Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Sepultura

Başlatan selinkinpark, Eylül 08, 2006, 04:40:04 PM

Previous topic - Next topic

selinkinpark

Brezilyalı bir topluluk Sepultura... Ve tüm dünyaya uzanmış, ismini gittiği, gitmediği her yerde duyurmuş, köklü bir topluluk... Sepultura, Portekizcede mezar anlamına geliyor, ölüm ve yokoluş gibi konularla uğraşan bir müzik türünün temsilcileri için ipucu niteliğinde bir isim bu... İnce düşünülmüş, tıpkı Slayer ya da Venom gibi.

1984'te Belo Horizonte'de Igor - Max Cavalera kardeşlerce kuruldu. Paulo Jnr. ve üç yıl sonra yerini Andreas Kisser'e devredecek Jairo T. de Cavalera kardeşlere eşlik ediyordu. 1985'te yine bir Brezilyalı topluluk Overdose ile birlikte ilk albüm kaydını yapan Sepultura, "Bestial Devastation" isimli, kaliteden yoksun ve dar bir alanda yayılabilen bu çalışmayla dikkatleri üzerine çekemedi. "Morbid Visions", ilk solo denemeleri ertesi sene geldi, "Schizophrenia" ise bir yıl daha bekledi... İkisinde de müzik, dinleyene hız, hırs ve sinirlilik hissettiriyordu. Bunların kökeni ise topluluk üyelerinin daha önceki yaşantılar ve yaşadıkları yerdeki sosyal sıkıntı ve zayıflıklar idi.

Onları farkedip bağrına basan isim ise Monte Conner oldu, 1989'da yapımcı Scott Burns ile Rio'da kaydedilen "Beneath The Remains" ile ülke dışına da adımlarını atmış oldular. Sacred Reich topluluğunun danışmanı Gloria Bujnowski ile 1990'da çaldıkları Dynamo Şenliklerinin düzenlendiği Hollanda'da tanıştılar. Bu tanışma onlar için çok önemliydi, ilişkileri sonucu "Schizophrenia" yeniden raflardaki yerini aldı.

Avrupa ve Amerika'daki başarılara rağmen Sepultura kendi yurdu Brezilya'yı terketmedi. Yine 1990'da Rio'da Rock Şenliklerinde sahne aldılar. 1991'deki "Arise" plak şirketlerinin kısa tarihindeki en yüksek satış rakamlarına ulaştı. Chaos A.D. çalışmaları, topluluğun kendi müziğine olan yaklaşımının değiştiğini ortaya koyuyordu; sanki punkseverlere de bir kapı açılıyordu. Bu tutum özellikle New Model Army'nin parçası "The Hunt"ın yeniden yorumunda öne çıkıyordu.

1994'te Cavalera ikinci işinin, Alex Newport ile Nailbomb adı altında yaptığı kayıt çalışmalarının sonuncunda Point Blank CD'yi yayıma hazırladı. Roots, bir doruk olarak görülüyordu. Onları, aynı yolları dolanıp durmaktan kurtarıp, yaratmaya yönlendiren bir albüm... Brezilya ezgileri de elden geçirilmişti, "Ratamahatta" ve kabilesel "Itsari"de olduğu gibi. Cavalera, 1998'de kendi ismini taşıyan ilk albümü çıkaracak "Soulfly"ı kurmak niyetiyle topluluktan ayrıldığında, tam da 1996'da, zirvede hissettikleri ve hissedildikleri o zamanda, Sepultura'da etkisi uzun sürecek bir soğuk duşa neden oldu.

Amerikalı Derrick Green onun yerine geldiğinde işler biraz daha yoluna girmş gibi gözüküyordu. 1998'in Against albümünde hemen ilk rolünü oynadı. Anayurtları Brezilya'ya dönen topluluk "Nation" çalışmasıyla yeniden yükselişe geçti.

Littleches

propaganda nın girişindeki crossLar içim bi hoş oldu (: terrority nin geçişLeri süper ve sert ötesi ..
Hiç bilmediğim bir yerde bildiklerim ile birlikteyim.

shimy

roots bloody roots var bi benim bildiğim oda çok güzel bi şarkı :)
diktatör terminatör moderatör traktör smilatör SHİMY FORUM KURALLARI
SİYAHERŞEYDİR  ....    SİYAHERYERDEDİR...

ZongiR

cok eskı ve koklu bır grup bildigim kadarıyla...
bu grubu ben Max Cavelera lı haliyle seviyodum ondan sonrada devam etmeye calıstılar ama eskisi gibi olmadı ben eski Sepultura yı seviyorum

max=Sepultura
http://www.sinanoglu.net/

O sözler ki, kalbimizin üstünde
dolu bir tabanca gibi
ölüp ölesiye taşırız.
O sözler ki, bir kez çıkmıştır ağzımızdan
uğrunda asılırız.

unattended

çok baba gruptur sepultura. :cool:
unattended

Hi5 Profilim

ZongiR

http://www.sinanoglu.net/

O sözler ki, kalbimizin üstünde
dolu bir tabanca gibi
ölüp ölesiye taşırız.
O sözler ki, bir kez çıkmıştır ağzımızdan
uğrunda asılırız.

makinacı

roots şarkısı manyak la...roots roots bloddy roots
yalarım yutarım sonra s.çar başımın üstünde tutarım...

Kozy_mac

refuse ressist de dehşet şarkıdır=)
BASİTCE ÖLMEK İÇİN YAŞAMAYA DEVAM ETMEYİ BEKLEYEMEM.O HALDE SAVAŞARAK ÖLMELİYİM!

Requiem

Quote from: lpfan659 on Aralık 02, 2006, 08:38:58 PM
roots şarkısı manyak la...roots roots bloddy roots
Bence Pavarotti ile söyledikleri bloody roots daha güzel olmuş =) bir de onu dinleyin derim..
Forum kurallarını okuyalım, okumayanlara okutalım!

makinacı

poropaganda(aman allahım nie okuduum şeyleri yazamıorum) şarkısıda güzel :)

Kozy_mac

la bunnarın bi albümü var (adı dilimin ucunda olup yazamadığım=) )çok gaz fakat şarkıların ritimleri birbirine çok benzio  :)
BASİTCE ÖLMEK İÇİN YAŞAMAYA DEVAM ETMEYİ BEKLEYEMEM.O HALDE SAVAŞARAK ÖLMELİYİM!

DarKSpideR

Refuse Ressist, Territory güzel parçalar.
GanTz... 4Ever...

intothedarkness

ben sise ösetle chaos A.D. albümünü tawsiye ediorum:) territory,refuse/resist süper parçalar bu albümde war. bide tabi arise en ii albümlerinden şiddetle tawsiye ediorum. roots bloody roots,cut throat... sepultura taptıım bi gruptur maxli parlak günlerini bende öslüorum tabi ama asla wasgeçmem sepulturadan ama itiraf ediyim max solulflya geçtiinden beri soulfly da dinlemio deilim:)

Kendi düzeltmelerini içinde patlayacak gibi tohumlarla barındıran hata meyvesini her zaman yeğlerim ben. Kısır doğrularınız sizin olsun.

makinacı

[youtube=425,350]t6PXHdVXdWI[/youtube]

buyrun burdan yakın amatör roots :D

android

bu grup tam anlamıyla harika en sevdiğim şarkısı da born stubborn ya hepsi çok ii
işte ben buna grup buna müzik buna gırtlak buna matal dermmmm