Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

LP'ı diğer gruplardan farklı yapan nedir??

Başlatan LP.soldier, Ocak 21, 2007, 05:18:54 AM

Previous topic - Next topic

LP.soldier

bosver ufuk cvp vermeye gerek duymuyorm :mrgreen:

lpstreetsoldier
lpcrew

ewrimcan

gereksiz yere uzadı bu konu. beğenmien dinlemesin. bu site beğenenler için.

işine geleni basan basına basalım

mthnLP

..bencede kardeşim yaa..sewmiosan ne geziosun burda..ortalıgı karıştırmakh içinmi geldin??..grubu kuranlardan biri mike..onsuz olmaz..

folligue

Ya abi benim duyduguma göre mike Lq'nin anlastığı plak sirketinin sahibi değilmi?Bunu niye kimse söylemedi yoksa ben yanılıyormuyum?Arkadaslıkları vardır birbirlerini bırakamıyorlardır oda dogrudur...

Bu aradada nu-metal rap+rock'tan artık kurtulmus durumda mesela grindcore nu metal denen bisey KoRn ne mesela?Adema ne?Bunlar rap mi yapıyor?Bi defa burada hatanız var...Ortalığı karıstırmak istemem ama yoldan geçen bir metalciye sorsanız linkin park dinliyorsun diye yüzünüze tükürür!..Yalanmı?Sanırsam bunada yanlış diyebilecek yoktur...Belki bir kac rapçi dısında...

Hangi Slayer dinleyen adam (ama harbiden dinleyen) Lq dinler bir daha...Dinlerse bir defa bu adamın tarzının bozukluğunu ortaya cıkarır...En yakın arkadasım söyledi bunu ''Kendim bir müzisyen olarak söyliyim gitarda solo yok hard riff yok!Davulda atraksiyon yok millet birde buna müzik diyo!İki k*cı kırık rapçi cıkmıs sölüyo rapçi ruhu olan metalci olduğu belli olmayan adamlarda dinliyo!'' ki hangi metalci müzisyen bir adama sorsan neredeyse cevabı aynı olur...

Ya bir rapçinin canlı performansı ne kadar zor olabilirki?Önde bir vokal arkada bir kutu koymus adam playlisti öndeki ezberlemiş agzına geleni söylüyor...Mike grubu topluyor demişsiniz canlı performansta hic mi metal konseri izlemediniz?Bu dediğiniz olayı sanki Chester olsa yapamazmı?Pianoyu unutursunuz?Sanki piyasada baska bir piyanistmi kalmadı?

Size en kötü aldığım yorum yazıyım :''6 kişilik bir grup nasıl böyle boş bir müzik yapıyor?''ortalığı karıstırmak için söylemedim gercekler böyle...

Cosmak için sadece brutal vokal gerekmez eğer müzik ruhun varsa herhangi bir enstrümanın costugu yerde sende cosabilirsin yani...Scream vokalde insanı yeterli miktarda costurur...Bunun dısında Ches'te zaten brutal yapamıyacak bir adam değildir zannımca...

Grup tarzının yeniden ele alınmasına gerek yoktur cünkü sadece Ches'in söylediği parcalar zaten Grindcore nu-metal özelliğinde benim istediğim Lq aynı o sekilde...Dünyanın su an cogu metal müzik sitelerinde bu kavga yapılıyor coguna bende katılmıstım yazın...Rapcilerin genelde oylaması hep Mike yönünde oluyor...Ama büyük bir cogunluk Ches'le beraber scream+clean grindcore nu-metal tarzında bir Lq'nin daha cok ise yaracagını söylüyordu...Yada benim gözlerim ters okuyordu...

Neyse kavga yaratmak yada baska bir garezim falan olduğu icin söylemedim bunları ama eğer hepinizi sinirlendirdiysem özür dilerim...Ama gerçekler bunlar Lq'i sadece biz seviyoruz dısarıdakiler değil...Ve böyle yorumlarada açık olmanızı bekliyordum daha spesifik cevaplar bekliyordum...
In the brightest hour of my darkest day
I realized what is wrong with me
Can't get over you. can't get through to you
It's been a helter-skelter romance from the start
Take these memories that are Haunting me
Of a paper man cut into shreds by his own pair of scissors
He'll never forgive her...

black_ece

şöyle yanıt veriyim sana

ben slayer da dinliyorum böyle büyük bir fan olmasam da ama lp yi de seviyorum afedersin o arkadaşın da saçmalamadsın hard riff yokmuş atraksyon yokmuş dinlemesin o zaman
6 kişi + boş müzik demişler bunu söyleyen için salak dicem ben kızıcaksınız ama öyle yani
boşsa dinlemesin ya ne karışıyo
ayrıca bir iki şarkı hariç mike ın karıştığı şarkılar çok güzel zaten chaz mike'sız mike ches'siz yapamaz.
yaparsa o chaz olmaz ya da mike olmaz....
benim görüşüm bu yönde
ayrıca bir grubun iyi müzik yapması için illaaaa gitar ve davul solosuna ihtiyacı yoktur kanımca.
ki zaten o solo mr hahn tarafından gayet güzel yapılabiliyo
bu kadar iyi turntable kullanan başka bir grup var mı ???
bence yok
ayrıca nu metal dinleyen sadece nu metal mi dinlemelidir bu mudur yani saplantı mı olmalıdır.
acayip saçma ....

"Neyse kavga yaratmak yada baska bir garezim falan olduğu icin söylemedim bunları ama eğer hepinizi sinirlendirdiysem özür dilerim...Ama gerçekler bunlar Lq'i sadece biz seviyoruz dısarıdakiler değil...Ve böyle yorumlarada açık olmanızı bekliyordum daha spesifik cevaplar bekliyordum..."

demişsin ama tamamen saçmalık yani ...
hayır ben de sataşmak amacıyla söylemiyorum ama biraz daha düşünürsen sen de anlicaksın ..
ayrıca eğer bir grubu başkasının laflarına bakarak yorumluyosan ki yukarda belirtmişsin arkadaşımd edi ki... şu dedi kii... şeklinde
onların etkisinde kalıyosan zaten ohoooo neyin tartışmasını yapıyoruz yani
ve lp hakkında(aslında sırf lp hakkında da değil ama konumuz lp)böyle yorum yapanların ne düşündüğünü de anlamıyorum
tamam sen sevmiyo olabilirsin
boş müzik ne demek ya
kendisi o grubun yarısı kadar şarkı yazsın da gelsin öyle konuşsun...
bu arada mike giderse sadece piyano değil şiirsel sözler de gider.
sonuçta şarkıları chaz le birlikte yazıyolar
chaz de kendisinin mike olmadan eksik olduğunu kabul ediyo ....
yok ben hala mike ı istemiyorum diyosan dinlemessin olur biter !

folligue

Arkadaslarımın etkisi altında kalıyorum demedim onlarıda dinliyorum dedim...
Ben rapi sevmediğim için böyle konusuyorum(ki Lq zaten metal dünyası tarafından dıslanmıs durumda yani)...Bir nevi sacmaladıgım farkındayım ama mike'ın bu kadar övülecek bir yönü yok bence gercekten fazla abartıyorsunuz bu adamın grup için yaptıklarını...Arkadaslarımın yorumları altında kalarak yorum yapmıyorum benim kendi yorumların bunlar zaten...

Bu arada kendisi gelsin sarkı yazsın demişsin dediğin arkadas ''Slayer'' dediğin grubun sarkıları basta sona calabilen bir arkadasta hani anlıyo müzikten...Ayrıca kendi besteleride var yanlıs anlamada...Bu salak dediğin arkadas benim sayemde Lq dinlemişti ondan sonrada yorumu bu olmustu...

Nu-metal dinleyen adam hep nu-metal dinler demedimki ben onu nereden cıkardın ya?!Zaten turn tablena diyeceğim birsey yok cünkü bana DJ tiesto'dan sonraki en ii adam kim deseler mr.hahn derim ama hahn soloda atmıyor onu nereden cıkardın eger turn table solosu istersen bizkit'in sanitarium cover'ına bakmalısın bence...

Kendinin ''Rapcore Nu-Metal'e karşı tavrınız???'' bir yorumun var oraya bakarmısın bi?

black_ece

Quote from: folligueBu arada kendisi gelsin sarkı yazsın demişsin dediğin arkadas ''Slayer'' dediğin grubun sarkıları basta sona calabilen bir arkadasta hani anlıyo müzikten...Ayrıca kendi besteleride var yanlıs anlamada...Bu salak dediğin arkadas benim sayemde Lq dinlemişti ondan sonrada yorumu bu olmustu...

çalmaktan bahsetmiyorum söz güfte yani yazsın bakiyim mike ınkiler gibi bi şarkı
yoksa ben de çalışır çıkarırım slayer şarkısını çok çalışırsam falan o o kadar büyük bi yetenek de değil ki eminim aynı notaya bassalar bile slayerın gitarından daha farklı birşeyler çıkacaktır her zaman...
lp metal değilse değil zaten biz lp yi metal olduğu için değil LP olduğu için dinliyoruz.

Quote from: folligueNu-metal dinleyen adam hep nu-metal dinler demedimki ben onu nereden cıkardın ya?!Zaten turn tablena diyeceğim birsey yok cünkü bana DJ tiesto'dan sonraki en ii adam kim deseler mr.hahn derim ama hahn soloda atmıyor onu nereden cıkardın eger turn table solosu istersen bizkit'in sanitarium cover'ına bakmalısın bence...

Kendinin ''Rapcore Nu-Metal'e karşı tavrınız???'' bir yorumun var oraya bakarmısın bi?

evet o yorumu ben yazdım ve arkasındayım da abartmayın diyorum ben
gerçekten orda yazılanla burda neyi bağdaştıramadın anlamadım :S
vi de ben orda bir türün örneğini dinleyen diğer türü dinleyemez diyenlere kızıyodum zaten
ki burda da aynı konu
nu metal dediğin klasik rock ve old skool hip hop tır bana göre.
ayrıca lp bir nu metal grubu değil kanımca.sen numb a nasıl nu metal dersin ki diyemessin en azından ben demiyorum
tamamen bir füzyon müziği işte ...

lp_rockgirl

kızmayın ama yukarda yazanları okumaya üşendim şahsen!!! ve okumadım neyin kavgasını da yaptığınızn farkında değilim ama soruya cvp vermek gerekirse:: anlam veremediiğim bi çekimi var lp nin onu dinlememi istiyor sanki
yada nası desem onu dinleyince her türlü duyguyu hissedebiliyorum örenğin dinleyince ağlayabiliyorum hırslanabildiğim gibi şimdi bu şarkılarda da ağlanırmı diceksiniz ama öle işte yani chesterin o sesi şarkıların soundları bana kendimi bulmamı söylüyor yada öle bişeler işte :S :rolleyes:

folligue

Quote from: black_ece on Ocak 26, 2007, 06:13:37 PM

Quote from: folligueBu arada kendisi gelsin sarkı yazsın demişsin dediğin arkadas ''Slayer'' dediğin grubun sarkıları basta sona calabilen bir arkadasta hani anlıyo müzikten...Ayrıca kendi besteleride var yanlıs anlamada...Bu salak dediğin arkadas benim sayemde Lq dinlemişti ondan sonrada yorumu bu olmustu...

çalmaktan bahsetmiyorum söz güfte yani yazsın bakiyim mike ınkiler gibi bi şarkı
yoksa ben de çalışır çıkarırım slayer şarkısını çok çalışırsam falan o o kadar büyük bi yetenek de değil ki eminim aynı notaya bassalar bile slayerın gitarından daha farklı birşeyler çıkacaktır her zaman..

Sen hiç hayatında gitar caldınmı? :mrgreen: Hatta sen ciddi ciddi Slayer dinledinmi?Dalgamı geciyorsun sen ya?

Nu-metal bana göre nedir biliyormusun : Arka planı genelde tek gitar ile agır riffler olmadan doldurulan fazla davul atraksiyonu ve gitar soloları bulunmayan(bak hiç olmayan demiyorum) sözleri pek anlam kazanmamıs olan metal türünün en kolay müziğidir...Buda rapcore ve grindcore nu-metal olarak ikiye ayrılır

Rapcore : POD , rage aganist the machine , LP
Grindcore : KoRn , Adema , Soul fly , Static-x gibi anladıysan...

Tamam ben kaanımdan vazgeciyorum Mike kalsın LP'de öyle devam etsinler ama yeni cıkacak albümlerinde eger cidden progressive ise rap sölicek yer bulacaklarını sanmıyorum...

black_ece

ben sana oo büyük bi gitar ustasıyım demiyorum ama çalmak farklı bişey şarkı yazmak farklı bişey !!! vurgulamak istediğim o!! ben 3-4 yıla kadar o şarkıyı belki çıkarırım belki çıkaramam ama mike gibi şarkı sözü yazmak yıllar ister
lp nu metal değil bence lafının neresini anlamadın ???
ayrıca tür önemli değil burda lp nin farkını konuşuyoruz
mike rap yapmasa da yapıcak bişey bulur o grupta hiç olmdı chaz e destek olur

folligue

Öyle yapsın arka planda kalıp Ches'e yardım etsin sonra gelsin bide benim canımı yesin...

lp_rockgirl

neyi çekiştirdiğinizi hala anlayamadım ben

folligue

bence hiç karışma bosver...

Littleches

1. Piyanist değil , pianist.!

2. Pianist bulursun ama bunlar genelde klasik müzik türevleri üreten bir insan olur , buda LP ile çok boş bir düzey alır ki kendi müziği ile LP müziğini kendi de desteklemeyecektir.. Mike bir pianist değil ayrıca :) Sadece biraz eğitim alıp kendini geliştirmiş.. Genelde de piano forte değil , klavye çalıyor.! :) Pianist'in ne olduğunu biliyormusun.? (:

3. Lp metal dünyası tarafından dışlanmış olarak gösterilmiş (: Metallica vocal'i james bile örnek vocal olarak "chester bennington" diyor :) Rock am ring 2004'te LP sahnedeyken kaç izleyici vardı biliyomusun.? 17.000 kişi vardı ve en çok izleyici ile izlenen grubu oldu 2004'ün :)

4. Rap kötü birşey değildir , saygısızlık etmene gerek yok.. Rap müzik'te dinlemelisin ciddi sölüyorum bişeyler alırsın ..

5. Senin arkadaşın slayer'ın tüm parçalarını baştan sona çalıyor diye Müzisyen olamaz :) En çokta buna güldüm doğrusu EAHEHAHEHAH .. Madem sidik yarıştırıyoruz , ben sana istediğin grubun istediğin parçasını da çalarım " Ben ne oluyorum.? " Sokakta yürüyen adama da bas şu tellere al pena'yı vur abi desem oda sana slayer çalar :) Gitar çalmak hele ki slayer felan çalmak müzikten anlıyor anlamına gelmiyor maalesef .. Keşke öyle olsa ben Tanrı olurdum o zaman . . .

6. LINKIN PARK'ı neden dinlediğimizi açıklayalım.! LP yi , yine sölüyorum kendi istediğim için dinliyorum.. Kendi irademi başkalarına göre hareket ettireceksem zaten dinlemem .. Sen arkadaşlarına bakmamalısın bence , kendin neysen o ol.. Arkadaş etkisi altında olduğun belli adamlar stüdyo'ya girip slayer çalıyor diye kendini kötü mü hissediyorsun.? Hiç gerek yok.. :) Sen kendini biliyorsan sorun olmayacaktır zaten..

7. Bak ben , Lp ile alakasız çok ters ve çok sert şeyler dinliyorum , ama onlarıda seviyorum.! Onlar'ın s.ktir etmişliğini seviyorum.. :) Kimse umurlarında değil , adamlar müzik yapıyor , hard riff bol atraksiyonlu davul felan bunLar marifet değil (: Tabi ki daha zengin gösterir müziği ama sadece gösterir :) Bak LP fanlarına o beyenmediğiniz müziği ne kadar çok seviyorlar ki bi alanı 17.000 kişi ile doldurabiliyorlar... Bak diğer bol atraksiyonlu davula hard riff'e :) Onlarda baya bir kitle ve izleyici'ye sahip sonuç olarak ikisinin de seveni var .. LP dışlanmamamış bir grup değildir sadece benimsenmek istenmeyen bir gruptur.. Ama benimseyen seviyor o da ayrıdır :)

8. Birde şuna açıklık getirelim ,  herhangi bir metal dinleyicisi LP dinliyorum diye suratıma tükürürse , bende onun ağzı ile burnunun yerini değiştiririm :) Ben rapçi'de değilim ki LP'yi sadece rapçiler seviyor anlamına gelir bu senin sölediğin (: Ben senin hayatında duymaya üşeneceğin şeyler dinliyorum arkadaşım.. LP benim dinlediklerimin yanında "Uzun Hava" gibi geliyor anlatabildim mi.? Ama dinliyorum çünkü kaliteliler , yaptıkları işi seviyorlar ve metal müzik ile alakası olsun veya olmasın , hafif bir hybrid müziği olsa da ben onları LINKIN PARK oldukları için seviyorum.. Tarzıma uygun olduğu için değil onun için kim ne derse desin istediği kadar hakaret etsin bu bnm s.kimde bile olmaz yani senin anlıyacağın.. Değişmedi ve değişmeyecek..
Hiç bilmediğim bir yerde bildiklerim ile birlikteyim.

makinacı

öhüm.açıkçası duygulandım...doğru söze denilebilicek bişi yokh...
yalarım yutarım sonra s.çar başımın üstünde tutarım...