Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Norther

Başlatan bloodwrath, Mart 30, 2007, 03:11:13 PM

Previous topic - Next topic

bloodwrath

Norther'in tarihi 1996 yılına, Toni Hallio ve Petri Lindroos'un, iki elemanla birlikte Monicker Requiem de çalması ile başladı..Kısa bir ayrılık ve prova yeri sorunundan sonra grubun elemanları üçlü olarak bulabildikleri yerlerde; evde, Hallio'nun
büyükannesinin tavan arası da dahil olmak üzere gençlik merkezleri ve kilerlerde çaldılar...

Nihayet 1997'nin sonuna doğru grup, Alexaneder Kuoppala (Children of Bodom) sayesinde efsanevi Lepakkoda prova yapabilecek bir yer buldu.Akabinde grup için eleman arayışı başladı...Fakat, pek başarılı olamadılar..Bu sırada Requiem, Lepakko'daki prova yerlerinin yıkıldığını belirtti.Bu da Hallios ve Lindroos'un amaçlarını büyük bir sekteye uğrattı.Bu ani şoktan sonra grup Nosturide yeni bir prova yeri aramaya ve yeni üyeler bulmaya çalıştı..

Gözü yükseklerde olan bir çok müzisyen seçmelere katıldı ancak hiçbiri gruba uygun görülmedi.2000 yılının başlarında gruba gitarist Kristian Ranta katıldı.Böylece, bu üçlü çalışmalara hızla başladı..Kristian'ın gruba, Sebastian ve Joakim Ekroos kardeşleride getirmesiyle grubun demo kaydı tamamlanmış oldu.Grup, adını "Norther" olarak değiştirmeye karar verdi.Demonun beğenilmesiyle Spineform müzik şirketi ile anlaşıldı.Ancak Ekroos kardeşler gruptan ayrıldı.Grup tekrar 3 kişiydi...

Hemen akabinde, Jukka Koskinen ve Tuomas Planman gruba katılarak "Dreams of Endless War" albümü hazırlandı.Norther artık hızını almaya başlamıştı.Grup, Children of Bodom ile karşılaştırılmadan rahatsız olsa bile hayranların ve basının tepkisi olağanüstüydü..Helsinki`deki şovlarda çalmaya başladılar.
Norther fırtınası kendini göstermeye başlamıştı.

Sonunda Norther sıradışı bir karakteri olan Anssi Kippo ile ünlü Astia stüdyosuna kapağı attılar.Böylece nefes alacak bile vakitleri kalmadı.Sırada "Mirror of Madness" albümü vardı.Bu albümü de "Dreams of Endless War" albümü izledi.Old School tarzı ve death/metal müziği saf metal müziğiyle yoğurarak ortaya çıkardılar.

Metalwrath

Petri simdi Ensiferum da galiba..Norther güzel grup melodileri çok hoş da CoB un copy / paste'ı =)
Horse , Woman , Weapon..

bloodwrath

petri,norther ile ensiferumu aynı anda iki grupta birden çalıo...

abi adamlar herangi bi şekilde kimseyi taklit etmio zaten bu cob la kıyaslanması çok aptalca anlamsız bişi.

Mr. MeTaLkiSS

Frozen Angel için tek kelime : Muhteşem
I've seen a million face, and I rocked them all...
Limp Bizkit forever...
I'm fucked up in the head!!!
Where are you Yudum@Yudum ya gel pls :D
Chester94 banlanmasın lütfen kişisel ricam!!

delilah

kesinlikle katılıyorum sana kesinlikle harika bi şarkı kesinlikle................... bi dakka benden mi dinledin sen onu?!
IT DOESN'T EVEN MATTER!!!

soy un pedredor..I'm a loser baby
so why don't you kill me?!

Mr. MeTaLkiSS

eet senden dinledim zaten norther hayranı bi kuzene de sahibim yukardaki bloodwrath :D o da bana gönderirdi cınım ne şow yapıyon :)
Limp Bizkit forever...

thanoth

Benim fikrim ise sevilmedi mi sevilmediği yönde.

En azından Children of Bodom'un aynısı olmadığını kanıtlar bu...Ya da benzeri.Ya da kopyası.

Mr. MeTaLkiSS

Höh Children of Bodoma benzeyen yönü sadece Alexi'yle Petri'nin tip ve söyleyiş tarzı benzerliği.. Ama Cob'un asla copy paste'i değil yani asla dinleyen bilir. Children of Bodom'un kaç tane Clean Chorus'lu şarkısı var ki bi kere bu adamların clean chorus'lu bissürü şarkısı var..
Limp Bizkit forever...

matrax_zalim

bende yeni dinledim,children of bodomın kopyası diyemem ama müzik tarzı andırıyofrozen angel da güzel.
D R A U G A R

bloodwrath

Gruba ilk olarak bakıldığında Children of Bodom, Old Mans Child, Brimstone, Ethernal tears of sorrow gibi isimlere benzemektedir. Ancak çıkardıkları İlk albumde final countdown şarkısına yaptıkları scream dolu başarılı cover, youth gone wild ve tornado of souls coverları, sahne perfonmansları, melodik parçaları ve araya koyulan power riffleri grubun farklı bir tarz yarattığının göstergesidir.

black_ece

Frozen Angel tek kelimeyle harika bunun dışında iki şarkılarını daha dinledim omen ve YDKS .. üçü de çok güzeldi
özellikle şarkıların clean kısımlarına bittim
ayrıca COB la alakaları yok yani =)

selinkinpark

Norther la COB u karşılaştıranlara gülüyorum burdan.
COB yanından bile geçemez Norther ın=)
Anlamsız COB ve gayet anlamlı Norther hahahahaha
COB bende severek dinliyoruma ama Northerin yanından geçmeyi bırak göz ucuyla bakamaz hahaha=)
benzetmeleriniz çok saçma...

Littleches

Quote from: selinkinpark on Ağustos 25, 2007, 01:45:36 AM
Norther la COB u karşılaştıranlara gülüyorum burdan.
COB yanından bile geçemez Norther ın=)
Anlamsız COB ve gayet anlamlı Norther hahahahaha
COB bende severek dinliyoruma ama Northerin yanından geçmeyi bırak göz ucuyla bakamaz hahaha=)
benzetmeleriniz çok saçma...

Şuna benzettiğimiz grupları ayıralım diyelim istersen Selincim. Farklı olarak yanında geçemez herhalde senin söylemek istediğin , gerçekten COB'un Norther yanından geçemiyeceğini iddia ediyorsan bende sana gülerim çünkü. Fena gülerim hemde. (:
Hiç bilmediğim bir yerde bildiklerim ile birlikteyim.

Mr. MeTaLkiSS

Abi ben ikisinin de tüm albümlerini dinledim.. Açıkçası COBla duygu açısından hiç bi alakası yok... Clean choruslar yönünden de hiç bi alakası yok.. Karşılaştırılmaları gereksiz ama karşılaştırmam gerekirse COB bence de Norther'ın yanından geçemez.. Norther daha iyi çünkü COB'un yaptıklarına eklenti olarak müthiş bi clean ve muhteşem bi duygu pompalaması var..
Limp Bizkit forever...

thanoth

Gruplar tür olarak çok yakın olduğu için sistematik olarak "şu daha üstün" ya da "bu daha iyi" demek isteyenlerden biri de benim.

Diyemiyorum.Denemez.

İkiinin de albümlerini dinledikten sonra herşey kişisel seçimlere kalıyo.

Ben COB'u Norther'ın çok üzerinde tutarım.

Ve çağdaş boy,Clean ya da "Duygu pompalaması" bir grubu daha iyi yapmaz.Sana daha yakın hissettirir belki.

Ayrıca Death Unlimited'ı da dinledin dimi.

Death Unlimitedı ilk dinlediğimde COB albümü sanmıştım.