Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

matematiğin mucizeleri

Başlatan ...nem!!.., Ocak 29, 2008, 11:43:41 PM

Previous topic - Next topic

Kozy_mac

ne işime yarayacak işime başladığım zaman nerede kullanacam derdim matematiği ama hayat insanı şaşırtıyo doğrusu
BASİTCE ÖLMEK İÇİN YAŞAMAYA DEVAM ETMEYİ BEKLEYEMEM.O HALDE SAVAŞARAK ÖLMELİYİM!

artemis

Matematiği çok severim ama hala havuz problemlerini çözemiyorum  bi türlü mantığını anlamadım ve bu çok kötü :-[  Bilim teknik dergisini takip ediyorum matematiğe bölüm ayırıyorlar çok güzel şeyler var ama  o sorular yok mu öldürüyo beni ne zamandan beri alıyorum şu dergiyi  ama o matematik sorularından sadece 1 tane çözdüm mesela geçen ay şu soru çok hoşuma gitti ;
              altı rakamlı bir sayıdan tersini çıkarınca elde edilen sayı, ilk iki rakamının oluşturduğu sayıların çarpımına eşittir.Bu sayıyı bulunuz hatta örnek vermişler; Örnek;Sayı 987654ise; tersi 456789, ilk iki rakamın oluşturduğu sayı 98, son iki rakamın oluşturduğu sayı ise 54'tür.  (bu sadece örnek sorunun mantığını anlamamız için, doğru sayılar bunlar değil yani)

linkieboppers

aslında o kadar da kotu değil çunku havuz problemleri müfredattan kaldırıldı.. :)

deathwax

Quote from: linkieboppers on Mart 09, 2008, 07:28:19 PM
aslında o kadar da kotu değil çunku havuz problemleri müfredattan kaldırıldı.. :)

hadi yaa... sevindim valla bilmiiyodum bunu. matematikle işim yok gerçi ama össde birinci bölmden sorumluyum.
çıkan sonuç şaşırtıcı gerçekten. sağol paylaşım için

linkieboppers

Quote from: deathwax on Mart 09, 2008, 07:47:16 PM
Quote from: linkieboppers on Mart 09, 2008, 07:28:19 PM

hadi yaa... sevindim valla bilmiiyodum bunu. matematikle işim yok gerçi ama össde birinci bölmden sorumluyum.
çıkan sonuç şaşırtıcı gerçekten. sağol paylaşım için
aslına bakarsan onlar kaldırılalı çok oldu.. :)

lpandhp

ben biliom bunu ;D
SHUT UP WHEN I'M TALKİNG TO YOU!!!

I'm what i want you to want,what i want you to feel.But it's like no matter what i do, i can't convince you to just believe this is real. I love you Chester!!

I don't want to be ignored.

Even if you're not with me,i'm with you!

sevmiyorum ama özlüyorum!

lpandhp

Quote from: ShapeshifteR on Şubat 02, 2008, 05:56:48 PM
gerçekten cok ilginc

12345679 * 9 = 111 111 111 sadece burası, burdan sonrasını 9 un katlarıyla carparsak aslında, 9 un kacıncı katıyla carpıyorsak ilk bulduğumuz sonucu o sayıyla carpmıs oluyoruz.. 18 = 9*2   111 111 111 * 2 = 222 222 222

kesinlikle onu düşündüm şimdi...
SHUT UP WHEN I'M TALKİNG TO YOU!!!

I'm what i want you to want,what i want you to feel.But it's like no matter what i do, i can't convince you to just believe this is real. I love you Chester!!

I don't want to be ignored.

Even if you're not with me,i'm with you!

sevmiyorum ama özlüyorum!

crazy_bennington

neyseki yabancı dil sınıfındayımda matematık dersi görmuorum  :P :D
When I look into your eyes
There's nothing there to see
Nothing but my own mistake
Staring back at me.

Ruhumu YakaLayın çünkü o aRtıK uçMak iStiYoR

ShapeshifteR

buyrun matematiğin mucizelerinden biri  ;D

Dünya üç beş bilgisizin elinde;
Onlarca her bilgi kendilerinde.
Üzülme; eşek eşeği beğenir:
Hayır var sana "kötü" demelerinde.

prensesss

valla ben matematie bayılırım sırf sıkıntıdan zevk olsun die mat çözdüümü bilirim  ;D
buna benzer seler görmüstüm.buda çok güzlmiş.saol . .
. . . EvAnEsCeNcE . . .

EBRU ?!

uğraşmayı sewen biriym matematiklede ii anlaşıorum buyüzden =)
ben 1istisnaYsam ! kaideyide boZaRım :P

lp_mike_chester

her sene kopye formülleri kağıda yazıp kopye cekerdim=) way be eski günler geldi aklıma=) benim matematiğim futbolum =)
ADS SINCE 1940  GELİYORUZ ! ! ! VENCEREMOS  ŞİMŞEKLER GRUBU ! ! !