Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

MetaL Müzik-Satanizm Bağdaştırması

Başlatan b:shRa, Ekim 27, 2006, 11:53:57 PM

Previous topic - Next topic

gokhan

Quote from: lp_ken_an on Mayıs 14, 2007, 07:32:56 PM
cok sasırdım ya bende yeni ögrendim

neyı yenı ogrenıyosunuz yaw... bu bır gercektır rock gruplarının cogu Allaha we dıne ınanmazlar... sozlerın cogunda bu ıkı kawrama sureklı sıtem asaglayıcı we kufur edılmekte....he barız bısekılde soylenmıyo ama ımalı sarkı sozlerılye belırtırler...

whiskas:)

Quote from: gokhan on Mayıs 15, 2007, 10:06:28 PM
neyı yenı ogrenıyosunuz yaw... bu bır gercektır rock gruplarının cogu Allaha we dıne ınanmazlar... sozlerın cogunda bu ıkı kawrama sureklı sıtem asaglayıcı we kufur edılmekte....he barız bısekılde soylenmıyo ama ımalı sarkı sozlerılye belırtırler...

metal grupların bi kısmı da aır katoliktir.. lütfen bu konuyu da atlamayalım!
forfeit the game & stop the talk show!

blind_clown

Quote from: Darkshines on Mayıs 10, 2007, 06:26:01 PM
Quote from: blind_clown on Mayıs 08, 2007, 10:04:38 PM
kedilerden nefret ediyorum??rock müzik dinliyorum..siyah giyiniyorum..piercing ve küpe takıyorum..söyleyin ben satanist miyim?? ;D ;D olayın özü tamamen bu arkadaşlar..bir kaç salak yüzünden çoğumuz bu damgayı yiyiyoruz madem ki değişmeyecek kimsenin görüşü satanist gibi davranın en azından yaklaşırken çekiniyo insanlar çok rahat oluyor.. :P :P insanlar ne düşünürse düşünsün ya kendinizi bilip mantıklı davrandıktan sonra ortada bir sorun yok bence..yemişim insanların fikirlerini..

Bu gibi ülkede yaklaşırken çekinmezler.Daha ziyade ellerinde sopayla yaklaşırlar..Sende insanların fikirlerini değil de daha çok sopa yer olursun =S

senin bahsettiğin ülke malesef ki bodrum'u kapsamıyor ve böyle konuşabiliyorum yoksa her abuk insanı dövecek olsalar bodrum'da sokakta adam kalmaz heralde..başkalarının görüşlerine ve yasadıgınız cevreye göre hayat sürdürmeye devam edin ne diyim :-\
http://www.superteklif.com/Main/SuperUyeFormu.aspx?bid=d0336f05-3d53-451a-acff-b220f20f24f7
tıklayın ve oturduğunuz yerden sadece mail okuyarak para kazanın hem de bana kazandırın=)

Darkshines

E bu ülke de Bodrum'dan ibaret değil.Bodrum şehir bile değil !  Yaşadğımız çevreye göre yaşamak ahlak ve etik kurallarına uyarak yaşamaktır ki bu başkasının görüşlerini yaşadığımı göstermez..sadece olabileceklerden bir şey söyledim.

lp_ken_an

ya bu sölediklerini bende biliorum ama ordaki sasırmamdaki amac manson hakkında sölenenleri bilmıodum...eminimki bircok kişide o video izledikten sonra örendi.tabiki bilenler vardırda

gokhan

Quote from: lp_ken_an on Mayıs 16, 2007, 08:13:10 PM

ya bu sölediklerini bende biliorum ama ordaki sasırmamdaki amac manson hakkında sölenenleri bilmıodum...eminimki bircok kişide o video izledikten sonra örendi.tabiki bilenler vardırda
neyse ogrenmıs oldun :) dınlemeye dewam edıcen mı :D

lp_ken_an

zaten dinlemıodum öle cok..en fazla bir iki şarkısını dinlıodum..bundan sonra nolur fikrim yok..

tome3.mpq

sız neden bahsedıonuz ya
hakkaten beyınsızsınız ha
gerızekalı her metal dınleyen satanıstmıdır dıo ya kocum sen gıt 10 16 yas forumlarına gırde yorumyap adamın asabını bozma metal muzık satanızm bagdasması dıoruz adam dınleyenden bahsedıo(dınleyendende bahsedıyım eger muzısyenın veya grubun satanıst oldugunu bılıyosan ve genede dınlıyosan sende sapkınsındır ne alakası var dimi dinleyenın kuş olan beyinler anlamaz ben muslumanım dersınız lafta kalır bununda nekadar kotu oldugunu solememe gerek yok sanırım)

metal muzık boyuna kadar bokun ıcıne batmıstır bukadar neyın kavgasını yapıonuz
ordanda bırı atlamıs katolıktır katolıklerın amk katolıklık dınmıdır katolık olan satanıst olamıomu o tarıh olmuş dının mensupları her boku yıyo öle din olmaz
ulan aranızda daha dinin ne oldugunu bılen yok dünyadaki tek din hak din islamiyettir gerileri din değildir taptıkları kitapda puttur ve allahın adını god(tanrı) olarak telaffuz edenlerdir gavurlar...
geberene kadar yıyın bırbırınızı sımdı

Dev gibi ağaçların altında çıplak ayak dolaştığımız buz gibi sularında dudaklarımızın mosmor olana kadar balık tuttuğumuz Fırtınanın çocuklarıyız isyanımız bundanır..

Mr. MeTaLkiSS

Sen herşeyi iyi doğru bildiini sanıyon tansu ama daa dinin tanımını bilmiyon ki dinin tanımını bilen bi insan asla tek din islamdır demez bu bir..
İkincisi metal müziğin bokun içine fln battığı yok ha öyle düşünüyosundur sen o ayrı.. Ama metal müzik ve dinleyenlerin kültür sewiyesini (genel olarak konuşuyorum herkes için geçerli değil) örneğin bi pop müzikle karşılaştıında hangisinin boka batmış olduu barizdir zaten ha metal dinleyenler çok kültürlüdür diye bişey yok yoksa herkes kültürlü görünmek için metal dinlerdi o ayrı konu. Ama genel olarak karşılaştırdıımızda bi çok müzik türü metal'in yanında boka batmış kalır.(çok zorlandım umarım anlatabilmişimdir..)
Üçüncüsü hala o kadar yüzeyselsin ki bazılarının o müziği sadece kalitesi için ya da melodisi hoşuna gittiği için dinleyebileceğini düşünemiyosun, idrak edemiyosun (ki bunlar arasında ben de varım. ben satanist miyim kesinlikle hayır, ve dinim de elhamdürüllah islam) ha beni satanist olarak damgalayabilirsin ama bu kadar açıklamaya rağmen eer böyle bişey yapıcaksan gerçekten sana densizden başka bişey diyemem ve açıkçası söylediin tek kelimeyi dahi takmam..
Son olarak ve en önemlisi insanların bilmediini görebilirsin, düşünebilirsin. Belki cidden bilmiyorlardır, belki de sen bilmiyosundur.. Böyle bi durum söz konusuyken aslında böyle bişi söz konusu olmasa bile insanları gerızekalı,beyinsiz vb. laflarla rencide edemezsin. Bu karşılıklı saygıdır. O yüzden her mesajında birileriyle dalga geçip rencide edip hakaret edip forumda pislik yapma. Şayet din konusundaki garip yorumundan sonra burda kimse sana gerızekalı vb. şeyler demiyo ve senin sewiyene inmiyo..
Burada hakaret ettiğin insanlara bi özür borçlusun.. Lütfen bundan sonra bu forumda hakaret içeren ve rencide edici sözler kullanma tansu.. Umarım anlarsın.
I've seen a million face, and I rocked them all...
Limp Bizkit forever...
I'm fucked up in the head!!!
Where are you Yudum@Yudum ya gel pls :D
Chester94 banlanmasın lütfen kişisel ricam!!

elif_lp

Quote from: Mr. MeTaLkiSS on Haziran 17, 2007, 08:56:15 PM
Sen herşeyi iyi doğru bildiini sanıyon tansu ama daa dinin tanımını bilmiyon ki dinin tanımını bilen bi insan asla tek din islamdır demez bu bir..
İkincisi metal müziğin bokun içine fln battığı yok ha öyle düşünüyosundur sen o ayrı.. Ama metal müzik ve dinleyenlerin kültür sewiyesini (genel olarak konuşuyorum herkes için geçerli değil) örneğin bi pop müzikle karşılaştıında hangisinin boka batmış olduu barizdir zaten ha metal dinleyenler çok kültürlüdür diye bişey yok yoksa herkes kültürlü görünmek için metal dinlerdi o ayrı konu. Ama genel olarak karşılaştırdıımızda bi çok müzik türü metal'in yanında boka batmış kalır.(çok zorlandım umarım anlatabilmişimdir..)
Üçüncüsü hala o kadar yüzeyselsin ki bazılarının o müziği sadece kalitesi için ya da melodisi hoşuna gittiği için dinleyebileceğini düşünemiyosun, idrak edemiyosun (ki bunlar arasında ben de varım. ben satanist miyim kesinlikle hayır, ve dinim de elhamdürüllah islam) ha beni satanist olarak damgalayabilirsin ama bu kadar açıklamaya rağmen eer böyle bişey yapıcaksan gerçekten sana densizden başka bişey diyemem ve açıkçası söylediin tek kelimeyi dahi takmam..
Son olarak ve en önemlisi insanların bilmediini görebilirsin, düşünebilirsin. Belki cidden bilmiyorlardır, belki de sen bilmiyosundur.. Böyle bi durum söz konusuyken aslında böyle bişi söz konusu olmasa bile insanları "hiçç yakışıyo mu sana küfür" vb. laflarla rencide edemezsin. Bu karşılıklı saygıdır. O yüzden her mesajında birileriyle dalga geçip rencide edip hakaret edip forumda pislik yapma. Şayet din konusundaki garip yorumundan sonra burda kimse sana "hiçç yakışıyo mu sana küfür" vb. şeyler demiyo ve senin sewiyene inmiyo..
Burada hakaret ettiğin insanlara bi özür borçlusun.. Lütfen bundan sonra bu forumda hakaret içeren ve rencide edici sözler kullanma tansu.. Umarım anlarsın.

ben bu yorumu ayakta alkışlarım işte.. çok güzel açıklamışsın..
metalcilerin satanist oluşuna gelince,bak bi iron maiden a adamlar heavy metalin kralı,ama parçalarının birçoğunu dikkatle incelersen ne kadar Allah inançları olduğunu da görürsün.
ayrıca tek din İslam olsaydı, İncil diye bi kitapta gönderilmezdi,pekala o da bi Hak dinidr.
ama hiç bir metalci satanist değildir de diyemeyiz ama metalci olmayıp satanist olan binlerce belki de milyonlarca insan vardır,bunlar popçu yada topçu da olabilirler..
son olarak küfür LPFT sayfalarına hiç yakışmıyo,lütfen biraz daha özen göster cümlelerine... :)

..tell me what the fuck is wrong??

ölü gelin

bu forumda insanların dünya görüşerine ve dini tercihlerine saygı olsun lütfen ben kendi adıma ve kardeşim adına konuşuyorum deist düşünce akımını benimsemiş insanlarız ve bizim görüşlerimizi tamamen rencide edici şeyler kullanılıyor hiç bir din insan ayrımı  yapmaz sonuçta hepsi aynı yola çıkıyor ve tanrının varllığını kabul ediyor insanlara hitap etme şekillerinize dikkat edin

selinkinpark

o kadar dar görüşlüsün ki tansu yazık!
tutturmuşsunuz bi metal dinleyen satanis zırvalarına acıyorum size...
bu sizin(senin gibi düşünenlerin)hani bize diyosun ya aslında sizin ne kadar bilgisiz olduğunuzu gösteriyo.
bi de kalkıp din öğretmeye çalışıyosun burda
sen burda kimi tanıyosunki adam gibi,dinsiz vb. seyler diyosun millete(dikkat et sözlerinde hep bi dokundurma var)
kimse kimsenin dinine karışamaz herkes özgürdür!
adam ister müslüman olur,ister hristiyan hepsi din ve hepsi aynı kapıyo cıkıyo.
komiksiniz aslında size cevap bile verilmez,gülüp geçilir...

askin_mike

Quote from: selinkinpark on Ekim 29, 2006, 01:32:04 AM
sadece siyah giyiliyo die bütün milleti satanis ilan edenlerin be ta ..........
sana kaılıom arkadaşım sırf siyah giyiyoz diye satan damgası yemekten bıktım

tome3.mpq

anlamıosunuzkı ben metal muzık dınleyene satanıst demıorum her metal grubuna satanıst demıorm surdakı 3 4 satırı nasıl okudunuz onuda anlamadım okadar yazdım sonucda 1 sey anlatmak ıstedım satanızmle bagdastırılması cunku satanızmın ıcınde oldugu bısey bunu anlayamıosunuz sonra sen herseyı bıldıgını sanıosun vs vs
bız bu dın mevzusunu senle saatlerce konustuk cagdas sozluk anlamı bı ıfade etmıyo dının adam kafasına gore yazar sozluge al sana sozluk anlamı..
ebru kıtap ındırıldı hrıstıyanlık ıcın ama onun bozulması zaten ıslamıyetı getırdı anladın? ıncıl parcalara ayrıldı ınsan elıyle yazılar yazıldı bu puttur haklıklada alakası yokdur oke

selın senden zaten bısey anlamanı beklemıyorum cümleleri arkadan almaya devam et sen ahah
bak gene almışsın ben kımseye dınsız demıorum
sen dını cok ıyı bılıosun bı ara anlatırsın hocam
selın bız cok komıgızdır gul bıze sonra arkadan almaya dwm sux..

her metal muzık dınleyen satanısttır dedıgımı ıspat edın eywallah dıcem alayınızdan tek tek ozur dılıycem ok. bende metal muzık dınlerım metal muzıge lafmı atmıslar satanıstmı demısler hıcde tınıma olmaz daha cocuksunuz..
gene dıorum:
metal muzıgın ıcınde satanızmde wardır her metal grubu satanıst degıldır her dınleyen satanıst degıldır umarım ıdrak ettınız anlatmak ıstedıgımı?

Dev gibi ağaçların altında çıplak ayak dolaştığımız buz gibi sularında dudaklarımızın mosmor olana kadar balık tuttuğumuz Fırtınanın çocuklarıyız isyanımız bundanır..

Requiem

Şimdi ben hem Tansu'nun savunduğu şeyleri hem sizin savunduğunuz şeyleri bi toparlamak istedim çünkü bu böyle anlamsız bi tartışmaya dönüşücek gibi geldi..

Anladığım kadarıyla Tansu diyo ki.. Metal müziğin içinde satanizm vardır.Bu topluma göre metal dinleyen satanisttir.Çünkü millet paso siyah giyinip garip makyajlarla sokakta dolaşıo. Bu özentilik de satanizm özentiliğini yanında getiriyor.

Buraya kadar umarım doğru anlamışımdır.Tansu Metal müziğin içinde satanizm olduğu konusunda haklı ancak her metal müziğin içinde de değil. En basitinden ülkemizden bi örnek vermek gerekirse Pentagram grubu. Pentagram'ın ne olduğunu hepiniz biliyosunuz.Peki bu grubun üyeleri sizce satanist mi? Yoksa bunu sadece isyanın bir sembolü olarak mı kullanıyor? Ben bunun bir sembol olarak kullanıldığı görüşündeyim.Ancak bu ülkedeki insanlardan bazıları da "obaaa Pentagram baba grup arkada da şeytan şeyi var biz de şeytana bi sempati duysak çok güzel olur" anlayışında.Bunun bu yönü inkar edilemez.Çünkü yabancı gruplardan bazılıarını da ele alırsak bu konuda gerçekten satanizm propagandası yapanlar da var.. Tabi ki alakası olmayanlar da çok.

Ben geliyim sizden anladığma;

Siz metalle satanizmin hiç bir alakası yok. İnsanlar müzik seçimlerine göre inançlarıyla sınırlandırılamazlar.

Evet sınıflandırılamazlar ve metalle satanizm de tam olarak bağdaştırılamaz.Ama şunu da kabul etmek gerekir ki bu toplumda bizim gotik diye tabir ettiğimiz tarzda dolaşma isteği bulunan insanlar herkesçe satanist damgası yer.. Ben bile genellikle sadece siyah t-shirt giyiyorum diye takılıyolar satanistmisin olm diye.. Yani bu gayet normal bi şey çünkü her toplumun kendine göre etik kuralları vardır.Ve bunlara uymalıyız demiycem tabi bence insanın yaşadığı ortam onun düşünme veya kendini hitap etme şeklini etkilememelidir.

Söylemek istediğim aslında hepiniz hemen hemen aynı şeylerden bahsediyosunuz ama Tanus'nun toplumun bu insanları görme biçimiyle, kendi düşüncelerini anlatması yanlış anlaşılmalara sebep olmuş ve olaylar farklı yönlere çekilmeye başlanmış gibi geldi bana..

Lütfen şu güzel tartışma ortamını bozmadan birbirimize salak mal demeden kendi doğrularımızı paylaşarak ortak bir fikre varmaya çalışırsak hepimiz bir şeyler kazanbiliriz diye düşünüyorum.

O yüzden lütfen birbirinizi yanlış anlamamaya çalışın ve yanlış anlaşılmalara sert çıkışlarda bulunmayın.. Haydi kolay gelsin =)
Forum kurallarını okuyalım, okumayanlara okutalım!