Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

fazıl say:''ülkemi terk ederim''

Başlatan merve t., Aralık 15, 2007, 08:28:20 PM

Previous topic - Next topic

neverforgivenangel

sen önce git de bir türban nedir onu öğren bu ülkeye ne zaman nasıl gelmiştir nerden getirilmiştir onu öğren ondan sonra git başörtüsü yemeni nedir öğren ki kolayca aradaki farkı görebilesin. o zaman ülkede türbanın adı bile yoktu bir kere.

ShapeshifteR

işte ben buna gülerim :D  o zman şöle yapılsa nasıl olur memleketin heryerinde başötüsüne izin verilsin.. türban her ortamda yasaklansın hatta tck' ya bile sokulsun...
türban die kastettiğimiz olayla başörtüsü dediğimiz olayın devlet dairesinde ne farkı var şu an ?
Dünya üç beş bilgisizin elinde;
Onlarca her bilgi kendilerinde.
Üzülme; eşek eşeği beğenir:
Hayır var sana "kötü" demelerinde.

neverforgivenangel

sen buna zaten gülersin  güya zübeyde hanım kara çarşaflı latife hanım ise kısmen kapalı( o ne demekse) imiş. anlamamakta ısrar ediyosunuz yinede. türban ile başörtüsü ayrıdır ama şunu sokamıyosunuz kafanıza. izin vermiyolar çünkü.

ShapeshifteR

sen benim sorularımı cevaplamaktan kaçıyorsun ama ben senin anlamadığın noktaları cevaplayayım..
zübeyde hanımın kara carsaflı demedim carsaflı dedim, o biraz daha farklı giyiniyordu genelde başında beyaz bi başörtü ve vücdunun tamamını örten siyah bir kumaş... eşi de kısmen kapalı dedim cunku kapalı ve acık bir sürü fotoğrafı var...

neverforgivenangel

diğer topicde koydum zaten resimleri. latife hanımın açık kapalı resimlerinin olması ise resimlerin giysi inkılabından önce ve sonra çekilmiş olmalarıdır. kendisinin taa o devirde uyduğu inkılaba modernliğe 21yy da hala geçmeyen insanlar var ;D

Doqqyjuice

Quote from: LParanoid on Ocak 03, 2008, 03:30:59 PM
Quote from: neverforgivenangel on Ocak 03, 2008, 03:16:33 PM
evet birileri üremeye devam edecek türban mürban derken başka şeyler de demeye devam edecekler ama biz 1919 da başlayan yürüyüşe devam edeceğiz. bu kervanı durduramayacaklar üreyip sadece havlayacaklar.
:P türban yasağı kalkınca görecez g.tünüzü :P istediğinizi söyleyin ....den aşşaaaa çünkü hiçbişey yapamıyosunuz konuşarakda hiçbişeyi önleyemiyeceksiniz zaten ;D

ya birader tamam bak shape le beraber muhalefeti oynamanız harika... sizin gibi bir iki adam daha olsa keske diycektim... su mesajından sonra senden cacık olmaz diyorum... tartısma artık karsılıklı kufurlesmelere donmus... kusura bakma birader de ben bayan olsam ve turban takıyo olsam senin beni savunmanı istemezdim... senin biseyi savunmanıda istemezdim zira goruslerinin arkasında durmaktan ziyade yeni bisikletiyle mahalleye hava atan sabiler gibi hareket ediyosun... konuya kilit yaklasır olmus... iyide olmus...
Remember remember the nineteenth of November...

ShapeshifteR

diğer topike koyacağın şeleri buraya taşımışsın.. bnde buraya koyuyorum resimleri buyur...

hermione

burdaki bazı mesajları okuyunca  "göbeğini kaşıyan adam " benimde aklıma geldi nedense...
önceki sayfalarda biri yazmıştı. türban birilerinin oyunu artık, oy kullanmak için bir malzeme o kadar..kimse bişeyi kaldıramaz. ha madem kaldıracaklarmış kaç senedir neyi bekliyolar acaba ?

LParanoid

Quote from: Doqqyjuice on Ocak 03, 2008, 06:15:25 PM
Quote from: LParanoid on Ocak 03, 2008, 03:30:59 PM
Quote from: neverforgivenangel on Ocak 03, 2008, 03:16:33 PM
evet birileri üremeye devam edecek türban mürban derken başka şeyler de demeye devam edecekler ama biz 1919 da başlayan yürüyüşe devam edeceğiz. bu kervanı durduramayacaklar üreyip sadece havlayacaklar.
:P türban yasağı kalkınca görecez g.tünüzü :P istediğinizi söyleyin ....den aşşaaaa çünkü hiçbişey yapamıyosunuz konuşarakda hiçbişeyi önleyemiyeceksiniz zaten ;D

ya birader tamam bak shape le beraber muhalefeti oynamanız harika... sizin gibi bir iki adam daha olsa keske diycektim... su mesajından sonra senden cacık olmaz diyorum... tartısma artık karsılıklı kufurlesmelere donmus... kusura bakma birader de ben bayan olsam ve turban takıyo olsam senin beni savunmanı istemezdim... senin biseyi savunmanıda istemezdim zira goruslerinin arkasında durmaktan ziyade yeni bisikletiyle mahalleye hava atan sabiler gibi hareket ediyosun... konuya kilit yaklasır olmus... iyide olmus...
doğru söylemişsin karşılıklı küfürleşmeye döndü çünkü bi ülkenin %47 sine(buna ben ve ailemde dahil) aptal diyen adama bende içimden gelen herşeyi söylerim...tamam benim söylediğim şey doğru değil ama ya ülkenin %47 sine aptal demek?

neverforgivenangel

yeni topic açıldı hem laik hem müslüman olunmaz diye. söyleyen de %47 nin oy verdiği kişi. bir dinleyin arkadaşlar.  ;D

ousan

nerde açılmış hem laik hem müslüman olunmaz diye... ne alakası var... bu nasıl bi zihniyet ya!
evet gördüm... ve şoklara uğradım.. diyecek bişey bulamıyorum... daha da iğrenmeye başladım!

Darkshines

Quote from: ousan on Ocak 02, 2008, 11:46:14 PM
neler görüyorum... yazık :(
bu ne demek ya... çoluk çocuk lafları...

vallaa istediğini söyle seçimi kazandık mı kazandık bitti...istediğiniz kadar çırpının ki zaten bu son çırpınışlarınız..... vb vb...

inanılır gibi değil.. ne diyeceğimi bilemiyorum...

türban konusunada gelince... o konuda çok kararsızım...
serbest olmasınıda isterim olmamasınıda...
neden olmasını isterim: olsunda artık onların o dırdırlarından kurtulalım.nede olsa bişey değişmiyor... türbanın üzerine peruk takıp yine giriyolar... ellerine bu konuda koz verilmemiş oluruz.. sonra gelip özgür olamıyoruz diye fışkıdılanmazlar...
neden olmamasını isterim: benim görüşlerime ters....

alıntı yaptığın yazı yazık, senin ki ondan da yazık be hocam. o kadar duyarlı olabiliyorsun da şu "onlar" yakıştırmasını yapacak kadar olamıyo musun ? türbanlı veya değil insanız "onlar"ında hakkı var senin, benim "bizim"de hakkımız var. atamıza o kadar bağlıyız e hadi şöyle de söyliyim ata'mız da bir, e hadi allah'a da bağlıyız allah'ımız da bir (inanmayana amenna). olay iyice türbanlı türbansız derbisine dönmüş fanatik taraftarlar falan..
çok sevdiğin birinin annesi yarın öbür gün canı istedi diye türban ya da başörtüsü herneyse (sorun görüntüde bence sıfatların fazla manası yok gibi) takmaya başlasa aha oda onlardan mı olacak ? asıl bu ayrımcılık için yazık diyorum ben.
bir arkadaşta "cahilim atar memleket ondan batar" misali biz kazandık bitti artık falan diye saymış bbg mi ulan bu ? bir diğer saçmalıkta bence tabii, zübeyde hanımım çarşafı, latife hanımın şusu vesaire günümüzle alakası nedir anlayamadım hadi kapkara çarşafa bürünmüşler diyelim memleket çarşafa mı bürünecek hadi olmadı apaçık geziyolar o zaman da türban iptal mi olacak ? hani herkesin dini bilmem nesi kendineydi ?

dur bak sonradan gördüm. başörtüsü ile türban ayrı hee üniversitelere türban yerine başörtüsü girse kabulumuzdür yani öyle mi oluyo ?

ShapeshifteR

Quote from: Darkshines on Ocak 03, 2008, 08:57:45 PM

dur bak sonradan gördüm. başörtüsü ile türban ayrı hee üniversitelere türban yerine başörtüsü girse kabulumuzdür yani öyle mi oluyo ?

bu soruyu bende sordum da cevap alamadım...

ousan

ah onlar için özür dilerim... sinirli bi anımda yazdığım bir mesaj... ama çokda önemli bi olay değl onlar diye hitap etmem....

Doqqyjuice

Quote from: afa on Ocak 11, 2008, 06:37:57 PM
fazıl say bu cümleleri söledikten sonra durmasın zaten buralarda. baş kaldıranların başı kesilirr!!!!

amanın!...  :-\   ::)
Remember remember the nineteenth of November...