Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Hayko Cepkin

Başlatan selinkinpark, Eylül 08, 2006, 04:53:23 PM

Previous topic - Next topic

muzzy

anlancak bişi demior çünkü =) ...konserlerinde yaptığı gibi kendince bişiler söylüyor..ama ona sorsan kesin bi yorumu vardır...yüxexes dergisinde şarkıların yorumlarını yapmış okusanız delirirsiniz..adam resmen uçmuş neleri anlatmış aklınıza bile gelmez...çok akıllı herif walla..

bu arada pazar gün bakırköy carousel de 5 de imza günü var..ben gidiyom..gitmek isteyenlere duyurulur.. =)

NEVERlandLP

Quote from: muzzy on Haziran 28, 2007, 01:23:25 PM
anlancak bişi demior çünkü =) ...konserlerinde yaptığı gibi kendince bişiler söylüyor..ama ona sorsan kesin bi yorumu vardır...yüxexes dergisinde şarkıların yorumlarını yapmış okusanız delirirsiniz..adam resmen uçmuş neleri anlatmış aklınıza bile gelmez...çok akıllı herif walla..

bu arada pazar gün bakırköy carousel de 5 de imza günü var..ben gidiyom..gitmek isteyenlere duyurulur.. =)
ya bana rabbi rabbena falan dio gibi gelio saçma ama :D neyse izmede gelsin ya bende iderim o zaman :)

muzzy

ewt bende rabbi rabbena belan versis gibi bişi annıom ama yani dediğim gibi anlaşılcak bişi demiyor..ama kesin bi yorumu vardır..örenirim bi ara..

L1NK1N P4I2K

Quote from: NEVERlandLP on Haziran 28, 2007, 01:44:22 PM
Quote from: muzzy on Haziran 28, 2007, 01:23:25 PM

ya bana rabbi rabbena falan dio gibi gelio saçma ama :D neyse izmede gelsin ya bende iderim o zaman :)
evet banada rabbi rabbena  demiş gibi geldi :D :)
ßr£@K!ng Th£ HaßßiT     

muzzy

her neyse güzel bağırıyo ya ona bakın :P =)

maneater

hayko nun son albümü harika olmş yaa.imza günüde gittm imzalattm adam dehşet bişi!son albümdeki ^^ölüyorum^^ parçasını dinlemenizi tavsiye ederim..!
//her adımım daha derine ölüyorumm....!

muzzy

MZY-HC  =)

Shot with EX-Z1050 at 2007-07-01

Shot with EX-Z1050 at 2007-07-01

Roswegas

ben yolda görsem korkarım bu adamı

gözler falan

amaneeyyyy

ölü gelin

hayt önder kafamı bozma laf etmeyin adamın tipine falan :S

bu arada da allah belanı versin muzaffer :D o kadar yalvarmıştım bana da bi resim diye ama neyse artık

§ïяĝαиα

öhm Billboard'da Hayko ile yapılan bi röportaj var..
666..şeytanın sayısı..Hayko Cepkin'in son albümünde bir şarkı var;777..Şeytan'dan daha şeytan yani..
Yürüyorsunuz albümün içinde,aslen adamın içinde..Kilise havası,karanlık,ebru sanatıyla renklendirilmiş camlardan sızan ay ışığı..Sin City kurgusunda değil,daha gerçek.Sessizlik..Pardon pardon adımlarınızın sesi var..Bir nevi Omen filmleri havası..Şarkı başına bir adım,temkinli ama cesur...Aman sakın ha etrafı kolaçan ederek tabii.Ani bir çığlıkla aynı anda kilisenin camları patlıyor,üzerinize doğru gelen bir yarasa..Aynada yansıması görünen türden.Vampir değil asla...Okan Bayülgen'in "makinası" çekebildi çünkü onun fotoğraflarını.Algıladı yani mercekler,objektifler falan...Resimler siyah beyaz,zaten Okan'ın fotoğrafları hep siyah beyaz.Sadece siyah beyaz takım elbise giydiğinden mi acaba,düşünün.Röportajı okuduktan sonra...Çözersiniz çözersiniz..Ancak 888 sizseniz çözersiniz..Ha ha ha..çözemezsiniz..
777'yi kulaklıkla dinleyince "Akıllanıyor fikrim,akıllanıyor zihnim,az kıllanıyor zihnim"sözleri insanın beyninde sağdan sola dönüyor.Müziğinizle bir şeyler telkin edip insanları yönlendirmenin peşinde gibisiniz
-Ordaki amaç insanlara şurayı(kafasını işaret ediyor) hatırlatmak."Bak senin bir kafan var,bunun içinde bir beyin var ve sen bununla düşünüyorsun arkadaşım,onu doğru kullanmayı öğrenmelisin"diyorum orada.İşte bu bir telkin.İşe yararsa ne ala.Neticede müzisyenim,mecbur değilim bunu yapmaya ama tepkisiz kalmak istemiyorum.Çünkü belki birkaç sene sonra öyle şeyler olacak ki bir eğlence sektörü bile kalmayacak dünyada.
Dünyada zaten işler çok sakat..Eğlenecek hal de kalmayabilir yakında.Küresel ısınma tam bir başbelası.Müziğin gücü bu soruna kaç yumruk atabilir?
Gücüm müziğim ve tepkimi dile getiriyorum.Ama insanlar ne derece etkilenir bilemem.Ben biraz kaba saba düşünüyorum.Her geçen gün dünya dibe gidiyor bence.Medya telkin yoluyla dayatıyor ama ben bir şeylerin değişeceğine inanmıyorum.Zihinler bile tüketiliyor artık.Elimden geldiğince görevimi yaptığıma inanıyorum ve insanları biraz ayıltmak,zihinlerini biraz olsun açmak için uğraşıyorum.Fakat...çok da umutlu deilim açıkçası..Görünen köy kılavuz istemez.
Hükümet Kyoto'yu imzalamadı..?
O kadar derin bir konu ki bu.Ekonominin bilmemnesinden etnografyaya kadar gider.Herkes en iyi şekilde yaşamak istiyor.Ama mümkün mü derseniz,bir sürü problem.Bu belgeyi imzalamayarak nereye kadar kaçarsın ki?Ayrıca neden kaçıyorsun?Bu senin ömrünle sınırlı değil,geleceğe yönelik bir yatırım.Ama geleceğini değil ,gündeliğini düşünüyorsan imzalamazsın tabi.Bencilce bir tavır yani.
Tavrınız doğal olarak asi..Gerçi "asilik asalettir" derler kimi rock büyükleri..
Gençler artık daha bencil olduğu için bireysellik anlayışı da kuvvetlendi.Ama ben bireysel yaşam yerine familya kültürünü tercih eden evcimen bir adamım.Yani hiç de asi değilim.Hatta birçok düzgün görünümlü adamdan daha sabitim.Ama onlara kalsa bizler rockçıyız,uyuşturucu bağımlısıyız,alkoliğiz.Oysa ben sporcu adamım,fitness yapar ve yüzerim,meyve suyu içerim.Yoksa nasıl kaldırayım o sahne performansını.Bana saçımdan dolayı asi diyorlarsa bunun cevabı çok basit:"Yarım saatte senin kafanı kırmızı yapabilirim dostum.Boyuyorsun oluyor."
Duyarlı davranan insana asi diyorlar değil mi?Siyasiler insanlardan duyarsız olmalarını bekliyor.Koyun gibi tepkisiz toplumlar...
Tabii canım...Küresel ısınmaya tepki verirken asi oluyorum mesela.İnsanları ayıltmak adına konuşuyorum oysa.Konserlerimde seyirciye karşı tavrım despot.Bir tür kabalık da olsa,anlayamasalar da onlar anlayana kadar zorlamak istiyorum."Durum bu,farketsenize" demek istiyorum.Bunlar da asilikten sayılıyor bu sefer...Asilikse de yapıcı asilikler.Yani ben çoknormal yürüyorum yolda ama esas sorun bana anormal bakanlarda.Şekilcilik özetle budur.
Müziğe dönelim de kızmasınlar bari bize..Aranjmanlarınızda bir serbest form havası var sanki,yoksa bize mi öyle geliyor?
Sadece doğaçlarım kaydederim.Bitirdikten sonra matematiğe oturtup üzerine çalışırım.Asla da değiştirmem.Sistemim budur.Kurallı müzik yapmıyorum."Yapılan hiçbir klişeyi tekrarlamayacağım" diyerek,çıktım yola.
Oysa plak şirketleri pek sevmez böyle işleri,şirketinizle aranız nasıl?
Bakın mesela firmalar der ki "fade out insanlarda şarkıyı tekrar başa alma isteği uyandırır,şarkılarını öyle bitir."Ben de dedim ki kusura bakmayın şarkının "küt" diye bitmesini istiyorum.Belki satışınızı etkileyecek ama üzgünüm" Allah'tan bu konuda beni iyi anladılar da çok güreşmedik onlarla.Ben müziğime dokundurtmam kardeşim.Kartoneti,sahneyi,kostümü ben kurgularım ve kimse bana karışamaz.Çünkü bu benim hayalim,ben yaptım.Bu benim hikayem ve kimse benden daha iyi bilemez.Ama bana fikrini söylersin ve tartışırız.Buna açığım.
Ekonomik sancılarınız olmadı mı?
Bencil bir müzik yapıyorum ben.11 yıl boyunca süper paralar kazanmadım ama süper sevdiğim işler yaptım.Parasal egom yok.Bu sayede bu kadar çok konser verebildim ve bu böyle devam edecek.Şu anda müzikal tatmin duygum zirvede.En önemlisi de bu zaten.Ekonomik açıdan da küçükle yetinmeyi bilmek gerek.
Hayranlarınız arasında dövmelerinizle de çok konuşuyorsunuz..
18 yaşında,doğum günümde başladım.Sol kanadımda Pendor ejderhası var.Pendor Bar'ın bütün tayfasında vardır bu.Sağ taraftaki "recycle" da tüketilen her ürün gibi benim de ticari bir mal olduğumu vurguluyor
Çöpsün,bu kadar basit yani.Bir de "The Crow" saplantım yüzünden yaptırdıklarım var.Geri kalanı da tribal başlayıp yakuza bitenler.
Tanışma Bitti'nin kartonetinde mat renkler hakim.Resimleri de Rembrandt gibi barok dönem ressamlarını hatırlatıyor...
Yapaylığı yansıtmak için (dijitalden kağıda doğru) böyle bir illüstrasyon yaptım.O barok havası da eskiye özlemden kaynaklanıyor.Odada sadece kullanılan objeler var.Oysa evlerimiz artık ıncık cıncık dolu.O günleri yaşamayı isterdim.Mesela 1771 hala rüyalarıma giren bir tarihtir.
diyor ve röportaj burda sona eriyor..ellerim koptu valla..neyse ii okumalar :)
NETE KAFA İZNİ
v for vendetta'yı unutmayın da...

Requiem

Bu kadar şeyi dergiden mi yazdın yaf =) Teşekkür ederiz.. Hayko Cepkin dinlemesem de okudum..
Forum kurallarını okuyalım, okumayanlara okutalım!

blind_clown

ellerine sağlık valla bu kadar uğraştığın için..güzel röportaj!!
http://www.superteklif.com/Main/SuperUyeFormu.aspx?bid=d0336f05-3d53-451a-acff-b220f20f24f7
tıklayın ve oturduğunuz yerden sadece mail okuyarak para kazanın hem de bana kazandırın=)

§ïяĝαиα

önemli deil =) ..yalnız senin de dediğin gibi güzel bir röportaj..ama biraz enteresan...yani Hayko'nun verdiği cevaplar böyle sıradan,gelişigüzel verilmiş cevaplar gibi duruyo ama öyle deil..mesela şekilciliğin tanımını ne güzel yapmış dimi :) "yarım saatte kafanı kırmızı yapabilirim dostum :)"
NETE KAFA İZNİ

muzzy

ooooooo gizem saol kız..aldım ben dergiyi gerçi de yinede saol..eline koluna sağlık...

bu adama dikkat beyler..acaip biri geliyor :D...yemin ediom yanında olsanız anlarsınız..çok acaip biri yaw..insana benzemiyor adam..böle mükemmel bişi ama ne bende bilmiom :D vede her söylediğinde bişi var..mesela şarkılarının yorumlarını okudum Yüxexes Dergisinde(ist da kaldı =(..olsa yazardım bende) bu kadar mı aklına gelmeyecek şeyler düşünülür..şarkılar artık daha anlamlı geliyor dinlerken..bulursanız kesin okuyun...

§ïяĝαиα

aynen bende böle düşünüyorum..ya o tuhaf ama bunun yanında da muhteşem ötesilik bi insan yani :) inş. tanışırım bi gün..senden mi etkileniom bilmem ama ben bu adama takmaya başladım iyice :D gerçekten çok farklı bi insan..bölesi zor bulunur cidden
NETE KAFA İZNİ