Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Chester'ın P.R.ve M2M hakkında röportajı

Başlatan §ïяĝαиα, Temmuz 07, 2007, 09:58:11 AM

Previous topic - Next topic

§ïяĝαиα

Starry Magazine'de Chester ile yapılmış olan bi röportaj var...burdan bakabilirsiniz...Röportaj şöyle;
Sesiniz dünya çapında büyük bi üne ulaştı.Eski albümdeki ile yeni albümdeki sesiniz çok farklı ama albümünüz ve siz hala popülersiniz.Bu büyük değişime rağmen nasıl böyle sanki hiçbir şey değişmemiş gibi kalabiliyorsunuz?Lütfen bu değişim hakkında konuşup,popülaritenizin değişimi hakkında yorum yapar mısınız?
--Öncelikle şunu söylemeliyim..Biz yazmak istediğimiz müziği yazıp o müziğe odaklanmaya çalışırız.Hybrid Theory'nin sözlerini yazarken,giderek oturmuş bir müzik yaptığımızı düşünmüyorduk.Hayır,kesinlikle yerine oturmuş bir müzik yapmıyorduk.Bence Red Hot Chili Peppers'ın müziği hip-hop+rock müziğe en yakın olan müzikti.Demek istiyorum ki,Korn grubunun bu müzik türünü kabul ettiğini düşünmüştüm.Ama bu tür bir müzik tarzını tam anlamıyla asla kabul etmedim.Bu gruplar bu müziği yaparken biz de kendi sözlerimizi yazmaya çalışan bir gruptuk.Gerçekten duymak istediğimiz,gerçekten hissetmek ve hissettirmek istediğimiz müziği yazmaya çalışıyorduk.Yani bize "bu iş oldu" dedirten şarkılar yazmaya çalışıyorduk.Hybrid Theory işte böyle ortaya çıktı.H.T'nin kazandığı başarılara bakınca Meteora albümü de dolayısıyla H.T.'nin 2.versiyonu gibi birşey oldu.Ama hepimiz aynı şeyi düşünüyorduk.Eğer 3.albüm de böyle olacaksa eğer yavaş yavaş aşağı düşüyoruz anlamına gelirdi bu.Çünkü insanlar hep aynı müziği dinlemekten sıkılacaktı.Bu yüzden büyük bir değişiklikte karar kıldık.Gerçekten ne istiyorsak onu yazacaktık.Zor olmadığını düşündük.Şarkı yazarken şunun farkına vardık:Aslında ne tür müzik yaptığımız önemli değil,niçin müzik yaptığımız önemli.Ve Minutes To Midnight albümü de böyle ortaya çıktı.Yani aslında ne bizde çok büyük bir değişiklik var ne de albümde.
Evet,hırsınız ve yaptığınız iş bu albümde kendini belli ediyor.Siz istediğiniz müziği yapabiliyorsunuz.Ama eskiden bazı gruplar&şarkıcılar hırs uğruna gösterişçi imajı kazanmaktan korkuyorlardı.Geçmişte bu amaçla yapılmış birçok albüm vardı.Peki sizce bu albümlerde gerçekten bir amaç var mı?
Dürüst olmam gerekirse eğer,eskiden o şekilde olan albümlerin durumu bence şuan çok iyi.Herkes bir şeyler dener ve ona göre yapar müziğini.Sonrasında denenmemiş ve farklı bir müzik yapmayı seçerler.Yaptıkları müziğe göre de belli bir imaj kazanırlar.Rock müzikte böyle değil ama hip-hop ta öyle.Hip-hop böyle durumlarda gerçekten işe yarıyor diyebilirim.Farklılık kazandırıyor insana.Bu güzel bişey.Ama bazen bu farklılık "hırs uğruna gösterişçilik" olarak adlandırılabiliyor.
röportaj çok uzun hem live earth falan derken vakit olmadı editleyerek yazarım bu röportajı :)
NETE KAFA İZNİ
v for vendetta'yı unutmayın da...

matrax_zalim

chester müziklerinde pek değişim olmadıını sölüyo ama bana çok farklılık varmış gibi geliyo.alışamadım desem sürekli dinliyorum sorun bu değil.ama ben hala eski lp yi daha çok istiyorum
D R A U G A R