Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Coca Cola

Başlatan ZongiR, Eylül 21, 2006, 02:28:35 PM

Previous topic - Next topic

ewrimcan

cola turka      gazı türk!  

efes, tuborg, vole vs vs varkn cola turka? asla. yeni rakı, tini rakı ohoo turkaya zamanım yetmez. :D

işine geleni basan basına basalım

gokhan

ısteyen ıstedgı yorumu yapar arkadasım =) thnks..

chester94

ben israil ordusuna yardım yapması ve filistinlileri savunma olayı konusunda biraz kararsızım.diğer ülkeler lanet olası pkk terör örgütüne ''onlar özgürlük savaşçısı''diyince haklı olarak kızıyoruz.ama biz filistine aynı şeyi yapıyoruz.tamam israil bazen filistinlilere zorbaca davranıyor ama filistinli canlı bombalarda her yıl binlerce ''masum'' vatandaşın canını alıyor.bu israil filistin olayında kimin haklı olduğu konusunda biraz kararsızım.filistinlilerin müslüman olması onlara sempati duymamızı gerektirmez,sonuçtra pkk lı itler de ateist lerden oluşmuyor..

Mosso

cogu kullandıgımız urun amerıkan malı onlarda vergı oduyo vergıolerde dolaylı yolda savas vb. seylerde kullanılıyor...

ewrimcan

Quote from: Mosso on Temmuz 05, 2007, 07:19:27 PM
2 ay aradan sonra merhaba yenı gordum konuyu.Amerıkan malı coca cola amerıkaya vergı oduyo Bushta bu parayı kullanıyor.Pekı sorum olcak sadece turk malı kullanıcaksak o zmn cogu sey yapamayız bkz. amerikalı ıntel firması var mesela oda amerıkaya vergı oduyo onuda kullanmayalım.bunlar bos ıs bırakın ıcen ıcen bnde cok ıcerım laf edılmesınden hıc hoslanmam c.c turkıyeye vergı oduyor ayrıca hatırlatırım....Tum yabancı urunlerını boykot etsek anpıcaz pekı.sorarım....

2 güne kadar hatay'da olurum, cevap için 3 gün beklersen sağlam bi cvp alırsın. benden önce tansu ta da gogo yada başkası davranmazsa.

Mosso

cola zararlı dıorsnuz ama ıckı daha zararlı sıgarada ole.bunuda hatırlatırım.nedir bu yabancı dusmanlıgı sırf yabancı dıe o malı kullanmıcak mıyız

slmaky

Quote from: Mosso on Temmuz 05, 2007, 07:30:44 PM
cola zararlı dıorsnuz ama ıckı daha zararlı sıgarada ole.bunuda hatırlatırım.nedir bu yabancı dusmanlıgı sırf yabancı dıe o malı kullanmıcak mıyız
Bunlar içki kadar zararlı değil fakat adamların malını ala ala Turk üreticiler sinek avlıyor ve ''Türk Piyasası Batıytor''sonra da siyasette işsizlil çözülcek oyunları oluyor Türkiye'den avrupaya giden kotlar Avrupadan Türkiye'ye satılıyor [kotla ne alaka diyebilirsiniz]

ShapeshifteR

bu yabancı piyasa muhabbetinden sıkıldım ben ya bence burda sağlığa zararlarını konuşmalıyız geçende şunları öörendim ;
-içindeki asit pası sökebiliyormuş
-akü kutup başlarındaki pislikleri temizliomuş
-bir yarışmada 8 litre kola içen adam 10 dk içinde ölmüş
Dünya üç beş bilgisizin elinde;
Onlarca her bilgi kendilerinde.
Üzülme; eşek eşeği beğenir:
Hayır var sana "kötü" demelerinde.

lp_mike_chester

walla ölselerde içerim colayı özellikle tatlısına maç yaptığımızda  o yorgunluğun üstüne tatlı ve cola süper gidiyor benim gibi düşünen wardı eminim... ama zararlı olduğunu biliyoruz tabikide...:):):):)
ADS SINCE 1940  GELİYORUZ ! ! ! VENCEREMOS  ŞİMŞEKLER GRUBU ! ! !

I_am_free

çoğumuz coca cola içmyin diyoruz ama Türkiye olarak çok fazla calo içiyoruz

wape

Türk firmaları o kalitede kola üretmeden bunun önüne geçemeyeceğimiz kesin, o kadar zengin türk şirketi var yabancı içerikli malların alternatifini üretseler emin olun ellerine yapışmaz. cola turka bi öncüldü bunun için ve satışıda hiçte küçümsenecek kadar değil. belki daha iyi kolalar çıkar bizde onlardan alırız ama bizim markette cola turka satılmıyor neden acaba, ayrıca 'cola turka' isim olarak biraz şey

Mr. MeTaLkiSS

Tabi bi de Cola Turka'nın Ülker olması var yani tayyip'in cebine para..
I've seen a million face, and I rocked them all...
Limp Bizkit forever...
I'm fucked up in the head!!!
Where are you Yudum@Yudum ya gel pls :D
Chester94 banlanmasın lütfen kişisel ricam!!

tome3.mpq

Quote from: Mosso on Temmuz 05, 2007, 07:19:27 PM
2 ay aradan sonra merhaba yenı gordum konuyu.Amerıkan malı coca cola amerıkaya vergı oduyo Bushta bu parayı kullanıyor.Pekı sorum olcak sadece turk malı kullanıcaksak o zmn cogu sey yapamayız bkz. amerikalı ıntel firması var mesela oda amerıkaya vergı oduyo onuda kullanmayalım.bunlar bos ıs bırakın ıcen ıcen bnde cok ıcerım laf edılmesınden hıc hoslanmam c.c turkıyeye vergı oduyor ayrıca hatırlatırım....Tum yabancı urunlerını boykot etsek anpıcaz pekı.sorarım....

bak ıc savas zamanlarında guney kore ımf ıcın borc batagındaydı hukumet olarak bır karar aldılar bız ve bızden sonra gelenler hep aynı polıtıkayı ızleyecek oylede yaptılar ve her alısverıs gunu anonslar yapıldı radyolardan bugun su malı alın bugun bu malı alın hepsıde kore malıydı ayrıca baska hıcbı yabancı mal tuketılmeyerek 2003 yılında ımf ye haber verılıyor ve denıyorkı; 2005 yılına kadar tum borclarımız odenecek bıze fatura yollayın hesabı(tarıhler dogru degıldır ornek werdım)
ayrıca o ılk zamanlar kısı bası mıllı gelır aylık 430 450 dolar arasındayken bu bılınclenme sayesınde 4600 dolara kadar yukseldı

anlıycagın ıs bılıncde bıter senın dusuncen gerekırse vatanım ıcın su ıcmekten feragat etmelıyım olması gereken yerde işte bu okuduklarım yazık..

unutmadan ece şeriata karşı olma şeriat iyidir çünkü allahın kanunlarıdır zaten cumhuriyette şeriatın yumusatılmıs rejimidir.

Dev gibi ağaçların altında çıplak ayak dolaştığımız buz gibi sularında dudaklarımızın mosmor olana kadar balık tuttuğumuz Fırtınanın çocuklarıyız isyanımız bundanır..

ewrimcan

açıklama yapmak istiorm ilgilenen okusun.

mosso nun dedii bi yerde doğru, c.c. bu ülkeye vergi ödüo, tr fabrikasında BİZİM işçilerimiz çalışio. soriorm o fabrikada kaç işçi çalışio? 2.si yerli üreticiyi desteklemeyi savunuyorum. ama niye? çünkü benim küçük üreticimin ayran işletmesi var. 10 işçi çalıştırıyor. zamanla yani ben onun ayranlarını ala ala, adam işini büyütüyor ve 10 işçi daha alıyor. 10 işçi daha 10 işçi daha ve şu anda o ayran işletmesi süt ürünleri fabrikası oldu ve 600den fazla sürekli, yaz aylarında da geçici işçi çalıştırıyor. bu sadece örnek bir ayran işletmesiydi. ülkemiz çeşitlilik konusunda o kadar zengin ki. bunu hemen her yörede yapabiliriz, değişik şeyleri de.

ha bide bunu cc ile alakasına değineğim. sen kutu kutu şişe şişe kolanı iç, her gün 2 şişe iç, 10 kutu iç, cc o fabrikasına 10 işçi almayacak. almayacak. niye almasın demeyin konşu ülkelerden getirtir çünkü işçiden daha ucuz ve avrupa kola tüketimini azaltıyor. biz ne yapmalıyız? ayran içmeliyiz. meyve suyu içmeliyiz. (cappy cc.'nın) seç-iç yapılarak meyvesuyu içilir ya da taze meyvesuyu sıkan yerler de teşvik edilir. vs vs.

tome3.mpq

dogrusun hangı salak donerın yanına ayran gıbı bı ıceeck varken kola ıcerkı (ıcen salaklar solesın valla dalga gecmıcem ;D )

Dev gibi ağaçların altında çıplak ayak dolaştığımız buz gibi sularında dudaklarımızın mosmor olana kadar balık tuttuğumuz Fırtınanın çocuklarıyız isyanımız bundanır..