Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Coldplay

Başlatan lp_rockgirl, Eylül 09, 2006, 03:22:14 PM

Previous topic - Next topic

lp_rockgirl

coldplay

Küçük yaslarindan beri çesitli enstrümanlar çalabilen, Bob Dylan, The Stone Roses, Neil Young, My Bloody Valentine gibi isimlerden etkilenmis dört gencin Londradaki University Collegeda tanistiktan sonra kurdugu Coldplay, 2000 tarihli çikis albümü Parachutes ile kisa sürede, önce Ingilterede sonra da Avrupa ve Amerikada önemli bir hayran kitlesine kavustu.Grubun yasça en büyügü vokalist Chris Martin, küçük yasta çalmaya basladigi piyanoya on bes yasina geldiginde çesitli gruplarda çalarak devam etti. Tom Waitsin sarkilarindan etkilendi. Gitarist Jon Buckland on bir yasinda gitar çalmaya basladi ve idolleri çogu genç gitaristinki gibi Eric Clapton ve Jimi Hendrixti. Aslen Iskoçyali olan Guy Berryman daha çok funk ile ilgileniyordu ve bu yüzden bas çalmayi seçmisti. Multi-enstrümanist Will Champion, Coldplayde çalmaya baslamadan önce daha çok gitar ve bas çaliyordu. Grup kuruldugunda davullar ona kalmisti.Ilk konserlerini Manchesterda amatör gruplarin çaldigi bir festivalde verdiler ve The Safety adindaki EPleri de bu festivalden kisa süre sonra çikti. Bir yil sonra The Brothers and Sisters EPsi Fierce Panda isimli bir sirketten tarafindan yayinlandi. Iki EP de 500er adet basilmisti. Begenilen EPler 1999da Parlophonela anlasma yapmalarini ve bes sarki içeren The Blue Room EPsini çikarmalarini sagladi. Akustik sarkilari ve tavirlari sayesinde basin tarafindan Yeni Travis olarak lanse edildiler. 2000 yilinin ilkbaharinda iki EPleri, Shiver ve Yellow yayinlandi.2000 yilinin sonlarina dogru çikan ilk albümleri Parachutes gruba bir Mercury, üç tane de Brit ödülleri adayligi getirirken Coldplay, Britanya ve Amerika Birlesik Devletlerinde Chris Martinin ses tellerindeki sorunlara ragmen bir çok konser veriyordu. Albümden çikan iki single; Trouble ve Yellow grubu bütün dünyaya tanitti. 2002 yilinda grubun ikinci albümü A Rush of Blood to the Head yayinlandi. Bu albümden çikan ilk single In My Place oldu.Ingiliz Besteciler ve Sarki yazarlari Akademisi tarafindan basarili besteci ve sarki yazarlari onurlandirmak amaciyla verilen “Ivor Novello Ödülleri” 2003 yilinda Coldplay’e verildi. Tüm dünyada büyük basari kazanan A Rush Of Blood To The Head isimli albümleri ile bu sene Yilin Sarki yazarlari ödülünü kazanan Coldplay’in albümü 6 milyon satti.

ousan

bi süre sonra sıkıcı bir grup olabiliyor...

Mr. MeTaLkiSS

Her türlü sıkıcı bi grup ya Travis'i tercih ederim aynı tarz ama :D
I've seen a million face, and I rocked them all...
Limp Bizkit forever...
I'm fucked up in the head!!!
Where are you Yudum@Yudum ya gel pls :D
Chester94 banlanmasın lütfen kişisel ricam!!

black_ece

talk let's talk diye bi şarkıları var süper ama fazla dinlemedim hatta bu şarkı hariç hiç dinlemedim bi de green eyes gibi bi şarkkılarını dinlemiştim :D

blind_clown

ya bu kadar kaliteli grubu dinleyen kimse yok mu burda hiç ya??
trouble,daylight.beautful world ve daha nice şarkısını hiç bıkmadan dinlerim özellikle ders çalışırken çok ii giden bi grup bence şu üç şarkıyı bi dinleseniz ve biraz da melankolik takılmayı seviyorsanız diğer şarkıları da merak edersiniz..
bi de lütfen nem denen grubu dinlemeyin coldplayin birebir kopyası tarzı demiyorum müzikleri bile aynı :S
http://www.superteklif.com/Main/SuperUyeFormu.aspx?bid=d0336f05-3d53-451a-acff-b220f20f24f7
tıklayın ve oturduğunuz yerden sadece mail okuyarak para kazanın hem de bana kazandırın=)

selinkinpark

coldplay iyidir qüzeldir yahu(:

Mr. MeTaLkiSS

get ya irenç kötü bence :D bayık bayık insanı bayıyo :razz:
I've seen a million face, and I rocked them all...
Limp Bizkit forever...
I'm fucked up in the head!!!
Where are you Yudum@Yudum ya gel pls :D
Chester94 banlanmasın lütfen kişisel ricam!!

I_am_free

bi şarkıları vardı adı aklıma gelmiyor.çok güzel bir müziği var.ayrıvca klibi de yılın klibi seçilmişti yanılmıyorsam

chester94

sadece ''i fix you'' diyebilirim.

ebru_91

çok sık dinlemediğim bi gruptur ama hardest part güzel şarkı klibi ayrı güzel..
cursedprincess

lp_mike_chester

güsel bir grup ii müzik yapıyolar ama bir süre sonra insan sıkılıoo...
ADS SINCE 1940  GELİYORUZ ! ! ! VENCEREMOS  ŞİMŞEKLER GRUBU ! ! !

click

4. albümleri çıkıyormuş  ::)

LinkinPark_Dilara

Ben 1 tane sarkilarini dinledim ve beyeniyorum ondan baska hic bir sarkilarini dinlemedim.Sarkinin ismide Clock's-du qaliba

ıllp

babam bu grubun hastası sayılır bende çok severim tabi ne rockcı babam varmış bee:D:P

lp_mike_chester

bu grup sayesinde dil ve anlatım dersim 5 düştü lise 3 de... neden düştü hemen onuda söliyim hocamız coldplay hastası idi bende lp ciyim baya ii anlasıyoduk  ben öğretmenler günün de coldplay albümünü almıştım hehehe okulum bitti mezun oldum ama hala sık sık msn olsun tel olsun yüzyüze olsun konusuyoruz...
ADS SINCE 1940  GELİYORUZ ! ! ! VENCEREMOS  ŞİMŞEKLER GRUBU ! ! !