Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

nobel'li ilk Türk=ORHAN PAMUK

Başlatan ewrimcan, Ekim 14, 2006, 06:06:56 PM

Previous topic - Next topic

ewrimcan

eserleri 45dile çevrilen bir yazar o. ilk kez bu nobel ingiliz,fransız,ispanyol ve almanların dışına gitti. bu onur bizim. şimdi ORHAN PAMUK'u kutlama zamanıdır.

>eserleri:
-cevdet bey ve oğulları(1982)
-sessiz ev (1983)
-beyaz kale (1985)
-güz(1991)
-kara kitap (1990)
-yeni hayat(1994)
-benim adım kırmızı (1998)
-öteki renkler(1999)
-kar(2002)
-hatıralar ve şehir(2003)

yazar şu anda amerika'nın Columbia üniversitesinde ders veriyor.

işine geleni basan basına basalım

ousan

kesinlikle kutlamıyorum... orhan pamuğun söylediği şeylere verilen bir ödül bence... kınıyorum hatta...

ewrimcan

ailecek (sülale) bu konuyu konuştuk. ve atladığım konular olmuş. arkadaşlar şimdilik kutlamasak daha ii olur galiba. çünkü nobele siyaset karıştığının en büyük kanıtı meğer orhan pamuk muş.
>orhan pamuk türkiyede barınamamış.
>fransanın malum yasayı geçirdiği gün nobel i açıklandı
>ve yazarın dili hatalı,seçtiği konular yanlışmış çoğu kez. (açıkçası 'kar'ı kimse bitirmemiş sıkıntıdan)

>fransada yaşanan 1olay> fransız yazarın 1i tüm milletle ve yönetimle ters düşüyormuş. cum.bşk. yardımcısı demiş ki kaldıralım şu adamı. velhasıl cum.bşk parlamentoda konuşurken o yazarın adını söylemiş (atıyorum memet) memet fransadır demiş ve o adam fransanın en önemli yazarı haline gelmiş. biz de böyle olmayalım.

selinkinpark

Quote from: ousan on Ekim 14, 2006, 08:47:52 PM
kesinlikle kutlamıyorum... orhan pamuğun söylediği şeylere verilen bir ödül bence... kınıyorum hatta...
fazla bisey demeye gerek yok ousana katılıorum olmayan soykırımı var olarak bilen birini kutlamam...

Requiem

işlerine gelene veriyolar bu ödülü heralde
Forum kurallarını okuyalım, okumayanlara okutalım!

black_ece

adam resmen kıvırıyooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ya önce ermenileri katlettik dedi sonra ödülü aldığı anda şu şekilde bu ödül bi parçası olmaktan gurur duyduğum kültüre,Türklere ve Türkiye ye verildi....
fransadaki yasa hakkında talihsiz ve saçma bi yasa dedi
başbakan aradı işte yaşar kemal di sanırım o aradı çok mutluyum falan dedi ya resmen nobel e oynuyodu adam şimdi bakın bakiim hiç ermeni soykırımı yaptık falan dicek mi ??

delilah

böylece nobeli insanların başarılarına göre verilmediği anlaşıldı.
IT DOESN'T EVEN MATTER!!!

soy un pedredor..I'm a loser baby
so why don't you kill me?!

ölü gelin

zaten bi saçmalık orhan pamuk da saçmalığın ta kendisi

selinkinpark

ulan kendini canlı yayında ifade edemeyen,konusma özürlü bi adamdan ne beklenir kitaplarından ne beklenir aq...hay buna nobel verenin ...girsin nobel.

shimy

yorum yapacaksanızda okuyun öyle yorum yapın derim ben
diktatör terminatör moderatör traktör smilatör SHİMY FORUM KURALLARI
SİYAHERŞEYDİR  ....    SİYAHERYERDEDİR...

black_ece

yalnız ilk Türk iil nobel i kazanan bi kiş daha varmış sanırım

selinkinpark

baktım ama bulamadım sanırım yok ece..

black_ece

biri öle dediydi bana ama hatırlamıorm bulursam koyarım buraya

ewrimcan

kulaktan dolma bilgiler bunlar. gazeteler hep nobelli ilk türk dediler. 10küsür gazetenin yalancısıyım.

black_ece

CENGİZ AYTMATOV
diye birini sölediler bana bilmiyorum rus a benziyo ismi türk asıllı rus olabilir ya da ödül aldığı yalan olabilir hiç bakmadım