Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

mercan dede

Başlatan black_ece, Ocak 09, 2007, 07:35:17 PM

Previous topic - Next topic

black_ece

Mercan Dede Türk besteci, neyzen, DJ ve yapımcı. Türk müziğini ve oryantal müziği geleneksel, akustik düzeyde ele alan ve elektronik seslerle sentezleyerek sunan bir sanatçıdır. Seyahatname ve Nar albümleri yanında birçok Türk ve yabancı müzisyenle ortak çalışması da bulunmaktadır.
"BBC World Music 2006" en iyiler 150 listesinde 2. sırada yer almaktadır.
Bursa'lıdır

Diskografi

* Sufi Dreams (Golden Horn 1998)
    * Journey of Dervish (Golden Horn 1999)
    * Seyahatname (Doublemoon 2001)
    * Nar (Doublemoon 2002)
    * Fusion Monster (Numoon 2004)
    * Su (Doublemoon 2004)
    * Nefes (Doublemoon 2006)

ben bu adamı çok seviyorum ya :D
not bi ara dj kabinine filistin bayrağı asıyodu kendisi hani israil kan kusturduğu sıralarda

ewrimcan

Mercan Dede, kendi gönlüne giden seyahatte çok farklı diyarlara yol almış; ‘Nefes’le bu diyarların hikayesini bize büyük bir samimiyet ve özgünlükle yansıtıyor.

Albümde çok değerli müzisyenler Mercan Dede’ye konuk oluyor:
Dünyada çok az sanatçının çalabildiği hurdy gurdy sazını ‘Nefes’ için Toronto’da kaydeden Ben Grosman; onlarca albüme imzasını atmış ve dünyanın her yerinde konserler veren keman virtüözü Hugh Marsh; Mercan Dede’ye deniz kabuklarıyla eşlik eden trombon sanatçısı Steve Turre; büyülü sesleriyle Aynur Doğan ve İranlı sanatçı Azam Ali.

“Sesiyle ibadet eden” mevlithan Kâni Karaca da okuduğu bir kasideyle anılıyor. Mercan Dede’ye eşlik eden klarnet ustası Serkan Çağrı, günümüzün en önemli kanun icracılarından Göksel Baktagir, kemençe ustası Neva Özgen, yine klarnet ve trompette Aykut Sütoğlu, asma davulda Hüseyin Ceylan, gitarda Yurdal Tokcan, icralarıyla şarkılara yeni dünyalar eklemiş önemli isimlerden.

işine geleni basan basına basalım

Littleches

Mercan dede saygı duyarım , sadece Ney çalsın yeter benim için ..
Hiç bilmediğim bir yerde bildiklerim ile birlikteyim.

delilah

ben onun gibi müzik yapanı görmedim..ya da onun şarkıları gibi hiçbir şarkı beni bu kadar derinde etkilemedi(estrümantel olarak :))
IT DOESN'T EVEN MATTER!!!

soy un pedredor..I'm a loser baby
so why don't you kill me?!

selinkinpark

mükemmel bi insan diyecek bi sözüm yok... :cool:

Littleches

Quote from: delilah on Ocak 11, 2007, 07:15:13 PM
ben onun gibi müzik yapanı görmedim..ya da onun şarkıları gibi hiçbir şarkı beni bu kadar derinde etkilemedi(estrümantel olarak :))

"Enstrumantel" olacak o (:
Hiç bilmediğim bir yerde bildiklerim ile birlikteyim.

#merve#

kendi söylediği atman şarkısı çok güzel

L!nK!nP@rK

herıf harbı cool herıf ama haa cok gsL musık yapyo oo

selinkinpark

bırakıyormuş en azından bir süreliğine ara vericekmiş...

betul__17

bir eski istanbul parçası süper ya valla...

I_am_free

severim bu adamı