunların organize edilmesi, başka bir ülkeye geçmem kolay prosedürler değil. Kişisel olarak da değil. Ama şu anda içine düştüğümüz durum, benim bundan sonraki hayatımda çok büyük komplikasyonlar yaratacak diye düşünüyorum." Türkiye'nin yeni konumuyla ilgili kaygıları olduğunu tekrarlayan Say "İnsan olarak, vatandaş olarak serzenişler yaşamak zorundayız. Bu serzenişlerimi dile getirdim" dedi.

DAVETİYE GELMEDİ
Say, Madımak'ta ölen şair Metin Altıok için bestelediği eserin sansürlendiğini anlatarak, "Behçet Aysan ve Altıok, kucağında büyüdüğüm amcalarım. Onlar büyük şairler olduğu için Metin Altıok ağıtını besteledim. Ancak oratoryo sansürlendi. Dönemin Kültür Bakanı Erkan Mumcu, ağır açıklamalarda bulunup beni mahkemeye verdi" dedi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın kendisine dava açmasına anlam veremediğini söyleyen Say, Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne çağrılmaması ile ilgili olarak ise şöyle konuştu: "Ankara'da oturmadığımı herkes biliyor. 'Ankara'da bir adrese yollandı' diye bir mesaj geldi. O adresi bilmiyorum. Belki babamın evi olabilir. Ancak babamın evine de gelmediğini öğrendim."

HABER MERKEZİ

QuoteSabah Gazetesi

I_am_free

işte cahilliğimizin bi başka örneği

ülkemizde ne kadar başarılı ve zeki insan varsa kovmayı ii beceriyoruz
...........
kansere çare buldum diyen türk doktora yapıldığı gibi

gokhan

YASASIN LAİK DEMOKARTİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ.....

bızım felesfemız budur...Buna aykırı dawranılmaya dewam edılırse...yıne sokaklara dokuluruz...fazıl sayın babasının dedıgı gıbı mucadele....

LParanoid

yaa islamcılar zaten kazandı ne demek yaa...yani ülkede islamcı,isevici,musevici falan mı var...bide abi laiklikle türbanın ne alaksı var yaa...türbanın laikliğe ne zararı var türban takılınca ülke şeriatla mı yönetiliyo...kimin neresine batıyo bu türban yaa...sanada güle güle fazıl valla kim ne derse desin isterse bu ülkede gelmiş geçmiş en büyük sanatçı olsun şahsen ben bu adamın gitmesine sevinirim...

merve t.

Quote from: LParanoid on Aralık 31, 2007, 11:04:47 PM
yaa islamcılar zaten kazandı ne demek yaa...yani ülkede islamcı,isevici,musevici falan mı var...bide abi laiklikle türbanın ne alaksı var yaa...türbanın laikliğe ne zararı var türban takılınca ülke şeriatla mı yönetiliyo...kimin neresine batıyo bu türban yaa...sanada güle güle fazıl valla kim ne derse desin isterse bu ülkede gelmiş geçmiş en büyük sanatçı olsun şahsen ben bu adamın gitmesine sevinirim...
evt haklısın..nedir bu islamcıydı bilmem şucuydu bucuydu...nedir yani...doğdum doğalı hep aynı mesele...