Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Sosyal Güvenlik Reformu

Başlatan ewrimcan, Mart 07, 2008, 02:58:49 PM

Previous topic - Next topic

ewrimcan

arkadaşlar, pek muhterem höküzmetimiz (şimdiki hükümetin türkçesi, yanlış anlamayın) yeni bir reform hazırlığı içinde uzun zamndır. emekli maaşlarının düşeceği tasarı. duymuşsunuzdur.

bu yasayla birlikte;
-paran yoksa okuma, bu ülkenin çobana da ihtiyacı var;
-paran yoksa ilaç alma, öl, nüfus fazla zaten, çocuklarının önünü aç;
-ölene kadar çalış, emeklilik de neymiş   vs. vs. 'nin yasal isimlerini uygulayacaklar.

bu uygulamayı halka kabul ettrmek için ne diolar blio msnz? "herkesin sosyal güvencesi olacak" evet haklılar.herkes bedava grip tedavisi olabilecek. ama anlatmiolar ki, bu yasayla birlikte fiyatı 50ytl nin üstündeki ilaçları sigorta karşılamayacak, devletin kendi memuruna bile bu hak tanınmayacak.

ve bu ülkede 20 milyondan fazla insan çoğu gece AÇ YATIYOR...

geç emeklilik konusuna biraz değinmek istiyorum. avrupa ülkelerinde bu böyle; çünkütte genç nüfus az, kalifiye (yetişmiş) eleman var ama az yani. adamlar 60 yaşına kadar çalışıyorlar, böylece hem ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar hem de (ki asıl mesele bu sanırım) hükümetler emeklilere para vermei istemio. emekliler oturdukları yerden para alan kişiler olarak görülüyor. ve geç yaşta emekli olan vatandaş fazla yaşayamadan sizlere ömür. bu sayede devlet de emeklisine az para ödemiş oluyor. gelelim bizim ülkemize.. illa ki avrupayla bir olacaz ya ona özeniolar. ama gözardı ediolar: bu ülkenin genç nüfusu çok, istihdam gerek..

emekli maaşları da en düşük maaş 200 küsür liraya inecek. bu adamlar ne yer ne içer nerde barınır soran yok.

velhasıl, bizi zor günler bekliyor, uyanık ol türkiyem...

bu yasayla ilgili olarak. star tv de yayımlanan uyan türkiye programında bu yasaya karşı mail protestosu olacaktı yanlış hatırlamıyorsam.  uyanturkiye@star.tv  idi adresi sanırım.

işine geleni basan basına basalım

gokhan

cok onemlı bı konu ama bakar mısın kımse bısı yazmamıs bu yasa ıcın arakadaslar bu yasa sızı yok etmek sızı hıce saymak ıcın yapılmıs bı yasa sımdı dıyceksınız kı sen ne yaptın ? ben meydanlara cıktım arkadaslarımla bas bas bagırdım we hala 1 nısanda kı eylemde yıne olucaz.....SUSMAYIN..............

selen

fransada benzer bir olay yasandı ve tüm öğrenciler ayaklandı tasarıyı geri çekmek zorunda kaldılar.bizde herkez sessiz olayların farkında değiller galiba sosyal güvenlik adı altında insanları sömürmek için ellerinden geleni yapıyolar en kötüsü halkın tepkisizliği beni gerçekten üzüyor ülkede bazı değerler kaybedilmiş sorgulanması gereken çok şey var.