Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Gazi

Başlatan primula, Ocak 22, 2008, 03:16:18 PM

Previous topic - Next topic

primula

Güneydoğu'da hainlere karşı büyük bir mücadelenin sürdürüldüğü şu günlerde şehitlerimizi kalbimize gömüp, gazilerimizi baş tacı ediyoruz. Vatan için canını, kanını feda eden aslan Mehmetçiğin yanında, askerimizin hemen omzunun yanı başında, milletçe dimdik duruyoruz. Ancak bu mücadelede feda edilenler sadece can, kan ya da uzuvlar değil. Cepheden gazi olarak dönenlerin ruhlarında da bazen derin yaralar açılıyor. Kimi bir uzvunu, kimi ise ruhunun bir parçasını o dağlarda bırakıp, geliyor. Kimi de döndükten sonra daha büyük bir hayatta kalma savaşının içinde buluyor kendini... atv'nin yakında ekrana gelecek dizisi Gazi de mücadelenin bu kısmına dikkat çekecek. Gazi, milli duyguları köpürtmek, hamaset yapmak, klişe kahramanlık destanlarından reyting sağmak amacında değil. Bu yönüyle çok farklı bir söylemi var. Gazi, çoğu zaman düşmanları "insanlık paydasında" buluşturacak. Yüzyıllardır bir arada dostça yaşayan, İstiklal Savaşı'nda omuz omuza savaşan dedelerin torunları arasına serpilen nifak tohumlarını tek tek ayıklayacak. Bir Güneydoğu gazisinin dramatik ama azimle örülü mücadelesini ekranlara taşırken, temel amacın "bir arada insanca yaşamak" olduğunun altını çizecek. atv'nin yeni dizisi Gazi'nin çekimleri şu sıralarda Afyon'da devam ediyor. Yapımcı Adem Kılıç ile dizi üzerine uzun uzun sohbet etme olanağı buldum. Dizinin senaryosu yazılırken 3 gazi derneğinden yüze yakın Güneydoğu gazisiyle tek tek konuşulmuş. Dizide 400 kişilik bir ekip görev almış. Çekimler için Afyon'da gerçeğine bire bir benzeyen bir karakol binası inşa edilmiş ve sonra havaya uçurulmuş. Dizide Güneydoğu gazisini Ahmet Kural canlandırıyor. Nişanlısı rolünde ise Selin Demiratar var. Ayrıca Perihan Savaş ve Altan Günbay'ın da aralarında bulunduğu çok güçlü bir oyuncu kadrosu da ikiliye eşlik ediyor. Levent Demirkale'nin yönetmenliğini üstlendiği Gazi'nin görüntü yönetmeni Eyüp Boz ise Meleğin Düşüşü filmiyle bu yıl Altın Portakal kazanmıştı. Görünen o ki, Gazi, yaraya tuz misali, azıcık can yaksa da "toplumsal rehabilitasyon" sürecimize katkı sağlayacak bir yapım olacak.

"Dökülen bir damla asker kanı için 70 milyon yürek yanıyorsa herkes kalbinden gazidir."

GAZİ Dizisi; Üçgen Yapımevi tarafından çekilmektedir.

Dizinin Yapımcısı Adem Kılıç

Yönetmeni Levent Demirkale

Görüntü Yönetmeni Altın Portakallı Eyüp Boz

Senaryo ise İsa Yıldız Soner Pehlevan, Cengiz Dinçer ve Ümit Cin Güven tarafından yazılmaktadır.

Başrollerini Ahmet Kural ve Selin Demiratar' ın paylaşacağı dizinin diğer önemli rollerinde İştar Gökseven, Perihan Savaş, Altan Günbay, Sekvan Yerlikaya, Volga Sorgu, Kemal Kocatürk, Ozan Aker ... gibi sinema ve tiyatro camiasının cok önemli isimleri yer almaktadır.

Gazi herşeyden önce bir insan hikayesidir. Güneydoğu da askerliğini yapan bir çavuşun yaşam süresince yaşayacağı travmaları, aşkı ve kahramanlığı anlatan " kahramanlık ve aşk" destanıdır.

ben dün izledim bu diziyi müthiş olmuş bence  :)

υηƒσяgινєη.

neverforgivenangel

ben bu tür dizilere prim vermemek gerektiğini düşünüyorum. maksat sadece halkın milliyetçiliğini kullanarak para kazanmak. kurtlar vadisiymiş şuymuş buymuş bunların hepsi tv kanallarının para kazanma taktikleri. anlattıkları konu ne kadar güzel olursa olsun sırf bu adamlar bu amaçla yaptıkları için ben izlemiyorum izlemem de

Doqqyjuice

mesele anlatılan konunun kaymağını sıyırmakta :) sunu unutmamak gerekir ki her ekşi yogurdun ustune kaymagı mevcuttur :) ortaokul vatandaşlık derslerinden hatırladıgım kadarıyla soyliyim... yapımcılar icin olay reyting kaygısı olsa dahi bilincli bir izleyici olayın ozunu ve mesajını kapmayı basarabilir :) kaymagı sömürmek bizim elimizde... :)
Remember remember the nineteenth of November...

ölü gelin

fetullah efendinin kanallarından birinde de var böyle bir dizi abartın onları da izleyin reklamlarını falan yapın insanların duygularını sömürmeyi ne de güzel beceriyorlar şovenist mahluklar
televizyon yayıncılığı ve medya sektörü ne kadar da kirlendi

gokhan

abı o stv baslı basına bı hıpnoz zaten....ya medyadan uzak durun.....

ShapeshifteR

katlıorum gokhan.. ya medyadan uzak durmalıyıs yada komple içinde.. ne bilim gazate okuyorsak sabah yada hürriyet okurken yanında zaman da okumalıyız... bütün haberleri show dan deilde dier kanallardan da takip etmeliyiz bnce... medyanın durumu vahim.. dürüst dürüst işini yapan yok...

bu tarz dizileri bnde sevmiorum acıkcası hatta hiçbir diziyi izlemem ama pars'tan etkilendim ne bilim.. belkide ilerde bi polis olma hayalimin, beynimin bi köşesinde durduğu için olabilir...
Dünya üç beş bilgisizin elinde;
Onlarca her bilgi kendilerinde.
Üzülme; eşek eşeği beğenir:
Hayır var sana "kötü" demelerinde.

neverforgivenangel

bence gerçek anlamda ülkemizde sadece 2 adet gazete vardır ve ne gariptir ki bunlar zaman ve cumhuriyettir... seneler içinde gelen geldi gitti olan oldu ama değişmeyen bir tek onlar kaldı.. diğerleri sadece haberlerin kağıda basılı olduğu salak suluk şeyler...  2. sayfa magazini 3. sayfa güzeli arka sayfa güzeli ne bileyim haydar dümeni ve benzeri şeyleri haa birde kuponları olmazsa onların da hiç okunacağını sanmıyorum.. bunları sana içtenlikle yazıyorum güzin abla sensiz bu gazete bir hiç ;D

Doqqyjuice

medyadan uzak durun nasıl bişey? başkasının yalanını-gercegini,yanlısını-dogrusunu bilmeden kendi yolunu cizebilen bide ustune bunu savunabilen insan varsa gozlerinden opucem... hayır bide seri bi aduketle fiyat yapıstırmak ne kadar liberalizm onu da sorarım?.. pesinden kostugumuz şovenizmin mutasyonu olmasın sakın?... izleyin izleyin... fetoyuda izleyin kanalturku de izleyin... fetoya da inanmayın kanalturke de... alayını izleyin... hepsini izleyin(eren seni seviyorum forumu okuyosan eger benle temasa gec :P)... aptal kutusunun aptal muptelası olun... fular-pipo mixini bunyeye yediren entellerden daha entel olursunuz... :)
Remember remember the nineteenth of November...