Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

vega

Başlatan wape, Ekim 27, 2006, 09:20:10 PM

Previous topic - Next topic

wape

vega konusu yok :S

VEGA:
“Tamam Sustum” adlı şarkılarıyla bir anda kendi fanatiklerini yaratan vega , özellikle solist Deniz Özbey’in ilginç vokaliyle dikkat çeken bir grup. Tuğrul Akyüz, Mert Koral ve Deniz Özbey’in 90’lı yıllarda başlayan dostluklarının ardından kurulan vega, bu üç arkadaşın müzikal alandaki ortak eğilimleri sonucu hayata geçirdikleri bir projenin ürünü. Grup üyelerinin, alanında yetkin kişiler olduklarını anlamak için eğitim hayatlarına bakmak yeterli. 1969 yılının çeşitli aylarında İstanbul’da dünyaya gelen bu üç ilginç karakterin, eğitim hayatları oldukça uzun. Tuğrul Akyüz ve Mert Koral’ın İTÜ Haberleşme Mühendisliği’nde başlayan yüksek öğrenimleri, Boğaziçi Üniversitesi’nde kendi alanlarında yaptıkları master programıyla devam etmiş. Mert Koral’ın eğitim hayatı, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Şan bölümü ile sürmüş. Koral yıllarca, dünyanın en büyük müzik gruplarının melodik yapılarıyla ilgili araştırmalar ve incelemeler yapmış bir kişi. Deniz’in eğitim hayatı ise öylesine geniş ki insan nereden başlayacağını şaşırıyor; Libya ve İngiltere’de çeşitli okullarda başlayan öğrenimi, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile devam etmiş. Uzun bir süre de klasik bale eğitimi de almış Deniz Özbey. Ve bu üç arkadaş, pek çok müzisyenin yaptığını yapmamış; eğitimlerini kesintiye uğramadan noktalamış. Lise yıllarında başlayan müzik aşkları ise bu süreçte onlarla birlikte gelişmiş ve ilerlemiş. Çeşitli beste ve grup çalışmalarıyla, üniversite yıllarında da müzikle ilişkilerini güçlü bir biçimde sürdürmüş grup elemanları.

1996-97 yıllarında İstanbul,Suadiye’de bir zemin kat dairede ilk kez üç kişi olarak çalışmaya başladılar. 90’larda sıklıkla biraraya gelen Tuğrul Akyüz ve Mert Koral’a  Deniz Özbey’in de  katılmasıyla sonradan “vega” adını alacak olan grup kurulmuş oldu. Dinledikleri türler ortak, müzik üretmek adına eğilimleri benzer yönde ve biribirini tamamlayacak nitelikteydi.

O yıllarda çalışmalarla birikimlerimlerini biraraya getirirken; ortaya çıkan müziğin tarzı, NR1 MÜZİK müzik prodüksiyon şirketini kurmak üzere olan arkadaşları Murat Akad ve ortağı Ömer Karacan’ ın dikkatini çekti ve onların teşviki ile 1999 yılında ilk profesyonel çalışmaları olan “tamam sustum!” u gerçekleştirdiler. “tamam sustum” albümünün yayınlanışının hemen ardında vega ilk sahne grubunu kurarak ev stüdyosu ortamında bestelenip aranje edilmiş parçalarını sahneye uyarlamak üzere çalışmalarına başladılar.

2000 yılı sahne ve ikinci albümleri “tatlı sert” in  hazırlıkları ile geçti. Bu albümün kayıtları 2001 yılında Teoman Yakupoğlu ve Üniversal ortak yatırımı ile gerçekleşti ve 2002 Haziran'ında “tatlı sert”  müzikseverlerle buluştu.

"tatlı sert" in ilk yayınlanışından bir sene sonra albümün adı “tatlı sert 2” yapılarak 2 cd halinde yeniden piyasaya sürüldü. Bu albümlerden sonra Türkiye genelinde verdiği bir çok konserle geniş bir hayran kitlesi edinen vega, sahne performansıyla hayranlarının gözbebeği oldu. melankolik optimist olarak tanımlanan grubun şarkılarında The Cure ve Depeche Mode etkileri bolca mevcut.

vega, bugün kendi kitlesini yaratmış bir rock grubu olarak, müzikalitesinden ödün vermeden çalışmalarına devam ediyor. Ve bu emin adımlar, onları müzik dünyasının vazgeçilmez, köklü gruplarından biri yapacak gibi görünüyor. Müzikal birikimleri ve yaptıkları farklı çalışmalarla da bunu sonuna dek hak ediyorlar.

Mr. MeTaLkiSS

Çok kötüydü rockncoke performansları sırf önde yer tutmaya devam edebilmek için seyrettim gerçi yanımda ousan ne diye seyretti bilmem o sewiodu bi ara ama hayırlısı ya ben sewmiom :D:lol:
I've seen a million face, and I rocked them all...
Limp Bizkit forever...
I'm fucked up in the head!!!
Where are you Yudum@Yudum ya gel pls :D
Chester94 banlanmasın lütfen kişisel ricam!!

wape

ııııııı rock'n coke un en iyi performansı tam hatırlamamakla beraber vega sanıyorum süperler ya bence sahne performansı  süper deel ama idare eder

selinkinpark

bnce cok kötüydü rnc de sesi hic cıkmıodu deniz in..o kadar kalın giyinmiski bouluodu :D

Mr. MeTaLkiSS

Harbi ya bir insan konsere çıkarken azıcık düzgün giyinir ya sonuçta bi rockstar olmaya çalışıyosun azıcık etkile seyirciyi tarz fln göster yani çuwal gibi çıktı sahneye :S
Limp Bizkit forever...

black_ece

Quote from: Mr. MeTaLkiSS on Ekim 27, 2006, 09:33:32 PM
Çok kötüydü rockncoke performansları sırf önde yer tutmaya devam edebilmek için seyrettim gerçi yanımda ousan ne diye seyretti bilmem o sewiodu bi ara ama hayırlısı ya ben sewmiom :D:lol:
bizimkiler bi bakalım dedi ben de direk çekiştirdim bunlar öff ne seredicez ya diye ne yaptığımı da bi hatırlayabilsem wc lere göz kalemi çekmeye ya da bandanalarımızı düzeltmeye gitmiştik sanırsam :D
ama çok hoş giyinmişti vokalist :D

wape

evet ya kıyafetleri öle be bende sevmiyom :(

bide rock'n cokede bi terbiyesizlik yapıldı tam şarkı sölüyolardı hoparlör sesini kapattılar salaklar  :evil:

ugur-acikgoz

bu sabahların bir anlamı olmalı güsel şarkı onun dışında bilmiyorum vegayı ama güsel şarkı :) :)

Mr. MeTaLkiSS

Quote from: black_ece on Ekim 27, 2006, 09:49:38 PM
bizimkiler bi bakalım dedi ben de direk çekiştirdim bunlar öff ne seredicez ya diye ne yaptığımı da bi hatırlayabilsem wc lere göz kalemi çekmeye ya da bandanalarımızı düzeltmeye gitmiştik sanırsam :D
saçmalama ya öle giyinen rocker mı olur onun rockerlıına zokem b.ok gibi giyinmişti bence rüküş karı gitsin azıcık imajmakerlara fln başvursun mesela bana :lol:
Limp Bizkit forever...

wape

abi naapsın ya o kiloya ne giyilirse ondan giymiş :S
hem yanında kocası olunca biraz düzenli giyiniyim demiştir ama hakkaten çok rüküş ya :cry:
şarkıları güzel bence eski albümü falan ya o yeter bana :)

black_ece

Quote from: Mr. MeTaLkiSS on Ekim 28, 2006, 01:10:39 PM
Quote from: black_ece on Ekim 27, 2006, 09:49:38 PM
saçmalama ya öle giyinen rocker mı olur onun rockerlıına zokem b.ok gibi giyinmişti bence rüküş karı gitsin azıcık imajmakerlara fln başvursun mesela bana :lol:
profilden güzel görünüyodu :D
wc nin ordan bakınca baya baya iyi dedim :D

Mr. MeTaLkiSS

Quote from: wape on Ekim 28, 2006, 01:15:01 PM
abi naapsın ya o kiloya ne giyilirse ondan giymiş :S
hem yanında kocası olunca biraz düzenli giyiniyim demiştir ama hakkaten çok rüküş ya :cry:
şarkıları güzel bence eski albümü falan ya o yeter bana :)
rüküş tabi ya o kiloyla ayrıca çok şey giyilir yani ne şık şeyler yapıyolar kilolu kadınlar için bile :razz:
Limp Bizkit forever...

wape

kardeşim belki parası yoktu doğru dürüst bişe alamadı :D
konserlerine gidin zengin olsun güzel şeyler giyinsin :mrgreen:

Mr. MeTaLkiSS

Dayı biz bit pazarından alıyoz para yok diye çok da şık şeyler var yani gitsin ordan alsın en olmadı :razz:
Limp Bizkit forever...

Darkshines

Yaptığı müzikten başka her haltına karışıp laf etmişsiniz  :twisted:  kanımca gayet başarılı bir grup bütün şarkılarını sıkılmadan dinlediğim nadir gruplardan..