Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Bana gelen bi e mail...(ATATÜRK)

Başlatan gokhan, Mart 30, 2008, 12:07:03 PM

Previous topic - Next topic

gokhan

Bu ülkede yasayan her insanin bağımsızlığını ve demokrasisini
borçlu olduğu
insan:

ATATÜRK...
Gençliğinde kot pantolon giyememiş.
evgilisinin elinden tutup
hasılat rekorları kiran bir sinema filmine gidememiş...
Padişah ona Trablusgarp Cephesi'nde görev verdiğinde, lüks uçak
şirketinin,
first class koltuğunda viskisini yudumlayarak görev yerine gidememiş...
Halkına bağımsızlık fikrini anlatabilmek için kortej
esliğinde
Mercedes'lerle gezememiş Anadolu'yu...
Kurtuluş hareketini başlatmak için 19 Mayıs'ta Samsun'a ayak basan
ayağında
spor ayakkabısı ya da kovboy çizmesi yokmuş...
Kazandığı her savaştan sonra savaş sahasına fırlayıp moral veren
mini etekli
ponpon kızlar da yokmuş...
Tarih kitaplarına bakılırsa, Yunanlıları İzmir'den denize
döktükten sonra
timsah yürüyüşü de yapmamışlar...
Ülkesinde yapacağı devrimleri, unutmamak için not
alacağı bir
cep bilgisayarı olmadığı gibi, kendisine suikast girişiminde
bulunacakları
da cep telefonundan öğrenememiş!
Atatürk için üzülüyorum. Dağ gibi adam, bir radyo programına faks
çekemeden,
İsmet Pasa için Safiye Ayla'dan bir istek parçası isteyemeden
gitti ..
Lozan Zaferi'nden sonra veya Cumhuriyet'in ilanından sonra
arabaya atlayıp

sabahlara kadar korna çalıp, elinde bayraklarlasokaklarda tur
atamadı.

Evinin balkonuna çıkıp, bir şarjör mermiyi havaya sıkamadı.
Atatürk'e acıyorum...

Sen kalk, dört kadınla evlenebileceğin bir
dönemde dünyaya gel,

sonra değerini bilmeyip tek kadınla evlilik sistemini
getir. Aaaah ah...
Çılgın diskolara gitmek, sabahlara kadar içip, içip rock yapmak,
babasının mersedesini alıp söyle bir Emirgan turu çekmek dururken...
Bunları yapmadı Atatürk...

Keyif çatmadı...
Tüm hayatini ülkesinin kurtuluşuna ve uygarlaşmasına harcadı...

ISTE ONUN IÇIN BÜYÜK ADAMDI ATATÜRK HER FIRSAT ELINDE VARDI. O ISE
SADECE
BU MILLETIN BAGIMSIZLIGINI ISTEDI.

BÜTÜN LÜKSÜ

2 KADEH RAKI IÇMEKTI
O KADAR.....

ya bugun okudugum bu mailde benı kızdıran kotu bı nokta war :S :S :S dıkkat eder mısınız bılmem ama ATATÜRKE ACIYORUM dıye bı nokta war we bu nokta benı kızdırdı...bunu bana gonderen arkadasım bunun farkında mıdır bılmem ama bunu yazan hangı duygularla yazmıs sasırdım...eger bu adam atatürku sewıyosa acımadan sewsın...

...nem!!..

atatürk e hayatını yaşamayıp ülke için uğrastığı için mi acıyo yanı bence bunu yazan kişi kendısıne acısın  >:(  ülkesi için ne yapmış bunu yazan kişi  >:(
İmZA yOk PaRmaK baSsaM

bLOODsUCKEr

pek çok açıdan iğneleyici bir e mail ama acıma kısmını bende beğenmedim

slmaky

yaff bu ne kadar saçma bi e-mail olmus türkiye'de oxford vardıda ATATÜRK'mü okumadı zaten ATATÜRK'ün büyüklüğü bu milleti yoktan var etmesi tüm olumsuzluklara rağmen vatanı bugunlere getirmesi askerlerin 1 çift çorabı olmamasına rağmen savas kazanması makinalı tufeklere sungulerle saldıran mehmetçikler bu vatanı var etti ve hiç bir zaman bunun bi karşılığı beklemedi Seyyid on başı ocean zırflısı devirdi ve savaş bitince köyüne gitti çiftiçi olarak yaşadı ne bir madalya istedi nede mercedes araba ile diskoya gitmek istedi onların tek istedi bu vatanı yarınlara bizlere taşımaktı bunun için 3 gün kuru ekmek yediler ve o ekmekte gramajı azdı neden?buğday yoktu o insanlar pasta mı istedi yanına fıransız şarabı mı istedi tek istekleri vatanı kurtarmaktı bunu başardılar ve bundan başka büyük onur olmaz egerki mehmetçik eğlenmek isteseydi biz bugunlerde olmazdık ya amerkan kölesi ya da ingiliz sömürgesi olurduk...YAZIK YAZIK Gençlik ATATÜRK'e bu kadar kafa yormasın gelecek için ne yapıcaz onları yazsın

ShapeshifteR

iyide mailin anlatmak istediği şey hadi hep beraber 'ataturke acıyalım' değilki.. takıldığınız nokta garibime gitti :S
su an ki liderlerle ataturku karşılaştıran, o'nun hayatında sadece vatanı olduğunu anlatan güzel bi mail..
Dünya üç beş bilgisizin elinde;
Onlarca her bilgi kendilerinde.
Üzülme; eşek eşeği beğenir:
Hayır var sana "kötü" demelerinde.

Sumween

Direk bi yeri hedef almamış bence.. Afedersiniz ama günümüzde zevkle yapılan her türlü b.kluğa atmış iğnesini. Adam olmanız için cebinize telefon, koşabilmeniz için bi spor ayakkabı,iyiliğinize karşılık illaki bir ödül,karizma olcaksınız diye bi kot gerekmiyor diyo ve asıl amaç da Atatürk'ü övmek. Yani gayet normal, almış biri kalemi.. pardon çekmiş klavyeyi önüne yazmış biri...

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

black_ece

slmaky yanlış anlama ama iyice yanlış yere çekmişsin bunu daha önce de okumuştum hatta basılı kopyası vardı bende... ki mükemmel düşünmüş kim düşündüyse bu millet tanklarla savaş uçaklarıyla f 16 larla bir düğmeye basılarak kurtarılmadı...

Bu vatan bir adamın mükemmel zekası bir avuç insanın mükemmel askeri yeteneği milletin sonsuz sevgisi ve fedakarlığıyla kurtuldu....

o yüzden rakı içiyodu ondan öldü şeklinde ibarelerin ilkokul kitaplarından çıkarılması gerekiyo bence ... küçük çocuklara bu şekilde öğretilmemeli zamanı gelince mesela 6-7-8 . sınıfta falan anlatılmalı..minik çocuklara nasıl anlatıcaksın neyin nasıl olduğunu..

edit:Atatürk'e acıyın demiyo zaten.. nerden geldiğinizi unutmayın diyo