Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Black metal

Başlatan Sumween, Mart 10, 2007, 10:23:10 PM

Previous topic - Next topic

Sumween

Black metal heavy metal'in alt-türü olan bir müzik janrıdır.

Black metal’in ilk temsilcileri –türe isim babalığı yapan “Black Metal” adlı albümünün yapımcısı da olan- Venom, Mayhem, Hellhammer, Mercyful Fate, Bathory ve Celtic frost gibi gruplardır. Black metal günümüzdeki biçimini ise büyük oranda Darkthrone, Enslaved, Burzum, Mayhem, Immortal ve Emperor gibi Norveçli grupların etkisiyle almıştır.

Özellikleri: Şarkı sözleri genelde satanizmle ilgili ve paganizm gibi diğer okült konulardan oluşur.

Gitarlar yoğun olarak bozulmuştur (distortion’lanmıştır).

Davullar hızlı ve agresif bir tonda olup, “blast beat” olarak adlandırılan aynı parçaya (zil, trampet vb…) defalarca üst üste hızlıca vurulması biçiminde yapılan yöntemle çalınmıştır.

Gitarlar hızlı ve yinelemeli çalınmıştır (gitarın tıpkı ud gibi çalındığı tremolo yöntemi olarak adlandırılır).

“Scream vocal” olarak adlandırılan, seslerin derin ve içten bir böğürtü olarak duyulmasını sağlayan, ses tellerini titreştirmekle gerçekleştirilen vokal yöntemi kullanılmıştır. Hızlı perküsyon yapılmıştır. Müzikte yinelemeler yoğundur ve soğuk ve hüzünlü bir atmosfer hissedilir.

Black metal gruplarını diğerlerinden ayıran bir diğer özellik ise eskiden daha yoğun olarak kullanılan “corpse paint” adlı, yapanın çürümekte olan bir ceset ya da bir veba kurbanı gibi gözükmesini sağlayan özel bir tür siyah ve beyaz makyajdır. Bu makyaj ve black metal müzisyenlerinin tüm Dünya’da yaygın olarak takma sahne adları kullanması müzisyenlerin kimliklerinin saklanmasına yardımcı olur. Genellikle şarkıların temaları satanizm ve paganizm üzerine yoğunluktadır.Karanlığı şeytanı kötü olanı çok sıklıkta duyarsınız ve o his yansıtılmaya çalışılır.Diğer metal müzik türevlerine göre anlaşılması daha güç ve daha ağır bir tarzı vardır.

(alıntıdır)

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

Unto_Others

Hiçbir zaman haz etmediğim ve etmeyeceğim bir türdür Black Metal..Nefret ederim..Ezgileriyle olsun , lyricleriyle olsun gruptaki elemanların tipleriyle olsun..Herseyinden..Cok sacma bi tür keşke çıkmasaydı..Zaten metalcilerin '' Zatanist '' diye genellenmesinin sebebide bu tür...Fuckin' Black !

C-A-D-I

bana marduk dışında diğerleri çok ağır geldi,o yüsden pek sevmiyorum
bla bla bla ''hebele hübele''bla bla bla

click

biraz biraz dinlerim ama dinlediğim gruplar pek bilinmediktir ;D flesh , belphegor gibi ...

lp_xd

ya bn black metal dinlemiyorm ama bna birisi black metali snanistler yapıyo  dedi pek inanmadım ama size bi sorim dedim ::)
bir avuç linkin park dinlemek iyi gelir. dinlersen! :D

Mr. MeTaLkiSS

snanist ne ya yeni bi akım mı sdflşslşdfksdlşfsdkflşsdf
I've seen a million face, and I rocked them all...
Limp Bizkit forever...
I'm fucked up in the head!!!
Where are you Yudum@Yudum ya gel pls :D
Chester94 banlanmasın lütfen kişisel ricam!!

SaTaN_PiST

Spor türü heral :D
imza atmam simdi biri kopyalar falan gider şirket mirket

Sumween

Quote from: lp_xd on Ekim 10, 2007, 02:46:15 PM
ya bn black metal dinlemiyorm ama bna birisi black metali snanistler yapıyo  dedi pek inanmadım ama size bi sorim dedim ::)
''Black metal'' diye bi başlık açarken ne düşündüm sence? Bilmeyen ,duymayan hakkında fikri olmayan kişiler girsin, baksın, okusun, öğrensin, en azından bi fikri olsun diye olabilir di mi?
   Peki sen ne amaçla Black Metal topicine girip, yazanları okuyup (belki de okumayıp) üstüne bi de ''bılek metal ne ya ,snanistler mi yopıyooo'' diyebiliyosun? Mantık fakiri misin? Sinirimi cortlatmaya mı geldin? Aşık mısın? vs. vs..!

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

lp167

Quote from: Sumween on Ekim 21, 2007, 07:27:25 PM
Quote from: lp_xd on Ekim 10, 2007, 02:46:15 PM
''Black metal'' diye bi başlık açarken ne düşündüm sence? Bilmeyen ,duymayan hakkında fikri olmayan kişiler girsin, baksın, okusun, öğrensin, en azından bi fikri olsun diye olabilir di mi?
   Peki sen ne amaçla Black Metal topicine girip, yazanları okuyup (belki de okumayıp) üstüne bi de ''bılek metal ne ya ,snanistler mi yopıyooo'' diyebiliyosun? Mantık fakiri misin? Sinirimi cortlatmaya mı geldin? Aşık mısın? vs. vs..!
aman sakin ol sumween.adam aşka gelmiş heralde ::)

Chaz.Glsn.Mike

eft bncede black metall türü yüzünden metal dinleyenler satanist die anıla biliyor :(
•●โ้ะ ۣۜEۣۜVۣۜAۣۜNۣۜEۣۜS ۣۜCۣۜEۣۜNۣۜCۣۜE้●•٠::
÷±‡± ŁЇŊkЇŊ ▪ ΡǺRk ▪±‡±÷

deathwax

Quote from: Chaz.Glsn.Mike on Aralık 07, 2007, 08:26:33 PM
eft bncede black metall türü yüzünden metal dinleyenler satanist die anıla biliyor :(
tamamen katılıyorum.ben yaklaşık 4 yıldır black metal dinliyorum hala satanistim milletin gözünde.oysa black metali yapanlar satanisttir(tamamı olmasa da).dinleyenler de halkın gözünde satanist olmasalar bile dinlenilen müzik yüzünden satanisttir.örnek veriyim; ateist bir popçunun yaptığı şarkıyı dinleyen ateist değil.Ama satanist bir black metalcinin yaptığını dinleyebler satanist.Anlamıyorum...

Chaz.Glsn.Mike

Quote from: deathwax on Aralık 10, 2007, 06:49:55 PM
Quote from: Chaz.Glsn.Mike on Aralık 07, 2007, 08:26:33 PM
tamamen katılıyorum.ben yaklaşık 4 yıldır black metal dinliyorum hala satanistim milletin gözünde.oysa black metali yapanlar satanisttir(tamamı olmasa da).dinleyenler de halkın gözünde satanist olmasalar bile dinlenilen müzik yüzünden satanisttir.örnek veriyim; ateist bir popçunun yaptığı şarkıyı dinleyen ateist değil.Ama satanist bir black metalcinin yaptığını dinleyebler satanist.Anlamıyorum...

Ewet aynı duruma defalarca düştüm. Tolumun  böle n düşünmesinden efret ediyorum >:(
•●โ้ะ ۣۜEۣۜVۣۜAۣۜNۣۜEۣۜS ۣۜCۣۜEۣۜNۣۜCۣۜE้●•٠::
÷±‡± ŁЇŊkЇŊ ▪ ΡǺRk ▪±‡±÷

deathwax

ayrıca bir anım var satanizmle ilgili (bendede anılar bitmio ;))neyse bizim komşunun kedi yavruları vardı.birgün ortadan kayboldular.kadın bunları çöpün yanında paramparça bir şekilde bulmuş.olayın aslı ortaya çıkana kadar sen yapmışsındır dedi bana.bir kez satanist damgası yeyince kurtulmak gerçekten imkansız  :(