Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Formula 1

Başlatan muzzy, Eylül 08, 2006, 04:44:45 PM

Previous topic - Next topic

immortal

Bahreyn testinin ikinci bölümünde açılış gününün en hızlıları Ferrari'den Felipe Massa ve Kimi Raikkonen oldu.

102 tur atarak Sakhir pistinde günün en yoğun ismi olan Massa bir dakika 31.260 saniyelik zamanla ilk sırayı aldı.

Ferrari pilotu Massa, aracında yeni bir aerodinamik paket deneyen ve günü ikinci sırada kapatan takım arkadaşı Kimi Raikkonen'i 0.33 saniye farkla geride bıraktı.

McLaren sürücüsü Fernando Alonso 1:31.851'lik derecesiyle iki Ferrari pilotunu takip etti. BMW Sauber'den Robert Kubica dördüncü, McLaren'in çaylak pilotu Lewis Hamilton beşinci oldu. İlk beş pilot bir saniyelik zaman dilimi içinde sıralandı.

Renault pilotları Giancarlo Fisichella ve Heikki Kovalainen altıncı ve yedinci sıraları aldı. Kovalainen yaptığı büyük kazadan sonra aracında oluşan ağır hasar yüzünden piste çıkmadı.

R27'nin güvenlik sisteminin kusursuz çalışması sayesinde büyük bir kazayı yara almadan atlattığını belirten Kovalainen, aracın özellikle sağ tarafında ciddi hasar meydana geldiğini, gerekli tamirattan sonra test programını tamamlamak istediğini söyledi.

Toyota pilotlarından Franck Montagny günü sekizinci, Jarno Trulli dokuzuncu sırada kapattı. Ralf Schumacher spin atıp sırtından hafif bir sakatlık geçirince günün kalanı dinlenerek geçirdi ve yerini Montagny'ye devretti.

10'uncu iyi zamanı elde eden BMW Sauber pilotu Sebastian Vettel F1.07'sindeki mekanik sorunlar yüzünden pistte ancak 33 tur atabildi.

off ya süpper 17 güncük kaldı ve ferrari  de ii durumda sabırsızlanıyorum yauuuuuu :lol:
I CAN'T SEE THE MEAN OF THİS LİFE

muzzy

bu sene ferrariciyis bakalım nolcak...ama mercedes kazansa da üzülmem yane :)

gokhan

Quote from: muzzy on Mart 02, 2007, 03:03:57 PM
bu sene ferrariciyis bakalım nolcak...ama mercedes kazansa da üzülmem yane :)
ben sogudum ya  :S

immortal

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: yılllllllınnn esprisine bakınız efendim.  :lol:
ne esprituel insanmış şu küçük schumi...9 gün kaldı yuppeeee

Schumacher, Alman gazetesi Bild'e yaptığı açıklamada, "kendimi kesinlikle bu sporun en güçlü üç pilotu arasında görüyorum" dedi.

31 yaşındaki Toyota pilotu, "(Fernando) Alonso ve (Kimi) Raikkonen'in hızlı olduğu tabii ki tartışılmaz. Ama ben de yeteneğime güvenmeseydim Formula 1'de olmazdım" diye konuştu.

Ağabeyi Michael'ın geçtiğimiz yıl emekli olmasıyla F1'deki tek Schumacher olarak kalan Alman pilot, takımı Toyota için de çok olumlu sözler söyledi.

Her yıl bir adım ileri gittiklerini ifade eden Schumacher, "Toyota geleceğin takımı. Burada çalışan herkesin tek ve ortak bir amacı var - Toyota'yı zirveye taşımak. Formula 1 şampiyonluğu sadece zaman meselesi" dedi.

Formula 1'e 2002'de giren Toyota markalarda en büyük başarısını 2005 sezonunda 88 puanla dördüncü olarak elde etti, geçtiğimiz yıl ise 35 puanla altıncı oldu.

muzzy

gerçekten de ii sallamış ha..hayalperest çocuk.. :)

Mr. MeTaLkiSS

Ferrari antremanlarda iyi görüküo ama iş ciddiyete bindi mi mclaren affetmiycek bu sene de
I've seen a million face, and I rocked them all...
Limp Bizkit forever...
I'm fucked up in the head!!!
Where are you Yudum@Yudum ya gel pls :D
Chester94 banlanmasın lütfen kişisel ricam!!

ugur-acikgoz

bu haftasonu başlıyor f1 mclarene başarılar  ;D ;D

ölü gelin

öf ya ben evde olmayacam tam yarışların başladığı gün lanet olsun geçen sezonda son yarışta evde deildim havadisleri telefonla arkadaştan alıyodum ya nolur şu konur taraflarında dev ekranda verseler yarışları sayın gökçeğe bildirmem lazım :D

immortal

ehehehe ben sabahın köründe kalkıp dev ekranda izlemeyi planlıyorum.yanlız izlerken sesi çok açarım bütün yurt hortlucak :D.ilk yarışkliyorum ki ta ferrari den yüksek bi performans bekliyorum.massa ve kimi önde olucak gibiler testlere baktığımızda.umarım her açıdan doyurucu bir yarış olur.ah ah o motor sesini öyle özledim ki ::)

shimy

raikkonen "SONUNDA" pole pozisyonunu almış gözümüz aydın ;D
diktatör terminatör moderatör traktör smilatör SHİMY FORUM KURALLARI
SİYAHERŞEYDİR  ....    SİYAHERYERDEDİR...

gokhan

Quote from: pennywise-shimy on Mart 17, 2007, 11:01:44 AM
raikkonen "SONUNDA" pole pozisyonunu almış gözümüz aydın ;D
en cok yasmının gozu aydın :D

muzzy

1.RAIKKONEN
2.alonso
3.Hamilton(ilk yarışı)

kimi çok rahat kazandı..inş. schumi gibi hep böle olmaz..ozman zevki kalmaz..schumiden farkı kalmaz..ama bugün gösterdiki kimi harika bi plot mercedes onu çürütüordu..ama yinede ferrariye soğuğum..nese..

immortal

ne güzel yarıştı o öyle.o motor sesleri ne güzeldi bee.çok özlemişim.kimi r. de ferrarinin hakkını verdi canım benim süperdi.massa ya da helal olsun  sonuncu başladı 6. bitirdi.sezon güzel başladı alonso yne kimi'nin dibinden ayrılamadı  >:(  nese havasını aldıı.kimi sahilde dolaşır giibi kazandı yarışı.çok mutluyuuummm ;D

Avustralya GP sonuçları

1. Kimi Raikkonen, Ferrari, bir saat 25 dakika 28.770 saniye
2. Fernando Alonso, McLaren-Mercedes, + 7.2 sn.
3, Lewis Hamilton, McLaren-Mercedes 18.5 sn.
4. Nick Heidfeld, BMW Sauber, 38.7 sn.
5. Giancarlo Fisichella, Renault, 1:06.4 sn.
6. Felipe Massa, Ferrari 1:06.8 sn.
7. Nico Rosberg, Williams-Toyota, +1 tur
8. Ralf Schumacherx Toyota, +1 tur
9. Jarno Trulli, Toyota, +1 tur
10. Heikki Kovalainen, Renault, +1 tur
11. Rubens Barrichello, Honda, +1 tur
12. Takuma Sato, Super Aguri-Honda, +1 tur
13. Mark Webber, Red Bull-Renault, +1 tur
14. Vitantonio Liuzzi, Toro Rosso-Ferrari, +1 tur
15. Jenson Button, Honda, +1 tur
16. Anthony Davidson, Super Aguri-Honda, +2 tur
17. Adrian Sutil, Spyker-Ferrari, +2 tur
B. Alexander Wurz, Williams-Toyota, +10 tur kala
B. David Coulthard, Red Bull-Renault, +10 tur
B. Robert Kubica, BMW Sauber, +22 tur
B. Scott Speed, Toro Rosso-Ferrari, +30 tur
B. Christijan Albers, Spyker-Ferrari, +48 tur

gokhan

bizim kı 15. bıtırdı :D

immortal

Sezonun açılış yarışı Avustralya GP'sini rahatça kazanan Ferrari'nin kurallara aykırı 'hareketli taban' sayesinde avantaj sağladığı iddia ediliyor.

Avustralya GP'sini baştan sona üstün götürerek birinciliğe ulaşan Ferrari pilotu Kimi Raikkonen'in F2007'si, rakip takımlar tarafından kural ihlali şüphesiyle takip ediliyor.

ABD televizyon kanalı Speed TV'nin internet sitesi, F2007'nin hareketli tabanı sayesinde hız konusunda avantaj sağladığını, birçok takımın ve FIA'nın bu durumu dikkatle incelediğini ileri sürdü.

FIA kuralları, performans arttırıcı hareketli parçalara Formula 1 araçlarında izin vermiyor.

F2007'nin şasisinin alt kısmının hareketli olduğu ve bunun özellikle düzlüklerde avantaj sağladığı iddiasını dile getiren takımların başında Ferrari'nin şampiyonluk yarışındaki rakibi McLaren geliyor.

Her sezon başında kuralların yorumlanmasıyla ilgili tartışmalar yaşandığını ifade eden McLaren'in takım şefi Ron Dennis, "iki, üç yarış daha bekleyeceğiz. O zaman neyin yasal olduğu ve olmadığı netleşir" dedi.

Ferrari'den yapılan açıklamada ise, "Ferrari en hızlı olduğu zaman bu oyun hep oynanır. Eğer birilerinin şikayeti varsa FIA'ya gitsin" ifadeleri kullanıldı.

ferrarinin böyle bir riske girip kural etmiş olcağını sanmıyorum.gereksiz suçalamalr bunlar.bişi çıkmaz büyük ihtimalle...

yeni habeer:
1'i geçtiğimiz sezon bırakan yedi kez dünya şampiyonu Michael Schumacher'in ismi Nurburgring pistinde bir viraja verilecek.

Almanya GP'sine evsahipliği yapan Nurburgring pisti, Formula 1 tarihinin en başarılı pilotu Michael Schumacher'i onurlandırmaya hazırlanıyor.

Pist direktörü Walter Kafitz, yedi kez dünya şampiyonu Schumacher'in ismini sekizinci viraja vereceklerini açıkladı.

Nurburgring, Schumacher'in doğum yeri Kerpen'e Almanya'nın diğer pisti Hockenheim'dan daha yakın olduğu için Alman sürücünün evi olarak kabul ediliyor.

Nurburgring'de beş birincilik kazanan eski Ferrari pilotu, "bana bu onuru yaşattıkları için çok gururluyum" dedi.

Michael Schumacher'in de katılacağı isim değişikliği töreni Temmuz ayında koşulacak Almanya Grand Prix'sinde yapılacak.

'Audi S' olan ismi 'Schumacher S' olarak değiştirilecek Nurburgiring pistindeki sekizinci viraj beşinci viteste ve ortalama 258 km/s hızda geçiliyor.