Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

nobel'li ilk Türk=ORHAN PAMUK

Başlatan ewrimcan, Ekim 14, 2006, 06:06:56 PM

Previous topic - Next topic

ölü gelin

evet o adam türk asıllı

selinkinpark

CENGİZ AYTMATOV KİMDİR:
Aytmatov, milletinin tarih boyunca kazandığı sosyal, kültürel, ahlaki, edebi, askeri yani bütün maddi ve manevi zenginliğini eserlerine yansıtmış, yaşadığı coğrafyanın insanının tarih içinde kazandığı değerleri, acılarını, kahramanlıklarını, tecrübelerini yazıya döküp ölümsüzleştirmiş, halkının içinde düştüğü zor durumları eserlerinde en güzel şekilde anlatmış, onların çözümlerine dair ipuçları göstermiş, eserlerinde kendi ifadesi ile ‘tipik insan’ı ortaya koymaya çalışmış bir yazardır.

Hikayelerinde milletinin temel mülkü olan milli hafızaya ait efsane, destan, masal hikaye ve türküleri, bunların meydana geldiği şartları, ardındaki hikayeleri, insanları kullanırken, Kırgız Türk kültürünü, psikolojisiyle, duyuş ve anlayış tarzıyla, maddi manevi zenginliğiyle o kültürü bina edenlerin evlatlarına yeniden hatırlatmaya çalışmış.

Hikayelerinde halkının değerlerini, dertlerini, varsa onun içindeki çürümeyi anlatan yazarın en önemli özelliği, özüne bağlılık, kendinden, halkından, coğrafyasından haberdar olma olarak kendini gösteriyor.

Hikayelerinde, Kırgız Türklerinin zengin şifahi kültürüne ait efsaneleri, masalları, türküleri kullanışında gözlenen coşku da yazarın bu yanının en bariz göstergesi durumundadır.
Ececim hayatım baktım adama ama alakası yok dadlumm...

black_ece

bana öle sölenmişti demekki adam sıkıyo resmen :D:D

selinkinpark

:D sen inanma herkeşe sen bna inan ececiiik :D

wape

milletini satarak ödülde aldı parada artık bu adamdan her şey beklenir
valla bunu her türk düşmanı türk asıllı soysuzlarda yapar
orhan pamuk ismini bile duymak istemiyorum umarım linç ederler

shimy

orhan pamuğu sevmiyorsanız bile okumadan eleştirmeyin bence bende bayılmıorum nefret ediyorum ama okuyup anlayıp nefret edenlerdenim...
diktatör terminatör moderatör traktör smilatör SHİMY FORUM KURALLARI
SİYAHERŞEYDİR  ....    SİYAHERYERDEDİR...

ewrimcan

Quote from: wape on Ekim 27, 2006, 10:39:11 PM
orhan pamuk ismini bile duymak istemiyorum umarım linç ederler
demokratik bir toplum oluşturmaya çalışıyoruz ve linç kesinlikle yanlış.  orhan bile olsa. :neutral: kaç kitabını okumuşuz ki bu adamı linç edelim.

işine geleni basan basına basalım

wape

bu site ne sitesi: anti soad
varmı soad dinleyen :soru: yok olması lazım cvbı
ben neyim anti orhan pamuk. okumam ben o admı beni kitabı deil soykırımı tanıyıp tanımaması ilgilendirir
okumak istesem ondan daha kaliteli yazarlar hatta daha kaliteli türk yazarlar bulurum :wink:

ayrıca kitabı okumak için alanlarada karşıyım çünkü para kazanıyo, rant elde ediyo, çok satmış oluyo, yani işine geliyo
adamın korsan kitabını bile almam :mrgreen:

shimy

ama birini ön yargılı eleştirmekte seni cahil kılıyo sen s.o.a.d. ı neden sevmediğini biliyorsun değilmi şarkısını dinledin ne dediğini duydun o yüzden sevmiyorsun buda aynı şey bence bilgi edinip öyle sevmeyin herkes sevmiyor diye değil...

ewrimcan

Quote from: wape on Ekim 28, 2006, 04:46:32 PM
bu site ne sitesi: anti soad
varmı soad dinleyen :soru: yok olması lazım cvbı
ben neyim anti orhan pamuk. okumam ben o admı beni kitabı deil soykırımı tanıyıp tanımaması ilgilendirir
okumak istesem ondan daha kaliteli yazarlar hatta daha kaliteli türk yazarlar bulurum :wink:

ayrıca kitabı okumak için alanlarada karşıyım çünkü para kazanıyo, rant elde ediyo, çok satmış oluyo, yani işine geliyo
adamın korsan kitabını bile almam :mrgreen:
portakal yemeyelim o zaman kabuğu acı?!

wape

:D
yorum yapmak için hepsini okumak veya dinlemek zorunda değilim
özet veya şarkıdan kısa bi parça izlemem ne kadar salak insanlar olduğunu anlamam için yetti
orhan pamuğun kitaplarının hepsinin özetini internet kaynaklı okudum bu arada :wink:

ewrimcan

(orhan pamuğu savunuyorum, ben! :shock:)  inan ki bu ülkede özetle yorum yapılamaz.   aziz nesin'in şu 'türk milletinin %60ı aptaldır...' dediği konuşması da özetlendi ve defalarca, sadece  bu sözün geçtii bölüm izletildi. oysa konuşmanın devamında gerekli açıklamayı yaptı ve nedemek istediini anlattı.    orhan pamuğa da aynı şeyin yapılmadığını ne bilelim?
maksat nefretlerimizin nedenlerini iyi bilelim. bu soruları cevaplayamayan da boşa atıp tutmasın. (söz meclisten dışarı+içeri)

shimy

işte oda bişi bende onu kastediyorum ufak bi bölümde olsa okumak hepinizin yararına

teacher

:bonus: Read your thoughts about Orhan Pamuk- perhaps you are right but if I were U I would prove it ( by writing some sentences from their book (page please) for example ) to support it. This will make others clear. Perhaps you are wrong ! .... Teacher

shimy

de niye türkçe yazmadınki şimdi :D anlamadım havan kime :D