Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

cumhurbaşkanını kim seçsin ?

Başlatan ShapeshifteR, Mayıs 08, 2007, 02:10:27 AM

Previous topic - Next topic

sizce cumhurbaşkanı nasıl seçilmeli..

halk seçsin
32 (53.3%)
meclis seçsin
15 (25%)
dönem cbaşkanı yerine gelecek cbaşkanını kendi seçsin
3 (5%)
yök seçsin
3 (5%)
öss 1.si(leri) seçsin
4 (6.7%)
iQ su en yuksek aday seçilsin
3 (5%)

Total Members Voted: 60

tome3.mpq

denildiği gibi ampule oy veren hala çok olur eğer bir halk 4 sene ezilip gene aynı yönetime oy verirse o halk halklıktan çıkmış köleliği ezikliği fakirliği sefaleti kabullenmiştir

Shapeshifter gülüm bak türk halkının zaten kültür seviyesi düşük(nereden belli sen gidipde banu alkana tuğba kinciye artoya sanatçı dersen seviyen düşüktür+sanatsız toplumların eli ayağı yok gibidir) ayrıca halk seçtiği zaman pişman olmaz kendinde suç bulmaz direk indirir halkın bu gücü var
zaman herşeyi belli edecek bunca insan sokaklara boşuna dökülmedi

Dev gibi ağaçların altında çıplak ayak dolaştığımız buz gibi sularında dudaklarımızın mosmor olana kadar balık tuttuğumuz Fırtınanın çocuklarıyız isyanımız bundanır..

king90

bence ilk önce seçim barajı %5 e düşürülüp sonra c başkanını meclis seçsin cbaşkanını bilmem ama seçim barajı kesinlikle düşürülmeli

ShapeshifteR

Quote from: Atuneri_Xozger on Mayıs 11, 2007, 03:31:27 AM
denildiği gibi ampule oy veren hala çok olur eğer bir halk 4 sene ezilip gene aynı yönetime oy verirse o halk halklıktan çıkmış köleliği ezikliği fakirliği sefaleti kabullenmiştir

nasıl ezildik acaba işsizlik,kriz kelimelerini telafuz etmez olduk ney beğenilmiyo anlamadım ki..türk halkı diye genelleme yapman da çok yanlış.
bana sadece turk halkının 4 sene boyunca nasıl ezildiğini tarif et.. örnek göster bişeler yap..

son seçimlerde kim gelseydi başa daha iyi olurdu türkiye ve ne yaparlardı ??

türkiyedeki orta ve düşük seviyeli ailelerin önceki hallerinden ve şimdiki hallrinden haberin var mı?
Dünya üç beş bilgisizin elinde;
Onlarca her bilgi kendilerinde.
Üzülme; eşek eşeği beğenir:
Hayır var sana "kötü" demelerinde.

tome3.mpq

e heralde war oncekı hallerı ornek babam bana karaoglan zamanında cebımı bos bırakmazdı sımdı haftadan haftaya 10 mılyon zor alıorm

işsizlik kriz nasıl telaffuz edilmiyo ya halk gunden gune borc batagına saplanıo dısarıya bıdunya borc war savas cıksa 3. zamandan kalma tanklarımız ucaklarımız war bunları yenılıycek paramız bıle yok halkı desen sen sokaklara cıkıp bakmıyosun heralde gıder bahcelıde bebekte etılerde nebılıyım cesmede kusadasında ınsanların halıne bakarsan anlamassın neler cektıgını turk halkını genellıorm tabı genellerım anket yaptılar %60 70 hala ampulcu +hıcbı hukumette bu watandan bu topraklardan 1 karıs satılmadı tayyıp dısında adam fransızlara TAPUSUYLA toprak satıo avrupa ulkelerınde kendı vatandaslarına bıle tapulu arazı satmazken bızımkı gavura satıo bak nedemişler tarih tekerrürden ibarettir osmanlı zamanında parayla yada çeyiz olarak toprak satın almıştı bizde parayla toprak satar hale geldık hangı hukumet donemınde oldu baska?

Dev gibi ağaçların altında çıplak ayak dolaştığımız buz gibi sularında dudaklarımızın mosmor olana kadar balık tuttuğumuz Fırtınanın çocuklarıyız isyanımız bundanır..

ShapeshifteR

ben bahcelideki bebekteki insanlara bakıp deilde ümraniyenin kenar mahallelerindeki insanlar bakıp ta konuşuorum hemde 20 yıllık bi gözlemle... baban demek ki sabit maaş almıo merak ettim ne iş yapıo.. benim ki devlet memuru, vergi dairesinde güvenlik.evimden uzakta nasıl okuduğumu bi onlar bide ben bilirim aylık gelirimis 1 milyarın altında (bunada şükür daha alcak olanlarda war) ve 2 çocuk il dışında okuoss sence biz ne gibi zorluklardayıs ? acaba niye yönetimden mutluyus,rahatıs ? acaba niçin benim tanıdıım insanlar rahatlar ? devlet bu toprağı satıo da istedii zman geri alma hakkı yok mu ? hem belirli oranlarda satılıo bu topraklar tam hatırlamıorum sanırım il yüz ölçümünün 40 ta biriyd bide bu öncedende anayasada vardı hatırladıım kadarıyla..
askeriye; şu an türk askeri dünyanın en önemli  konumunlarında yer alıyo,niçin sağa sola türk askeri de gelsin diolar itibarımıss war,ntonun 1 numaralı kuvveti bisis.. elimizdeki teknolojide hiç senin bildiğin gibi deil daha bi kaç sene önce kendi obusümüzü yaptık hemde uzunca bi menzilli,tanklarımısda öle kötü faln deil gir tsk nın sitesine bi gös at bunlara da yalan dersen artık sölicek lafım kalmas,hem hiçbir kuvvet kendi teknolojisini açıklamass istisnalar hariç bu bir savunma stratejisidir..
karaoğlana gelince gençliğinde başarılı bi insan lafım yok allah rahmet eylesin ama türkiyenin başına neler açtığı ortada deilmi bir başbkan nasıl tv ye çıkıpta cbaşkanı bana bunu dedi diipte ağliicak duruma gelir ya bi asker şehit olduğunda böle duygulanmış mıdır acaba ? zararı dokunduğunu bildii halde koltuğundan kalkmaz ? o zmanlarda yürüyüşler oluyodu ama böle sonuç getirmiodu...
borç batağına saplananların çoğuda cart kredisi curt kredisi alanlar bankalarla muhattap olan kşler
daha cok sey yasmak istiorum ama bu muhabbetler uzun sürer geyiğe kaçmasın...pm atarsan sefinirm..

bide bunu koymamda bi sakınca olmas inş

bu mu şimdi 3. zmandan kalma...

Mosso

adam gercekten ıcını dokmus herkesin kendi dusuncesi napalım

tome3.mpq

her lafına eywallah derım ama acaba asker oldugunde bukadar aglımıstır lafını bulent ecevıte soylettırmem o gondemedı askerlerı amerıkanın pıslıklerını temızlesın dıye yada beyruta radyasyonlu topraklara bıle bıle olume gondermedı !!! o askerlerı toprakları herkezden cok seven ınsandı oda emperyalistleri bu ulkeden atmak ıcın caba sarfettı ya sımdı???? askerlere kelle deniyo hah !!! yuruyuslerı yapanlar kımler? ozaman nankorluk olur hangı basbakan halka bulent ecevıt kadar iş imkani sagladı???? benım aılem o adamın ekmegını yıyo bırcok memur ogretmen ıscı o adamın ekmegını yıyo laf dıyen nankordur yuruyen nankordur!!! o borc batagına saplananlar dedıgın elıne para gecmeyıpde yeterı kadar emek hakkı alamayanların yapacagı tek sey kalıyo bunları bankalara borclu duruma getıren gene devlettır... hem ben sana sılah yok demıyorum bunları dısardan alıyoruz dıyorum mermılerı bıle dısardan alıyoruz (ayrıca sahıp oldugumuz hava savunma karadan denıze karadan karaya patrıot scud bunların hepsını bılırım ayrıca dağların altındakı bıcok fuze bataryasınıda bılırım bogazları gozeten 10 20 fuze bataryasınıda bılırım sahıp oldugumuz nukleer gucude bılırım ama DISARDAN SATIN ALIYORUZ!!!)

ShapeshifteR

ben sana bak bunu biz yaptık diyorum , 3. zmandan kalma değil diyorum dışarıdan alıyoruz deyip kıvırıyorsun, bir gün gelicek hepsini biz yapcaz.
www.aselsan.com.tr (bisim silahlarımıs)
bu kadar iş imkanı sağlandı niçin kriz yaşandı bu ülkede,nelere mal oldu,kaç aile aç kaldı,kaç kişi işsiz kaldı bumu iş imkanı sağlama ?
cok durust,taktir etiiğim bir siyasetçiydi... 
2001 yılında anayasa kitabıyla top oynayan,bir gecede 7,5 milyar dolar batıran bankaların içini boşallttıran acaba kimdi ? doları 600 bin liradan 1.5 milyona kim çıkarttı ?
:-X

Mosso

tmm beyler yeter yakında kavga cıkartıcanıss.daha sakin

ShapeshifteR

tartışmasını bilmeyen insanlar kavga ederler, öyle birşey olmass merak etme..

mrt

soad seçsin

gokhan

Quote from: ShapeshifteR on Mayıs 12, 2007, 11:05:42 AM
ben sana bak bunu biz yaptık diyorum , 3. zmandan kalma değil diyorum dışarıdan alıyoruz deyip kıvırıyorsun, bir gün gelicek hepsini biz yapcaz.
www.aselsan.com.tr (bisim silahlarımıs)
bu kadar iş imkanı sağlandı niçin kriz yaşandı bu ülkede,nelere mal oldu,kaç aile aç kaldı,kaç kişi işsiz kaldı bumu iş imkanı sağlama ?
cok durust,taktir etiiğim bir siyasetçiydi... 
2001 yılında anayasa kitabıyla top oynayan,bir gecede 7,5 milyar dolar batıran bankaların içini boşallttıran acaba kimdi ? doları 600 bin liradan 1.5 milyona kim çıkarttı ?
:-X
hop bakalım sımdı sen bu krızın faturasını ecevıte cıkarırsan o zmn dur derım orda  ıste bıercegı unutmayalım bu ulkenın bu krıze gırmesınıntek sebebı ecevıtten oncekı anap we dyp ıktıdarıdır...dyp zamanında tam tamına ıkı kere dewulasyon gecırmısız yanı anlıyacagın vatana hızmet yaptıgını sananlar ne kadar kotu bı duruma bızı soktuklarını cok ıyı bılırler..bankayı batıran ınsanlar eskı cumhurbaskanlarının yıgenı cıkıyo bılmem anlatabıldım mı?? 2001 krızı 2 weya 3 sene ıcınde olan bısey dııl...sadece ecevut zamanında balon patladı o baska tabı...

ShapeshifteR

74 yılında ec3v1t başbakandı ekmek karneyle satılıodu bu da mı önceki hükümetlerin suçu,
o bikere anapla dyp deil anapla mhp iktidarıydı...
ec3v1t tek başına iktidar olsaydı belki karneyle su alırdık :D
siyaset hayatı boyunca ecvt naptı ?
her lider yaptıkları ile anılıo o tarih kitaplarında yerini nasıl alcekk?
bi köykent hikayesi wardı en sonnda yaptı sadece 1 tane... o koyden de %1 oy cıktı BüüK başarı...
yaptıı somut bişe göster bana lütfen...
kıbrısı geç oraya ordu girdi, A.P.O geç ameraknın hediesi gerçi onu da asmaktan kurtardı

edit: reco; sezer paketi kabul etmesse yeniden gönderiris demiş.

gokhan

sen benı nıye anlıyamıyosun yaaa dyp anap demıssem 1.anap hukumetı 2. dyp hukumetı ok??? bunların yalnız basına ıktıdar oldukları zamanı dıyorum cıcım ok...

ozgurluge_kacis

ÖnCe meCliS seCmesinleR dediLer .. Halktan kaçıyolar halk SeCsın dıyolardı..SımDıDe Halk SecMesın Dıolar.. Bu zıhnıyetler karpuz bile secemeZler..Mılletimizin Kultur sewıyesı secımlerı etkılemez .. beyaz beyazdır sıyahta sıyah .. Dogruları soylemek ıcın ıllede kulturlu bı topluma sahıp olmamız gerekmez.. Dogru olan mutluluktur.. guwendır..ıstıkrardır...Ne kulturlu Kısır dusuncelerden kurtulamamıs ınsanlar gorduk...eGer o Koltuktakı ınsan benı yonetecekSe tabıkı halk olarak onu ben sececegım..koyun degılız gudulmeyız.. Hala da gerceyı gormemezden gelen arkadaslarıma sunu soyluyorum.. bakmak war gormek war..her bakan goremez.gormek ıcın bakmak lazım.. cıkarın AT gozluklerıni az bıras kıral cıplak deıl .. gNc sVllR
kalbini kırmıŞlar !!