Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Türkçemiz !

Başlatan ugur-acikgoz, Ekim 28, 2006, 05:54:30 PM

Previous topic - Next topic

Darkshines

Quote from: ewrimcan on Ocak 23, 2007, 06:41:27 PM
şhimy'ye katılıorm.
yerel ağızlar bazen geçekten çekilmez oluyor. okulda bi moda başlamış herkes antakyaca konuşuo.  "gelicin mi? yapıcık. ..."
bi de şu var " bre keni evrim, hamis günü okula gidicik mi?" türkçesi "evrim, perşembe okula gelecek miyiz?"

siniiiiiiirrrrrr olduuuum.

Höh! "Gelicin mi?" duymuştum da öyle bir cümleyi ilk kez duyuyorum vay anasını (:

lp_rockgirl

ben duymuştum öncceden çok bu ağızları çok da gülerim byle konuşanlara bu arada v harfi yerine w kullanmamında bi açıklaması var!!!'''' el alışkanlığı söylemiştim bi ara artık alışkanllık oldu klavyeye bakmadan yazıyorum hehee aştım kendiimi o ayrı mesele ama alışkanlık oluncada öyle hemen elim oraya gidiyor hatta biriyle konuşurken fln klavyedeki harflerin yerleri geliyo aklıma :mrgreen:

gokhan

bende oyleyım yanı cep telefonunda bıle 'w' kelımesını kullanırım alıskanlık yapacak bısey yok  :) :D

lp_rockgirl

ii de bendeki alışkanlık olmuş artık canım önceden şekil olsun diye yapıyordum belki bilmiyorum ama şu an önceden yaptığım şeyin alışkanlığından dolayı v yerine w kullanıyorum yoksa kullanmış olmak için değil hoş artık o da gitttiiiiii :mrgreen:

Sumween

ya öyle ufak tefek bir şey olmaz alışırsınız bende de ''w'' hastalığı vardı bıraktım... anlaşılırlığı tamamen kesinleştirelim de ondan sonra böyle ufak tefek her detaya dikkat ederiz... =) edersiniz! :D

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

lp_rockgirl

bana artık laf söyleyecekl bişey bulamıyorsunuz dimi :mrgreen:çünkü düzeldim peki sıra kimde kimi vatana kazandırmayı planlıyoruz en başka da ben olmak istiyorum eeee lpft sayesinde düzelen türkçemle bende türkçe düzeltim yayarlı bi insan olmak istiyorum sağ olun sağ olun..... :mrgreen: :lol:

gokhan

hadı bakalım oyle yapalım ama turkcemız diyoruz sıtede kayıtlı uyelerın coğu isimleri yabancı yanı bılmemıcem artık  :lol: :lol:

wape

ya eft haklısın gökhan
sitede doğru dürüst türkçe nick yok hatta
bu arada benimki ingilizce veya başka yabancı bi dilde değil :lol:

Requiem

İsminiz Türkçe olunca Türkçe'niz de iyi oluyor diye bir şey yok..
Forum kurallarını okuyalım, okumayanlara okutalım!

lp_rockgirl

evet bencede saçma bir yaklaşım olmuş ona bakılacak olursak benim normalde adım ALPİN  ama oda türkçe değil ne yani benim türkçem hepten mi bozuk(ayyyy zaten düzelten sizdiniz ama bozulma sebebi msn di yoksa önceden bozuk değildi:P)

Sumween

harbiden ya ne alaka?
benim nickim ingilizce değil ama...  ille ''nazlı'' veya ''huriye''  gibi Türkçe bir isim mi yazmam gerekiyor? adım sumween Türkçe'mi de takır takır çok da düzgün yazar konuşurum... nicki Türkçe olup da iki harfi bir araya getiremeyenleri de görüyoruz . . .

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

ewrimcan

sunven şov! değil mi ama? katılıyorm sana nazlı. sumween :) önemli olan yabancı dilde konuşmamak yazmamak diil. eğer ingilizce konuşacaksan tam türkçe konuş, yabancı konuşacaksan tam yabancı konuş. "hi beyler, what dedin gulüm?" gibi kullanımlardan sakınmalıyız. çünkü dilimizi asıl bozanlar bunlar.

işine geleni basan basına basalım

gokhan

alfabeyı mı unnttuk arkadaslar:) bazı harfları yazamıyoz ıste ,sonucta artık ilkokul ıkıye gıtmıyosunuz di mi rahatca okuyabılıyoz artık :))) ha harflere dııl de yabancı kelımelere laf soyluyosanız bısey demıyorum :))

ewrimcan

benim sözüm kelimelere. ki harf olarak alfabemizin eksikliini bilioz zaten. 2 k mız , 2 e miz..... var. ama tek gösterilio hepsi.

işine geleni basan basına basalım

lp_rockgirl

ya neyi alıp veremiyosunuz ben onu anlamadım:S hem dediklerinizden anladığım kadarıyla yazdıklarımızda harferi yutmamız yada 1 harf kullanılan yerde 2 ve daha fazla harf kullanmamız ama sizde hala o yazma şeklinden kurtulmuş değilsiniz yani olacak böle şeler ama o kadarda üstüne düşmemek gerekir bakın sonuçta ben bile artık anlaşılır bil dil kullanabiliyorum daha ne olsun!! :mrgreen:SAOLUNNNN