Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

küresel ısınma

Başlatan makinacı, Şubat 05, 2007, 04:06:09 PM

Previous topic - Next topic

neverforgivenangel

küresel ısınmayla ilhili geyikler başladı ya :D:D
"küresel ısınmayı destekliyorum sırf kaşarlar erisin diye"
"küresel ısınmayı destekliyorum ocağa tüp takmaya gerek kalmasın diye"....
dalgaya mı vurur olduk herşeyi ne ;D

gokhan

o dalga bızı supurup goturuucek =)

lp_mike_chester

Cem Uzan Demiş dalgalar gelsede insanlar boğulmayacak.... ;D
ADS SINCE 1940  GELİYORUZ ! ! ! VENCEREMOS  ŞİMŞEKLER GRUBU ! ! !

Heart Attack

en ufak gördüğümüz şeyler çok büyük tasarruflar yapıyor arkadaşlar . Lütfen bu konuya karşı duyarlı olalım !

•Dişlerinizi fırçalarken, bulaşık yıkarken ya da traş olurken açık bırakılan musluk, dakikada yaklaşık 15-20 litre suyun boşa akmasına sebep olur.
•Tek bir kişi yılda ortalama 49 bin 140 litre suyu tuvaletlerde tüketir. Sifonun bir kez çekilmesi ile 10 lt su harcanır. Yeni teknolojiler sayesinde standart modellere göre yüzde 60 daha az su tüketen klozetler bulunmaktadır.
•Sifon çekildiğinde suyu renklendirsin ve temizlesin diye tuvalete asılan maddeleri kullanmayın. Bunlar kanalizasyona karışarak kirliliğe sebep olur.
•Çamaşır suyu, atık maddelerin ayrılıp çözülmesini sağlayan yararlı bakterileri öldürür. Çamaşır suyunu olabildiğince az kullanın.
•Bozuk musluklardan ve tuvaletlerden sızan su, evinizdeki toplam su tüketiminin yüzde 5'i kadardır. Akan tesisatınızı onarın.
•Kapı önü, balkon, teras gibi yerlerin temizliğinde hortumla su tutmak yerine süpürge kullanın.
•Bahçenizi sulamak için, buharlaşmanın az olduğu sabah ya da akşamüstü saatlerini tercih edin.
•Arabanızı yıkarken kova ve sünger kullanın. Hortumla yıkama, yaklaşık 550 litre su kullanımı demektir.
•Musluklara ve duş başlıklarına takılan ve su akışını azaltırken basıncı artıran yeni sistemleri edinin.
•Suyu kireç ve bakterilerden arındıran filtreler kullanın
sönüp gitmektense yanmak daha iyidir ...

thanoth

"Pekala. Küresel Isınma. Durdurmalıyız! Yanmayalım! Aman!"

Yüce "TV" tarafından bana yüklenen görevi yerine getirdiğime göre,devam edebiliriz.

Küresel ısınma,insanın kendisini herşeyin önüne koyabilmesinin sonucudur,egoistliğin dik alasıdır.
Gerçeği söyleyen Televizyonunuz ve Gazeteleriniz,size bütün gerçeği söylemiyor. Çevirmenleriniz işinize yarayacak kitapları çeviremiyor.

NASA,şu bilgileri verdi:
-Sadece dünya değil,Samanyolu galaksisi büyük bir hızla ısınıyor. 1960'tan beri.Dünyayı ısıtan insan varlığıdır dedik.Diğer gezegenlere ne oluyor? Pluton,Güneş sisteminde güneşten en uzak gezegen olmasına rağmen halen ısınmakta.

-Güneş faaliyetleri ve doğal afet sıklığı son 10 yılda (2007-1997) diğer 10 yıllara göre %500 arttı. Gitgide daha yüksek frekanslara ulaşan kozmik dalgalar tarafından sürekli vuruluyoruz.Ölçülen en büyük kozmik ışınlar son 2 yıl içinde ölçüldü. 2005'teki kozmik ışıma o güne kadar rastlanılan en büyük kozmik ışımaydı ve 2 gün sonraki Endonezya açıklarında 9.3 şiddetindeki depremle alakası olabilir(her zaman olmama ihtimali vardır diyerek cümleyi bu şekilde kurdum.)
Ardından olanları hatırlıyorsunuz elbette. Tsunami dalgası ve 300.000 ölüm.

Sibirya üniversitesi Geology profesörü Dr.Alexey Dmitriev ise aşağıdaki detayları ekledi:

-Uranus ve Neptün kutup değişikliği yaşadı.

-Neptün artık %40 daha yoğun.

-Jüpiter,manyetik alanını iki katına çıkarttı.

-Mars'ta kutuplarda buz kütleleri eriyor.Bu korkunç bir iklim değişikliği,kişisel olarak eklemek istiyorum.

-Güneş'in manyetik alanı (heliosphere) %1000 oranında arttı.

Kaynaklar:
Cosmic Vision, The Dawn of the Integral Theory of Everything,
Ervin Laszlo 2004, ISBN 90 202 8359 6

Catastrophe or Ecstacy, A Complete Guide to End-of-Time Prophecies.
Geoff Stray, Vital Signs Publishing 2005, ISBN: 0-95550608-0-X

Genesis of the Cosmos, The Ancient Science of Continuous Creation,
Paul La Violette PhD, ISBN 1-59143-034-8

Çok büyük bir değişime doğru ilerliyoruz. Türkiye'de bizi uyaran hiçbirşey yok!

Türban,Fazıl Say,ve Ak Parti sizi daha bilgili yapmamakta ısrarcı. Onun yerine kutuplara ayrılıyorsunuz.

Bulun ve okuyun. Interneti doğru dürüst bir amaç için kullanın.

Gelecek umduğunuzdan daha karanlık. Amerika hala kyoto anlaşmasını imzalamadı. Neden? Gelecek Amerika tarafından bilinmekte.Küresel Isınma insan varlığının tamamen dışında gelişen bir fenomen.

Amerika,yokoluşun eşiğinde ve bunu engellemek için elinden gelen her şeyi yapıyor.
Hristiyanlık sakladığı yığınlarca bilginin yayılmasını engellemek için üçüncü engizisyonu yürütmekte.
Diğer dinler bilinçsizliğin içine yuvarlandı.Hristiyanlığın etkisiyle büyük oranda.

Değişimin çağını yaşıyoruz.Kırılgan olmayan tek şey birliktelik. O da var değil.

PS:Koray Marduk'tan bahsetmiş. Açıkçası ben değişimin o şekilde geleceğini düşünmüyorum.Burak Eldem'in bahsettiği kaynaklara ben de baktım,ve aynı şeyleri çıkaramadım. Elbette Burak Eldem yurtdışında yazılan kitapları toplayıp gayet anlaşılması zor ve uzun,sıkıcı bir yığın haline getirmiş kendi kitabını,ama zaten yurt içinde kimin haberi var ki?

gokhan

guzel bı bılımsel acıklamaydı burak tskr (: yenı bı cag doguyo......

thanoth

En iyisini umalım.

mi_numetal_sa

bide tek nedeninin parfümler falan olduğunu söylüyorlar ozon tabakasını güneş deliyomuş kullandıklarımızında katkıları war tabii
ÖZENTİLERİ ELE GEÇİRDİLER ÇOK TEŞEKKÜRLER TOKİO HOTEL :p ARTIK ÖZENTİ LPCİ YOOK(TUR HERHALDE)

ANTİ TOKİO

lpbn

Heart Attack in dediğine acaba şu dünyada kaç kişi duyarlı  ???  :-\
snowflake in my hand

linkieboppers

aslında kuresel ısınmanın en buyuk etkenı atmosferdekı delığın buyumesı değilmiş..
dunya aslında gunesten kopan bir parca ve nebula adı verılen bulutsunun zamanla değişime uğramasından olusmus..
her gezenın oldugu gibi dunyanın da bi çekirdeği var..bir gezegenın olusumunu tamamlaması ıcın tamamen soğuması gerekıyor..orneğin mars bu soğumayı gerceklestırdı ve olusumunu tamamladı..
dunyanın cekırdeğinin henuz soğumamıs olması olan depremlerın ve volkanık patlamaların çokluğundan bellı oluyo..Dunyanın olusumunu tamamlaması için de cekırdeğin soğuması lazım..olusumundan bu yana gecirdiği tum değişiklikler kendı olusumunu tamamlamak için..cekırdek yavas yavas soğumaya basladığı için ıklımsel değişiklikler meydana gelıyor..
Yanı sadece ozondakı delık değil kuresel ısınmanın sebebı..
dunyanın cekırdeğinin tamamen soğuması için mılyonlarca yıl gerekıyor..eger meteor carpması ya da baska turlu yok olma (kıyamet vb.) olmazsa kuresel ısınma ve ıklım değişikliği dunyanın soğumasına kadar yanı mılyonlarca yıl devam edebilir..