Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

türban ?

Başlatan bLOODsUCKEr, Şubat 23, 2008, 02:20:48 PM

Previous topic - Next topic

sizce türban üniversite ve kamusal alanda serbest olmalı mı ?

evet
10 (29.4%)
hayır
24 (70.6%)

Total Members Voted: 34

ousan

Quote from: the_R8Ds on Mart 16, 2008, 08:36:45 PM
bacimin ortusu derken sizce ne kastediyor olabilir?

başörtüsünü.. türbanı değil :)

hermione

Quote from: ousan on Mart 16, 2008, 09:40:42 PM

işte bu kadar :D bravo ousan ;)

the_R8Ds

M.Akif ERSOY'un yasadıgı donemlerde turban denmiyordu basortusune 1985 yılından sonra turban denilmeye baslandı

ousan

Quote from: the_R8Ds on Mart 16, 2008, 10:19:24 PM

M.Akif ERSOY'un yasadıgı donemlerde turban denmiyordu basortusune 1985 yılından sonra turban denilmeye baslandı

ortaya çıktı dense daha doğru olur... aynı şey değil çünkü

the_R8Ds

sadece dugumu farklı die farklı isim werilmis diye farklı gorulmesi cok sacma bizi eskiden alevi sunni diye  birbirimize dusurenler simdi laik musluman die kawga ettiriolar onun arasındaki fark neyse onun farkı da odur tek bir fark var sadece tarihleri farklı tarih tekerrürden ibarettir sadece zaman ve olayı yasayan kisiler farklıdır ama biz gene bu oyunlara bir guzel kanıyoruz

Requiem

Şuanda anneannelerimizin babaannelerimizn taktığı şey başörtüsüdür.. Yani genel olarak bahsediyorum.. kendilerinin gençlik ve küçüklüğük fotoğraflarına baktığımda en ufak bir kapanma belirtisi bile göremedim gayet hepsinin başı açıktı.. Bir dikkat edin yaşlıların kapanma şekliyle şimdiki insanların ninja tarzı kapanma şekline anlayacaksınız aradaki farkı..

O yüzden bu şiir bence tamamiyle yanlış anlaşılma ürünü..

Daha dün üniversitelere giriş serbest olsun mu diye tartışılırken bugün başörtülü insanlar  kapıları yumrukluyorlar kamuya da giricez diye.. Bu iş üniversitede son bulmaz kesinlikle
Forum kurallarını okuyalım, okumayanlara okutalım!

hermione

Quote from: the_R8Ds on Mart 16, 2008, 10:32:26 PM
sadece dugumu farklı die farklı isim werilmis diye farklı gorulmesi cok sacma

o sadece bi düğüm değil, o bağlama şekli bi tarikata ait ayrıca. hani şu taaa amerikalardan burda müslümanlık adına atıp tutan adamın tarikatının...bunları bilmiyo musunuz yoksa bilmezden mi geliyosunuz anlayamadım bi türlü.

ShapeshifteR

madem öyle kafasını kazıtanlar da girmesin üni ye falan o da nazilerin... hatta kel olanları da  almasınlar... sakal uzantaları hiç almasınlar tamamen şeriat vakası laikliğe aykırı... yakasında parti rozeti, parmağında kurt simgeli yüzüklü olanları almasınlar bunlar da siyasi simge... amerika bayraklı boxer lıları almasınlar...
başörtüsü serbest olsun deseler kimsenin sesi çıkmayacak galiba ben şu sayfadan onu anlıyorum...
Dünya üç beş bilgisizin elinde;
Onlarca her bilgi kendilerinde.
Üzülme; eşek eşeği beğenir:
Hayır var sana "kötü" demelerinde.

Requiem

Ben de dediğinden bi şey anlamadım? Savunuyo musun karşı mısın çelişkide kaldım okuyunca..
Forum kurallarını okuyalım, okumayanlara okutalım!

neverforgivenangel

ahlak kavramını yakalamış bir toplumda genel örtünmeye tümden karşıyım ;D  bunu baştan belirteyim:D

türban ile başörtüsü arasında fark olduğunu insanlar anlamıyor sadece isim zannediyor çünkü kendilerine hocaları tarafından öle söleniyor onlarda inanıyor...  bugün türkiye cumhuriyetinde türban bir siyasal simgedir ve neyin simgesi olduğu da bilinmektedir!

mehmet akif döneminde türban yoktu başörtüsü vardı.. 1985 den sonra da aynı şeyin adı türban olmadı farklı bir şeyin adı türban oldu anadolu da köylerde  mehmet akif döneminde takılan örtüyü hala görebilirsiniz...

the_R8Ds

Quote from: neverforgivenangel on Mart 18, 2008, 10:38:03 AM
ahlak kavramını yakalamış bir toplumda genel örtünmeye tümden karşıyım ;D  bunu baştan belirteyim:D

türban ile başörtüsü arasında fark olduğunu insanlar anlamıyor sadece isim zannediyor çünkü kendilerine hocaları tarafından öle söleniyor onlarda inanıyor...  bugün türkiye cumhuriyetinde türban bir siyasal simgedir ve neyin simgesi olduğu da bilinmektedir!

mehmet akif döneminde türban yoktu başörtüsü vardı.. 1985 den sonra da aynı şeyin adı türban olmadı farklı bir şeyin adı türban oldu anadolu da köylerde  mehmet akif döneminde takılan örtüyü hala görebilirsiniz...
turbanla basortusu farklı diyosunuz da M.Akif ERSOY doneminde de basortusu kaldırılmaya calısmıs geri kafalılık diye siirden belli oluor okursanız  nerden cıkardın dersen M.Akif ERSOY salak deil ya durduk yere polemik cıkarmak icin bole bi siiri yazsın simdi noluor dersen eskiden basortusu dediler olay cıkardılar simdi turban dediler olay cıkarıyorlar ilerde tarikat sembolu diecekler bir isim daha koyacaklar gene olay cıkartacaklar  bole giderse gelecektede bole olaylar daha coq  olacaq

neverforgivenangel

arkadaşım türbanın takılış amacı dinen başımı kapatıyorum demek değildir... onun amacı ben şeriat sistemini istiyorum laik cumhuriyeti istemiyorum demektir.. türban bunun simgesidir... en kısa şekilde başörtülü insanların zihniyetiyle türbanlılaın zihniyeti arasındaki farkı  görmeye çalışın.. ya baktınız hiç birşey size doğru gelmiyor gidin tsk mensubu bilgili bir subay- astsubay ile konuşun  ;D

the_R8Ds

senin solediklerin uydurmadan bashka hic bir sey degil onlar sadece hayatlarını dinin verdigi kurallar dogrutltusunda yasamayı tercih etmis turk kadınlarıdır bole dusunmekle sen ırkcılık yapıorsun turban takan turk kadınlarına 2.sınıf muameleyi yapmıs oluyorsun laikligi savunayım derken laiklik dısı seyleri savunuyorsun bole dusunursen o zaman komunistlik de laiklege aykırı demokrasi namına hic bir sey yoq nerde laiklik turban takanlara bole muamele yapılıorda o zaman nie komunist dusunenlere bole muamele yapılmıor  ???

prensesss

sana katılıyorum  ;)
. . . EvAnEsCeNcE . . .

ShapeshifteR

Quote from: neverforgivenangel on Mart 18, 2008, 01:44:03 PM
arkadaşım türbanın takılış amacı dinen başımı kapatıyorum demek değildir... onun amacı ben şeriat sistemini istiyorum laik cumhuriyeti istemiyorum demektir.. türban bunun simgesidir...
bu tamamen senn ve senn gibi düşünenlerin düşüncesi...
hayatında kaç tane türbanlı insanın siyasi görüşlerini aldın ?
yüzlerce bile desen türkiyede milyonlarca insan takıyo bu şeyi...
bu ırkçılık değilde tamamen bi ayrımcılık.. hemde körü körüne...

türbanlıları resmen devrimci ilan etmişsin ya... siyasi düzeni yıkmak istiyorlarmış...
yazık...
Dünya üç beş bilgisizin elinde;
Onlarca her bilgi kendilerinde.
Üzülme; eşek eşeği beğenir:
Hayır var sana "kötü" demelerinde.