Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

türkiyenin sorunları

Başlatan ewrimcan, Ekim 15, 2006, 09:05:36 PM

Previous topic - Next topic

ewrimcan

burda sadece sorunları saymayalım. sorunu yazan çözüm önerisinde bulunsun.? böylece boşa atıp tutmamış olurız.

işine geleni basan basına basalım

Sumween

fakiriz... doğuyu kazalım işleyelim ahanda ilk öneri benden :D

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

delilah

çok fazla ithalat yapılıyo ama ihracat daha az yapılıyor. en önce bu düzeltilmeli..
bir de yabancı dilde eğitim var ki gençlerin başının belası. bu da engellenmeli..
IT DOESN'T EVEN MATTER!!!

soy un pedredor..I'm a loser baby
so why don't you kill me?!

ewrimcan

Quote from: Sumween on Ekim 15, 2006, 09:16:37 PM
fakiriz... doğuyu kazalım işleyelim ahanda ilk öneri benden :D
delilah:''çok fazla ithalat yapılıyo ama ihracat daha az yapılıyor. en önce bu düzeltilmeli..
bir de yabancı dilde eğitim var ki gençlerin başının belası. bu da engellenmeli..''

1)ii ama eksik. doğuyu kazanma yollarını söölemelisin bence. böyle kestirip atmış gbi oluo.
2)a. dğru tespit. ama ihracat için üretim,üretim için üretici destei gerekio. bizim işadamları mısır ve özbekistana kaçarken yasal düzenleme yapılmio.
  b. yabancı dilde eğitim aynı zamanda dünyanın sorunu. üniversite bazında ele alırsak; türkçe fiillerin ağırlıkta olduu 1dil. bu yüzden pek çok terimimiz (tıp,hukuk...) yok. bunları karşılamak için yabancı dillerden yardım alıoz. bu tek başına yetersiz kaldığı zaman devreye yabancı dilde eğitim geçiyor. ki ingilizceyi dünya dili yapma çabalarını biliyosunuz. emperyalizmin bilimsel oyunu?

wape

biras değişik bi kafa yapısına sahibiz mesela
bir basket maçında oyunun son periyoduna kadar salakça oynarız sonra atağa geçer ya yeneriz yada az bi farkla kaybederiz
bi futbolda grubun en dandik takımlarına yeniliriz en zor takımlara fark atarız
soykırımın olmadığını biliriz daha yeni harekete geçmeye çalışırz

bence sorunumuz yapabileceklerimizi yapmamak, doğru düşünmemek, ileriyi görememek

tome3.mpq

ne turk genclıgı
ne turkıyenın fakırlıgı
nede ogrencılerın dısarda okuması

umrumda dııl

watan karıs karıs ısgal altında ulkemın genclıgının skıne dııl olume mahkumdurlar geçiniz
her yerde amerıkan pıyasası amerıkan askerı ulkenın ıcınde kerkuke gırıp gırmememı amerıka emredıcek sımdılık pkk yı susturduk sızde ıraka gırmeyın dıycek sonra kurt turk caıtsmasını alewlendırıcek kurtlere sılah saglıycak

hıh benım umrumda deıl
turkıyenın ınsanları olur umrumda dııl
eger goz gore gore ısgale ızın werıolarsa olume mahkumdurlar geçiniz

ben oldugumde benı kesınlıkle turkıyeye gommeyın vasıyetımdır ;) ben oldukten sonra mezarımın ustune binalar dıkılmesını ıstemıorum
benlıgını kaybetmıs bı halkın arasında gomulmek ıstemıorum
sorumsuz bı halkın vatandası olmayı reddedıorum
su durumda zamane turku olmak yerıne LAZ kelımesını ırkım olarak benımsemek cok daha hosuma gıdıyo

benı vatanımdan turkıyemden soutan

VATAN HAİNİ DEVLET UTANSIN.....

Dev gibi ağaçların altında çıplak ayak dolaştığımız buz gibi sularında dudaklarımızın mosmor olana kadar balık tuttuğumuz Fırtınanın çocuklarıyız isyanımız bundanır..

ewrimcan

bu kadar yaziosn ve umrunda diil. saygı duyarım.

şehirler arası karayolu trafiği:  ahh ahh! bayram yolu çile, dönüşleri çile; çukurlar, hayvanlar,...  yaw yanlıııış. para var devlette. kim yok dese de vaar! eşşokueşşekler silaha ayırdıkları bütçenin %5iyle türkiyeyi demiryolu ağıyla örerler isteseler.yap demiryolu, raylarını sağlam yaptır, gerekirse japonlardan yardım al. yap ama. hızlı tren al-yap. sağlıklı işlet. ha bire çıkmasın raydan, canlar almasın. devletin imkanı mı yok? vaaar bal gibi de var. iş istek, dürüstlük işi. isteyen çözer.

black_ece

silaha para ayırmak zorundalar ama ! ya bi ülkenin caydırıcı gücü yoksa bi halt edemez ki biz de biliyoruz hızlı tren sağlam ray falan filanı yapılması lazım mı evet sonuna kadar lazım ama yok ambargo var nereye yapıyosun ya
ayrıca önce insanların zihniyetini de değiştirmek gerekiyo eğer hanzonun öküzün biri kırmızı ışık yanınca arabasını tam yaya geçidinin üstüne hatta yaya geçidini de geçip parkediyosa o adamın arabasına bir tekma atmak farzdır artık hanzodur çünkü zarganadır öküzün en büyük başıdır ama nası düzelticeksin istediğin kadar ışık koy böyle hanzolar varken hiç bişi önlenmez

tome3.mpq

Quote from: ewrimcan on Kasım 03, 2006, 05:47:43 PM
bu kadar yaziosn ve umrunda diil. saygı duyarım.

şehirler arası karayolu trafiği:  ahh ahh! bayram yolu çile, dönüşleri çile; çukurlar, hayvanlar,...  yaw yanlıııış. para var devlette. kim yok dese de vaar! eşşokueşşekler silaha ayırdıkları bütçenin %5iyle türkiyeyi demiryolu ağıyla örerler isteseler.yap demiryolu, raylarını sağlam yaptır, gerekirse japonlardan yardım al. yap ama. hızlı tren al-yap. sağlıklı işlet. ha bire çıkmasın raydan, canlar almasın. devletin imkanı mı yok? vaaar bal gibi de var. iş istek, dürüstlük işi. isteyen çözer.

eet haklısın war taksımı 4 defa kazıp tekrar duzenlıolar neden goze hos durmuo kullanılan taşları ozel seramık yaptırıolar ama bazı seylere gelınce yok aq ben bole hukumetın

Dev gibi ağaçların altında çıplak ayak dolaştığımız buz gibi sularında dudaklarımızın mosmor olana kadar balık tuttuğumuz Fırtınanın çocuklarıyız isyanımız bundanır..

ewrimcan

Quote from: black_ece on Kasım 03, 2006, 08:59:06 PM
silaha para ayırmak zorundalar ama ! ya bi ülkenin caydırıcı gücü yoksa bi halt edemez ki biz de biliyoruz hızlı tren sağlam ray falan filanı yapılması lazım mı evet sonuna kadar lazım ama yok ambargo var nereye yapıyosun ya
ayrıca önce insanların zihniyetini de değiştirmek gerekiyo eğer hanzonun öküzün biri kırmızı ışık yanınca arabasını tam yaya geçidinin üstüne hatta yaya geçidini de geçip parkediyosa o adamın arabasına bir tekma atmak farzdır artık hanzodur çünkü zarganadır öküzün en büyük başıdır ama nası düzelticeksin istediğin kadar ışık koy böyle hanzolar varken hiç bişi önlenmez

ne ambargosu ya? ve zihniyete gelince: zoor. lazım ama zor.  insanımız kuralları çiğnemei maharet sanıyor.  ii insanı teşvik ediyor muyuz ki? (ben ediyorum. en azından ne hoş 1davranış diyorm.)

LPinox

akarsularda kirlilik

ben şimdilik yalnızca kanalizasyon atıklarını yazayım. 100.000 kişilik şebekeye 1-1.5 milyon ytl lik arıtma tesisi. devlet baba bunu fazla görüo.
anliicainiz 1 miyar ytl-1 katrilyon tl  lik yatırım yaplmadığı için içinden akarsu geçen şehirler LEŞ gibi oluyor.

makinacı

dersaneler ya hiç olmasın oluosada haftada 45 saat olmasın
yalarım yutarım sonra s.çar başımın üstünde tutarım...

ewrimcan

yani dediin şey = kimse kafasına göre sistem deiştirmesin, son, mantıklı 1sistem kurulsun. :wink:  zooor.

tome3.mpq

ama ımkansız dııl

LPinox

bence de  zoooooooooorrrrrr hhemde çoooookkk zooorr ama imkansız deil:D