Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

teoman

Başlatan lp_rockgirl, Eylül 12, 2006, 05:55:12 PM

Previous topic - Next topic

lp_rockgirl

Teoman

20 Kasım 1967’de İstanbul’da dünyaya gelen Teoman Yakupoğlu,Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun.İstanbul Üniversitesi Kadın Araştırmaları bölümünde masterını tamamlayan Teoman,ilk müzik grubu Indians’ı 1986 yılında arkadaşlarıyla birlikte kurdu ve uzun yıllar grubun solistliğini yaptı.Bir çok konser ve kayıt çalışmalarının ardından,grubun dağılması ile birlikte çeşitli sanatçıların albümlerinde ve bir çok grupta solist olarak yer aldı.1996 yılında Roxy’de gerçekleştirilen Roxy Müzik Yarışması’nda,ilk solo albümünde yer alan Ne Ekmek Ne de Su ve Yollar isimli parçalarıyla en iyi beste ve en iyi söz ödüllerini aldı.Teoman 1996 yılında ilk albümü Teoman’ı İstanbul Plak’dan çıkardı.1998 yılında piyasaya çıkan O isimli ikinci albümünde NR1 Müzik ile çalışmaya başlayan Teoman,üçüncü albümü Onyedi de yine NR1 Müzik etiketini taşıdı.

Albümlerinde yer alan şarkıların birçoğunu kendi yazıp besteleyen Teoman, O ve Onyedi isimli albümlerinde prodüktör olarak Rıza Erekli ile çalıştı.O isimli albümde Orhan Atasoy ve Ercüment Vural’ın unutulmaz bestesi Gemiler’i ve üçüncü albümü Onyedi’de yer alan Ajda Pekkan’ın klasikleşmiş şarkısı Uykusuz Her Gece’yi ve Bora Ayanoğlu’nun O Yaz’ı ,Gönülçelen albümünde Barış Manço’nun Anlıyorsun Değil Mi? isimli eserini,Teoman albümünde yine Barış Manço’nun Kol Düğmeleri ve Mehmet Soyarslan’ın Resimdeki Gözyaşları şarkılarını yeniden yorumladı ve dinleyicilere tekrar sevdirdi.İstanbul’da Sonbahar isimli remix albümünü de NR1 ile yapan Teoman,Teoman isimli albümü ile birlikte Avrupa Müzik ile çalışmaya başladı ve son albümü En Güzel Hikayem dahil albümlerini Avrupa Müzik ile çıkardı.

Teoman’ın senaryosunu yazıp,rol alıp ,yönetmenliğini üstlendiği,müziklerini hazırladığı Balans ve Manevra isimli ilk sinema filmi 11 Mart 2005’te vizyona girdi ve filmin soundtrack albümü film ile eş zamanlı olarak müzik marketlerde yerini aldı.
Sanatçı kendi jenerasyonunda geniş kitleler tarafından en iyi şarkıcı,söz yazarı olarak kabul edilir ve En İyi Şarkıcı,En İyi Söz Yazarı,En İyi Albüm gibi çeşitli ödülleri vardır.

DİSKOGRAFİ

Teoman(1997)
O (1998)
17 (2000)
Rüzgar Gülü,Uykusuz Her Gece, İki Yabancı (remixler) (2003)
Gönülçelen (2001)
İstanbul’da Sonbahar (remixler) (2001)
Teoman (2003)
Kupa Kızı Sinek Valesi (remixler) (2003)
Duş (radyo remixler) (2004)
Balans ve Manevra (soundtrack) (2005)

black_ece

ben sewiorm bu adamı ya şarkıları çok güzel özellikle gönülçelen albümüne bayılıyorum

lp_rockgirl

şebocular genelede sewmes aşk yaşadılar die ama ben sewiyorum özellikle cem karacadn parçalar sölüyor ya  hali güsel

shimy

ben sevmiorum aslında çok mütevazi biri ama ne biliyim bana çok itici gelio..
diktatör terminatör moderatör traktör smilatör SHİMY FORUM KURALLARI
SİYAHERŞEYDİR  ....    SİYAHERYERDEDİR...

nane

önceden çoook severdim şimdi arada bi dinlerim

Requiem

Şarkılarında "paramparçaaaa" veya"rüzgar gülüüü" diye yırtındığı halde kliplerinde bunu fısıldar gibi söylemesiyle garibime gitmiş güzel söz yazan kişilik =)
Forum kurallarını okuyalım, okumayanlara okutalım!

chazy_girl

severm teoyu sözleri çoook güzel oluooo =) güzelde sölüo..

yalo

cok eksık daha kpsamlısı var bızde  :razz:  :razz:
Quote from: lp_rockgirl

Teoman

20 Kasım 1967’de İstanbul’da dünyaya gelen Teoman Yakupoğlu,Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun.İstanbul Üniversitesi Kadın Araştırmaları bölümünde masterını tamamlayan Teoman,ilk müzik grubu Indians’ı 1986 yılında arkadaşlarıyla birlikte kurdu ve uzun yıllar grubun solistliğini yaptı.Bir çok konser ve kayıt çalışmalarının ardından,grubun dağılması ile birlikte çeşitli sanatçıların albümlerinde ve bir çok grupta solist olarak yer aldı.1996 yılında Roxy’de gerçekleştirilen Roxy Müzik Yarışması’nda,ilk solo albümünde yer alan Ne Ekmek Ne de Su ve Yollar isimli parçalarıyla en iyi beste ve en iyi söz ödüllerini aldı.Teoman 1996 yılında ilk albümü Teoman’ı İstanbul Plak’dan çıkardı.1998 yılında piyasaya çıkan O isimli ikinci albümünde NR1 Müzik ile çalışmaya başlayan Teoman,üçüncü albümü Onyedi de yine NR1 Müzik etiketini taşıdı.

Albümlerinde yer alan şarkıların birçoğunu kendi yazıp besteleyen Teoman, O ve Onyedi isimli albümlerinde prodüktör olarak Rıza Erekli ile çalıştı.O isimli albümde Orhan Atasoy ve Ercüment Vural’ın unutulmaz bestesi Gemiler’i ve üçüncü albümü Onyedi’de yer alan Ajda Pekkan’ın klasikleşmiş şarkısı Uykusuz Her Gece’yi ve Bora Ayanoğlu’nun O Yaz’ı ,Gönülçelen albümünde Barış Manço’nun Anlıyorsun Değil Mi? isimli eserini,Teoman albümünde yine Barış Manço’nun Kol Düğmeleri ve Mehmet Soyarslan’ın Resimdeki Gözyaşları şarkılarını yeniden yorumladı ve dinleyicilere tekrar sevdirdi.İstanbul’da Sonbahar isimli remix albümünü de NR1 ile yapan Teoman,Teoman isimli albümü ile birlikte Avrupa Müzik ile çalışmaya başladı ve son albümü En Güzel Hikayem dahil albümlerini Avrupa Müzik ile çıkardı.

Teoman’ın senaryosunu yazıp,rol alıp ,yönetmenliğini üstlendiği,müziklerini hazırladığı Balans ve Manevra isimli ilk sinema filmi 11 Mart 2005’te vizyona girdi ve filmin soundtrack albümü film ile eş zamanlı olarak müzik marketlerde yerini aldı.
Sanatçı kendi jenerasyonunda geniş kitleler tarafından en iyi şarkıcı,söz yazarı olarak kabul edilir ve En İyi Şarkıcı,En İyi Söz Yazarı,En İyi Albüm gibi çeşitli ödülleri vardır.

DİSKOGRAFİ

Teoman(1997)
O (1998)
17 (2000)
Gönülçelen (2001)
Teoman (2003)
cok eksık daha kpsamlısı var bızde  :razz:  :razz:

Quote from: RequiemŞarkılarında "paramparçaaaa" veya"rüzgar gülüüü" diye yırtındığı halde kliplerinde bunu fısıldar gibi söylemesiyle garibime gitmiş güzel söz yazan kişilik =)

bunu baska yerde soleme bence  :lol:

lütfen mesajlara edit yapınız ... shimy...

black_ece

şimdi shimy gelicek editle msjlarını die:D:D:D :mrgreen:  :mrgreen:
ama eet kliplerinde baarmıo orası doru

shimy

demedim yaptım bile :P devaaam  :mrgreen:
diktatör terminatör moderatör traktör smilatör SHİMY FORUM KURALLARI
SİYAHERŞEYDİR  ....    SİYAHERYERDEDİR...

Requiem

Quote from: rocknturk
Quote from: RequiemŞarkılarında "paramparçaaaa" veya"rüzgar gülüüü" diye yırtındığı halde kliplerinde bunu fısıldar gibi söylemesiyle garibime gitmiş güzel söz yazan kişilik =)

bunu baska yerde soleme bence  :lol:

Kötü bi şey mi söyledim?
Forum kurallarını okuyalım, okumayanlara okutalım!

yalo

Quote from: Requiem on Eylül 14, 2006, 06:12:41 PM
Quote from: rocknturk

bunu baska yerde soleme bence  :lol:

Kötü bi şey mi söyledim?
www.teomanonline.com buraya ugra ve orada yaz aynısını  :D :D :D

yalo

Quote from: rocknturk on Eylül 14, 2006, 04:59:11 PM
cok eksık daha kpsamlısı var bızde  :razz:  :razz:
Quote from: lp_rockgirl

Teoman

20 Kasım 1967’de İstanbul’da dünyaya gelen Teoman Yakupoğlu,Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun.İstanbul Üniversitesi Kadın Araştır(Raines tarafından düzeltilmiştir. İncelemeye alınmıştır.)arı bölümünde masterını tamamlayan Teoman,ilk müzik grubu Indians’ı 1986 yılında arkadaşlarıyla birlikte kurdu ve uzun yıllar grubun solistliğini yaptı.Bir çok konser ve kayıt çalış(Raines tarafından düzeltilmiştir. İncelemeye alınmıştır.)arının ardından,grubun dağılması ile birlikte çeşitli sanatçıların albümlerinde ve bir çok grupta solist olarak yer aldı.1996 yılında Roxy’de gerçekleştirilen Roxy Müzik Yarışması’nda,ilk solo albümünde yer alan Ne Ekmek Ne de Su ve Yollar isimli parçalarıyla en iyi beste ve en iyi söz ödüllerini aldı.Teoman 1996 yılında ilk albümü Teoman’ı İstanbul Plak’dan çıkardı.1998 yılında piyasaya çıkan O isimli ikinci albümünde NR1 Müzik ile çalışmaya başlayan Teoman,üçüncü albümü Onyedi de yine NR1 Müzik etiketini taşıdı.

DİSKOGRAFİ

Teoman(1997)
O (1998)
17 (2000)
Gönülçelen (2001)
Teoman (2003)
cok eksık daha kpsamlısı var bızde  :razz:  :razz:

bunu baska yerde soleme bence  :lol:

lütfen mesajlara edit yapınız ... shimy...
la hevla vela neyını edıtlıyecem ben bunun tobe tobe

ZongiR

zamanında  bir yerde okumustum teoman onceden barlarda calıyormus fakat cok sert muzık yapıyormus ve bunun ıcın ac kalmıs eleman.ondan sonra bu sekle donmus nede olsa para kazanıyo.nese pek ilgilenmem
ama en söz yazarlarından biri bence turkiyede
http://www.sinanoglu.net/

O sözler ki, kalbimizin üstünde
dolu bir tabanca gibi
ölüp ölesiye taşırız.
O sözler ki, bir kez çıkmıştır ağzımızdan
uğrunda asılırız.

Sumween

sewerdim aslında da şu an hiç bi şarkısını dinlemiyorm hani sadece radyoda duyar da eşlik edersin ya öyle bi alakam war o kadar... tvlerde keş olduğunu ne kadar görsekte hala ''ben ağzıma içki koymam'' sözleri bende bu adamın hafiften salak olduğuna dair bi his uyandırdı

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!