Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Cumhuriyet Gaztesinin yeni reklamı....

Başlatan ShapeshifteR, Mart 10, 2008, 01:02:13 PM

Previous topic - Next topic

ShapeshifteR

[youtube=425,350]wfbygWnBTqo[/youtube]

cumhuriyet kadını kimdir nasıldır bi tarif etselerdi önce keşke...
cepheye mermi taşıyan ninelerimiz mi ? yoksa bşkaları mı ?

bide bunun yerine iki kulağıda aşağı küpeli saçı bastığı jöleden dolayı çalılıklara benzeyen, tip tip sakallarıyla porsuğa benzeyen erkeklerimizden birini veya şımarıklık banyosundan yeni cıkmıs kulağı taktığı küpe sayısından dolayı delik deşik olmuş, 165 lik boyunun 135 ı görünür durumda olan babasının maaşının yarısını makyajına harcayan vs vs kızlardan birni koyupta cumhuriyet gençliği yok oluyor deselerdi daha mantıklı bi reklam olmaz mıydı ?
Dünya üç beş bilgisizin elinde;
Onlarca her bilgi kendilerinde.
Üzülme; eşek eşeği beğenir:
Hayır var sana "kötü" demelerinde.

ousan

niye kulağa takılan küpeye o kadar taktın anlamadım.... konuyuda farklı yere çekiyosun yani.. onlarda senin dediğin gibi aptal insanları zaten cumhuriyetin kurtarıcı olarak gördüğünü sanmıyorum... :)  ki ölye insanlar aptal olcak diye bi kuralda yok... benimde kulaklarım delik sakallarım bazı insanlara garip gelebilir... ama aptal değilim...

the_R8Ds

işte sana gercek cumhuriyet kadinlari

bole yapmakla cumhuriyet gazetesi gercek cumhuriyet kadınlarina cok buyuk hakaret etmiş oluyor bu cumhuriyet gazetesinin yaptıgı  ulkeyi bolmek resmen  >:(

Requiem

Siz reklamı anlamamışsınız gazete ülkeyi bölüyor diyosunuz.. İlk gösterdiği kadını Cumhuriyet kadını olarak değerlendiriyor.. Daha sonra onu kara çarşafa sokarak yanlış tercih yaptığını vurgulayıp cumhuriyet kadını böyle yok oluyor diyor..

Cumhuriyet kadını şimdiki kadınlar değil de illa ki cepheye mermi taşıyan kadınlardır diye bir şey de yok tabi ki.. (Burda demek istediğim türban takıp çarşafa bürünenler de değil elbette yanlış anlaşılmasın) Ayrıca bizim de Cumhuriyet çocuğu olabilmemiz için sinekkaydı gezmemiz gerek diye bir şey de söz konusu olamaz.. O yüzden bu konu hakkında genelleme yapmak pek doğru değil.
Forum kurallarını okuyalım, okumayanlara okutalım!

madison

cumhuriyet kadını beyni olan beyni çalışan kadın demek,,toplumda yer ve statü edinmek için heryerini boyayan,,sadece görünümüne önem verip ben güzel olursam herşey olurum diyen değil,,çağdaş,ilerici,,Atatürk ün parmağının gösterdiği yönde ilkelerine sağdık kalan kadından bahsediyor.
herşey şekil olmuş ülkede çok kötü bu ama ben türbana karşıyım kesinlikle...

gokhan

cumhurıyet kadını kısının kafasında nasıl bı yere sahıp ? kısı ıcın o onemlı....benım ıcınde benım kafamda kı onemlı...

Doqqyjuice

hersey bi yana cumhuriyet gazetesinin sloganına hastayım ben "cumhuriyetinize sahip cıkın" tevriyenin bu kadarı... =D
Remember remember the nineteenth of November...

ousan

o resimdeki mermi taşıyanlar acaba türban mı takıyodu? bunu da bir sormak lazım bence...
cvp: tabiki hayır
birde reklamda direk kara çarşafa bürünüyolar... sizce bu çok mu normal?

ShapeshifteR

memmlekette birilerine zorla çarşaf giydiriliyor da bizim mi haberimiz yok ?!? " ne istediğime tabi ki ben karar veriyorum "... kesinlikle sen karar veriyorsun.. ister giyersin ister giymessin burası özgür bi ülke...
resimdekilerden arkdaki annemiz çarşaf giyiyo .. az da olsa belli oluo..
çarşafı bnde tasvip etmiorum ama reklam direk olarak kapalılıkla ilişkilendirilmiş...
son olarak cumhuriyeti fransız ihtilaliyle değil, kurtuluş savaşıyla kazandık...

Requiem

Quote from: ShapeshifteR on Mart 11, 2008, 11:55:00 PM
memmlekette birilerine zorla çarşaf giydiriliyor da bizim mi haberimiz yok ?!? " ne istediğime tabi ki ben karar veriyorum "... kesinlikle sen karar veriyorsun.. ister giyersin ister giymessin burası özgür bi ülke...

Hala reklamı anlamadığınızdan yanayım..

O reklamda ima var.. Kadın aynı kadın.. Çarşaf başının etrafında belirdiği zaman "Ne istediğime tabi ki ben karar veriyorum" diyor.. Ancak çarşafın kendiliğinden belirmesinin ve kadının sesinin erkek sesi olarak seslendirilmesi aslında bunun başkaları tarafından istendiği için kadınların bir şekilde türban çarşaf benzeri şeylere büründürülmesi eleştiriliyor.. Ardından da "Cumhuriyet kadını yok ediliyor" cümlesini duymamızdan da bunu net olarak anlayabiliriz.

Reklamın yorumunun ve anlamının bu şekilde olduğunu düşünüyorum.. O yüzden bu reklamı bu kadar basit yorumlarla kestirip atmayın..

ShapeshifteR

bnde öle düşünerek yorumladım zaten... orada başkalarının istediğine göre hareket ettiği halde, ben karar veriyorum görüntüsü var... bunun içinde şöle dedim ' kesinlikle sen karar veriyorsun '...  herkes kendi giydiğinden sorumludur...

cumhuriyet kadını kıyafetinden dolayı yok olmaz çünkü cumhuriyet kadını sıfatını kıyafetiyle almamıştır...

ousan

Quote from: ShapeshifteR on Mart 12, 2008, 05:55:32 PM
bnde öle düşünerek yorumladım zaten... orada başkalarının istediğine göre hareket ettiği halde, ben karar veriyorum görüntüsü var... bunun içinde şöle dedim ' kesinlikle sen karar veriyorsun '...  herkes kendi giydiğinden sorumludur...

cumhuriyet kadını kıyafetinden dolayı yok olmaz çünkü cumhuriyet kadını sıfatını kıyafetiyle almamıştır...

cumhuriyet kadını belli kalıplara sokulmuş kıyafet altında ezilerek yok olabilir... resimdek annemizin çarşaf giymediği basriz bir şekilde belli... az da olsa gördüğün şey çarşaf değil...

Requiem

Ben anlatamıyorum sanırım.. Sen diyorsun ki.. "herkes kendi kararını verir sana ne başkalarından".. evet haklısın tabi ki öyle ama reklamda da bahsedildiği gibi başkaları tarafından oluşturulan baskı zamanla ne kadar karşı koymaya çalışsa da cumhuriyet kadını tamlamasına sahip herkesi etkiler..

Kısacası ousanın da dediği gibi;
Quote from: ousan on Mart 12, 2008, 11:26:18 PM
cumhuriyet kadını belli kalıplara sokulmuş kıyafet altında ezilerek yok olabilir...

Bu ülkenin nüfusunun çoğunun başı kapalı.. O yüzden biz burda ne kadar sen "karar veriyosun" desek de onlar zaten haklı olduklarını düşünüyorlar..

Bu arada ben siyasi konuşmalar yapmaktan nefret ederim ama noldu bilmiorum :D Yanlış anlaşılmasın bu arada.. burda tatlı tatlı tartışıyoruz =)

ShapeshifteR

Quote from: ousan on Mart 12, 2008, 11:26:18 PM
cumhuriyet kadını belli kalıplara sokulmuş kıyafet altında ezilerek yok olabilir...
ben eminim ki cumhuriyet kadını kendini ezdirmez... ama şöle birşey var cumhuriyet kadını kendine ne başını açarak sahip cıkar nede çarşaf giyerek veya bi yerlerini örterek...

kimsenin üzerinde bi baskı oluştuğunu düşünmüyorum kimse kimseye sen başını kapicaksın sen carşaf giyceksin demiyor...
sırf moda diye kapananlar hiç azımsanmayacak kadar cok, converse misali...
iş mantıkta bitiyo.. sen kapanmışsın açılmışsın hiçbir önemi yok yeterki bu ülke için bu millet için bişiler üret...

tabiki tatlı tatlı tartşıyoruz... aradğımız şey sadece ortak nokta (=

ousan

işte zaten kendini ezdirmeyen cumhuriyet kadınıdır... böyle olup hiç bişey bilmeden bazı dayatmalar sonucu kendi hakkını savunamayanlara lafım benim....