Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Rapcore Nu-Metal'e karşı tavrınız???

Başlatan folligue, Ocak 23, 2007, 05:55:47 PM

Previous topic - Next topic

Nu-Metal dışında diğer metal türlerini dinleyen insanlar genelde rapcore nu-metal müzik dinleyen insanları ezmesi hakkında yorumlarınız?

Bence onlar kendini beğenmiş özenti insanlardır...
17 (23%)
Her müziğin kendine özgü bir zorluğu,yönü vardır...Bence gereksiz yere abartıyorlar...
35 (47.3%)
Rapcore nu-metal bence hoş bir müzik türü değil ama Lq denince sular durur...
11 (14.9%)
Sanırsam grindcore nu-metal dinlemek rapcoredan daha iyidir...
1 (1.4%)
Bence o insanlar haklılar cünkü rapcore nu-metalde emek yok...Öyle hızlı hızlı konusmakla ritm tutturmakla hiç birsey elde edilmez...
0 (0%)
Ben sıkı rapçiyim zaten Lq'yi rapini sevdiğim için dinliyorum...
2 (2.7%)
Bu olay hiç başıma gelmediği için yorum yapmacağım...
8 (10.8%)

Total Members Voted: 74

ölü gelin

şimdi şöyle bi durum da var burası linkinpark ın fan sitesi yani üyelerinde ondan yeteneklisini görmemesi normal 8)

folligue

ya vallaha kandırmayalım kendimizi tamam burası lp fan sitesi ama gercekler böyle...Vallaha insan bi dream theater olmadı bi opeth olmadı bi the answer olmadı bi bfmv falan dinleyince yada staind falan biraz tırt mırt geliyo mike ve chesterin vokalleri...ama bütünlüklerine uyuyomu uyuyo...

Bisey daha ekliyim okulumda 4 seneden beri okurken hazırlıkta nu-metal dinlemeye basladım en yakın arklarımla beraber...hepsi simdi black metal gothic mothic dinliyo bi tek ben hala nudayım...genelde bazı benim kim oldugumu bilmez arkadaslar bazen beni ezmeye calısıyo ''la bu numetalci bi pok bilmez'' diye...ama arasında yasadıgım arkadaslar saolsun dier metal türleri hakkında bayaga fikrim ve az da olsa deneyimim var bu yüzden nu-metal dinlediğim için beni ezmeye calısanları bilhassa cok fena höt ediyorum...
In the brightest hour of my darkest day
I realized what is wrong with me
Can't get over you. can't get through to you
It's been a helter-skelter romance from the start
Take these memories that are Haunting me
Of a paper man cut into shreds by his own pair of scissors
He'll never forgive her...

ölü gelin

senin ne dinlediğini ya da ne zorluklardan geçtiğini sorgulamıyorum  ...
benim söylemek istediğim şey şu:
kendimden örnek veriyorum şu türkiyede element eighty grubuna benim kadar tapan yoktur onun fan sitesine üye olsam orda diyeceğim tek şey dave'den iyi brutal yapan yok olur... aslında ondan daha iyileri var biliyorum zaten çoğu kişide dave'i beğenmiyor ama sen bana orda bunu kabul ettiremezsin nitekim ben bi fanım yani ondan başkasını dinlemiyorum ...
burada da aynı şey geçerli bu insanlara sen istediğin kadar kanıt sun istediğin kadar anlat onlar lp fanı geri döndüremezsin...

Hasan-Can

Bursa'da metal takılan çok insan vardır Rapcore dinliyorum dediğimde bazen dışlandığımı görüyorum

ebru_91

beni hayatımda kimse bu şunu dinlo fln die dışlamadı :S:S:S
benm ne dinlediimden kime ne
cursedprincess

Ra[P]uNzEL

Lq denınce susulur we chester konusr ne konusması bagırır :D :D

(-----DEAD İN THE LİFE AND ME DEAD-----)
hayat sonsuzlukla başladı,bitti...
!!DeWiL AnGeL!!Lq!!

Chaz.Glsn.Mike

bnce rock ve rap birbirine uyuyor (kardeş onlar). eee çilekeş(Görkem) ve fuat ne demişş aynı kankan rock ve rap.... ;D
•●โ้ะ ۣۜEۣۜVۣۜAۣۜNۣۜEۣۜS ۣۜCۣۜEۣۜNۣۜCۣۜE้●•٠::
÷±‡± ŁЇŊkЇŊ ▪ ΡǺRk ▪±‡±÷

merve t.

ya arkadaşımın biri sürekli olarak rapcore laf sokup duruyodu.acaip abartmıştı...özelliklede lp hakkında atıp tutuyodu.baktım olacak gibi değil.kızla uğraşamadım defterden sildim ;Ddinlediğim müziğe başkaları nie karışsınki.istediğimi dinlerim...

Zaknafein

Hayır Testere serisini izleyen adam Beyaz Meleği izleyen adamla dalga geçmiyorsa,metal dinleyen adam pop dinleyenle niye geçsin.
Yüzeysel birkaç örnekleme yapmak içimden geldi,ve yapıyorum da;

Tartışılan konulardan en anlamsızı;
Lp en büyük,hayır en büyük Lamb of God'dır,hayır x kişisinin brutalı daha iyidir,kıl,yün.
Şimdi brutalı müthiş olan x kişisine gidip Valentine's Day'i söyletmeye çalışsan söyleyemez di mi?
Chester'a da X kişisinin söylediği şarkıyı söyletsen,o da yapamaz.
Davulcunun çaldığını Rob çalamaz (çalmaz,yapması gereken müzik bellidir.)
Şimdi önemli olan bunların arasından iyi olanı seçmek ise;şu konuyu da tartışmaya açmak istiyorum;
'Bizim mahallenin bakkalı mı daha iyi ekmek satar,mobilyacısı mı daha iyi koltuk yapar?'
Anlamsızlığı farkettiniz değil mi?
Gruplar arasındaki kavram tartışmasının anlamsızlığını da bir süre sonra farkedersiniz,telaşlanmayın.

Başka bir konu;
Rapcore dinleyenlerle dalga geçilmesi,
Biz eziliyoruz diyenler zaten ezilmeyi haketmiş olan kişilerdir,müstehaktır.
Nedir yani,dinlediğin müzik için toplumdaki statün ayaklar altına mı düşecek?
Bill Gates R&B dinliyor desem metalciler ezecek mi acaba?
Buna da şöyle bir tartışma konusu açabilirim;
'Bizim mahalledeki mobilyacıdan koltuk alanların bakkalın sattığı gazeteyi beğenmeyip,o gazeteyi alanlarla dalga geçmesi gibidir.'
Anlamsızlığın sınırlarında durmuş,bize dil çıkarıyor değil mi?
Rapcore ile dalga geçen Metalcore hayran kitlesinin dilleri de göründü bana o sınırlarda..

Yani söylemeye çalıştığım,mantığın bize söylediği şey 'bir kişi başka bir kişinin dinlediği müzik hakkında aşağılayıcı yorum yapma hakkına sahip değildir.sevmiyorum,dinlemeyeceğim,sana iyi eğlenceler demek etiğin gereğidir.'
Dünya üzerinde insanları 'dil,din,renk,ırk' özellikleri dolayısıyla yargılamak bile hukuken suç iken dinlenilen müzikle yargılamak eylemine ne denir çözebilmiş değilim,çözen varsa söylesin.

Az önce Yeni Türkü'nün Destina şarkısı bitti,bu yazıyı yazdığım süre boyunca Blind Guardian'dan Past and Future Secret ve Cankan'dan Yaranamadım şarkısı winamp'ın shuffle özelliğinden faydalanarak hoparlörlerimden akıp geçtiler.Şu an As i lay dying'den I Never Wanted çalıyor.

Bu çelişki için beni ezmek niyetinde olanlar buyursun.Polemiğe her zaman hazırım.

Hasan-Can

Quote from: Zaknafein on Aralık 04, 2007, 11:01:28 PM
Hayır Testere serisini izleyen adam Beyaz Meleği izleyen adamla dalga geçmiyorsa,metal dinleyen adam pop dinleyenle niye geçsin.
Yüzeysel birkaç örnekleme yapmak içimden geldi,ve yapıyorum da;

Tartışılan konulardan en anlamsızı;
Lp en büyük,hayır en büyük Lamb of God'dır,hayır x kişisinin brutalı daha iyidir,kıl,yün.
Şimdi brutalı müthiş olan x kişisine gidip Valentine's Day'i söyletmeye çalışsan söyleyemez di mi?
Chester'a da X kişisinin söylediği şarkıyı söyletsen,o da yapamaz.
Davulcunun çaldığını Rob çalamaz (çalmaz,yapması gereken müzik bellidir.)
Şimdi önemli olan bunların arasından iyi olanı seçmek ise;şu konuyu da tartışmaya açmak istiyorum;
'Bizim mahallenin bakkalı mı daha iyi ekmek satar,mobilyacısı mı daha iyi koltuk yapar?'
Anlamsızlığı farkettiniz değil mi?
Gruplar arasındaki kavram tartışmasının anlamsızlığını da bir süre sonra farkedersiniz,telaşlanmayın.

Başka bir konu;
Rapcore dinleyenlerle dalga geçilmesi,
Biz eziliyoruz diyenler zaten ezilmeyi haketmiş olan kişilerdir,müstehaktır.
Nedir yani,dinlediğin müzik için toplumdaki statün ayaklar altına mı düşecek?
Bill Gates R&B dinliyor desem metalciler ezecek mi acaba?
Buna da şöyle bir tartışma konusu açabilirim;
'Bizim mahalledeki mobilyacıdan koltuk alanların bakkalın sattığı gazeteyi beğenmeyip,o gazeteyi alanlarla dalga geçmesi gibidir.'
Anlamsızlığın sınırlarında durmuş,bize dil çıkarıyor değil mi?
Rapcore ile dalga geçen Metalcore hayran kitlesinin dilleri de göründü bana o sınırlarda..

Yani söylemeye çalıştığım,mantığın bize söylediği şey 'bir kişi başka bir kişinin dinlediği müzik hakkında aşağılayıcı yorum yapma hakkına sahip değildir.sevmiyorum,dinlemeyeceğim,sana iyi eğlenceler demek etiğin gereğidir.'
Dünya üzerinde insanları 'dil,din,renk,ırk' özellikleri dolayısıyla yargılamak bile hukuken suç iken dinlenilen müzikle yargılamak eylemine ne denir çözebilmiş değilim,çözen varsa söylesin.

Az önce Yeni Türkü'nün Destina şarkısı bitti,bu yazıyı yazdığım süre boyunca Blind Guardian'dan Past and Future Secret ve Cankan'dan Yaranamadım şarkısı winamp'ın shuffle özelliğinden faydalanarak hoparlörlerimden akıp geçtiler.Şu an As i lay dying'den I Never Wanted çalıyor.

Bu çelişki için beni ezmek niyetinde olanlar buyursun.Polemiğe her zaman hazırım.

haklısın çok doğru söylemişsin ;)

pınar özkaya

ben nu-metal de dinliyorum dier metal türlerini de her metalin kendine özgü zorluğu ve güzelligi var tartışmaya gerek yok :)
chazzz

Hasan-Can

Quote from: pınar özkaya on Aralık 23, 2007, 03:24:13 PM
ben nu-metal de dinliyorum dier metal türlerini de her metalin kendine özgü zorluğu ve güzelligi var tartışmaya gerek yok :)

aynen buda çok doğru bir yorum olmuş. bu arada biz arkadaşlarla nu-metal grubu kurma çabalarındayız bursadan bas veya batery araıoruz ilgililere duyrulur ;)