Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

cumhurbaşkanını kim seçsin ?

Başlatan ShapeshifteR, Mayıs 08, 2007, 02:10:27 AM

Previous topic - Next topic

sizce cumhurbaşkanı nasıl seçilmeli..

halk seçsin
32 (53.3%)
meclis seçsin
15 (25%)
dönem cbaşkanı yerine gelecek cbaşkanını kendi seçsin
3 (5%)
yök seçsin
3 (5%)
öss 1.si(leri) seçsin
4 (6.7%)
iQ su en yuksek aday seçilsin
3 (5%)

Total Members Voted: 60

ölü gelin

abduş seçilmeyecek seçilemezde genel kurmayla timsahın anlaşması var yoksa mendersin akibeti timsahı da vurcak

-NUMB-

halk seçsin

hermione

Quote from: ölü gelin on Ağustos 03, 2007, 09:36:06 PM
abduş seçilmeyecek seçilemezde genel kurmayla timsahın anlaşması var yoksa mendersin akibeti timsahı da vurcak

şey çok komik yalnız  bi gazeteci aday olcak mısınız die sormuş o da vatandaş sanıp evet olcam tabi demiş dangalak yaaa..ehuheeheheuheee

lp_cemre_chaz

ya cumhurbaskanını halk secse ayrı dert meclis secse ayrı dert...ne biliyoruz abdullah gülün secilmeyeceğini akp yi tekrar secen onuda secer bence :( bundan dolayı cok üzgünm ama halka pek güwenmiyorm

yanlışsam lütfen beni uyarınnnn...bu kadar miting yaptık akp yi yine basa biz getirdik hemde %47 oyla yani ülkenin yarısı.artık siz düsünün

forum kuralları 10 "ardarda mesaj yollamak yasaktır"..... shimy

chester94

referandum kapıda,artık bi aksilik olmazsa bi sonraki cumhurbaşkanını biz seçeceğiz.bakalım nasıl olacak.ben iran olmaktan korkuyorum ama neyse..

ZongiR

mesajlarin hepsini okumaya calistim.bazilarina cevap vermeye calisacagim.hepimizin icinde korku var.kim ne derse desin.sebebide belli aslinda.adamalar cogunlugu ele gecirmis durumda mecliste.aslinda bu sorunun neden yazildiginida anlayamadim.bana gore (aslinda mantikli dusunen herkesin varmasi gerekir boyle bir sonuca) her turlu akp istedigini sececek guce sahip.biz istedigimiz kadar zirlayalim.ister meclis secsin ister halk.Zaten halka gidilirse yarisindan fazlasini alacak adam.karsisina kimi rakip cikaracagiz deniz baykal serefsizinimi(bu sozumden alinan varsa kusura bakmasin o koltugu kirleten kim olsa aynisini derim).meclise gidilse birinci olmazsa adamlar ucuncude sececekler en gec.cozumu cok onceden dusunmesi lazimdi birilerinin.deniz baykal 14 senedir o koltukta hicbir sey yapmadi.akp iktidara geldiginden beri bir tek karsi harekete gecmedi sadece caresizlikten ortaligi karistirdi.azinlik oldugunu kabul etmedi edemedi.yalniz azinlik lafina aciklik getireyim baykalcilara soyluyorum bu lafi.geri kalana bir lafim yok bende onlardanim.nese bu kismi cok uzatmak istemiyorum.

asil sorun bu adamlara oy verenleri kultur seviyesi dusuk cahil yada yoksul olarak gorenlere soylemek istiyorum.bana gore onlarin deyisiyle onlarin kultur seviyesi dusuk yada cahil.yok adamlar parayla adam satin aliyormus vs.bu denilenleri herkes yapiyor.adamlardaki bu artisin en buyuk sebebi basa gelmelerinden itibaren genclere yoneldiler.tum lise ve universite cagindaki ogrencilere destek oldular.tabi bunu ilerde gelecek faydalardan dolayi yaptilar.eger aranizda onlarin dershanelerine gidenler varsa yada aralarina girenler eminim bana hak vereceklerdir.bundan 5 sene oncesine kadar olan cemaatlerin ev ve yurt sayisina baksinlar.bu 5 senede korkunc derecede buyume katettiler.unutmayinizki nufusumuzun yarisindan cogu genc olarak adlandiriliyor(yuzde 60 yada 70 olmasi lazim).ayrica sadece bu genclerlede kalmayip cocuklarina destek ciktiklari icin aileleride etki altina almalari cok kolay olur.bu oylardaki artislardan biri ama en onemlisi.danglak deniz baykal her sene denize girip gazetelerde mansetlere cikacagina bir aktivite gosterseydi.sonucta oda bunlarin hepsinden haberdardi.en azindan onlemini alabilirdi.sen 14 sene boyunca yat birde yuzsuz gibi yuzde 1 lik artisa sevin(okadar birlesmeye ragmen).

benim diyecegim olaylara tek tarafli bakmamak.diger tarafta neler olup bittigini bilmeden herkes atip tutuyor.kulaktan duyma laflarla.birseyi degerlendirirken gormenizi engelleyen alt gozluklerimizi cikaralim.
bide halk mi secsin sorusuna - bizim halkimizmi diye alayli cevap verenlere acayip uyuz oluyorum.toplumda bolunmeler sozkonusu.artik soz konusuda degil gerceklesti.kendini zeki sanan yada kultur seviyesi yuksek yada zengin yada iq su yuksek arkadaslara sesleniyorum adamlar hakkinda ne biliyorsunuz butun bu oylari para vererek yada cahil insanlardanmi aldilar.bunlari yapabilmek icin neler yaptiklarini biliyormusunuz?o oy verdigimiz (bende verdim)chp li millet vekillerinin kultur seviyesi yuksek  yada zeki idiyseler neden bir avuc adamla 4 sene bas edemediler.o serefsiz basta oldugu surece iki dunya bir araya gelse chp ye oyumu vermem birdaha.

bu konu uzar keseyim en iyisi
http://www.sinanoglu.net/

O sözler ki, kalbimizin üstünde
dolu bir tabanca gibi
ölüp ölesiye taşırız.
O sözler ki, bir kez çıkmıştır ağzımızdan
uğrunda asılırız.

ShapeshifteR

kurmuş olduğun her cümleye katışlıyorum özellikle gençlik kısmına.
akp ye oy vermediğim halde gidip teşkilatlarından yardım isteyeceğim belediyenin burs vermesi için. üstelik bu yardımı onlar anneme teklif etmiş hiçbir şekilde talebim olmadan ben istanbulda değilken.
Dünya üç beş bilgisizin elinde;
Onlarca her bilgi kendilerinde.
Üzülme; eşek eşeği beğenir:
Hayır var sana "kötü" demelerinde.

Sumween

Ya aslında kapatılsa mı bu konu?

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

Doqqyjuice

bu soruya cevabım "ben secmiyimde kim secerse secsin" olurdu... nası giriyim o kadar buyuk bi sorumlulugun altına yahu?... ben hala daha annesine sırtını kasıtan bi insanım :)
Remember remember the nineteenth of November...

neverforgivenangel

şaibeli görünsede %47 oranında akp seçiliyosa cumhurbaşkanını halkın seçmesinin gereği bile olmaz çünkü değişen bişi olmaz. onun yerine laik cumhuriyetine ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı yök ve yök gibi düşünen kurumlar seçerse....işte cumhuriyet o zaman parlar

wape

iyide yök 21 kişi türkiye 70milyon. cumhurbaşkanıda halkın başkanı demek olduğuna göre en demokratik yol halkın seçmesi. yökün bu konuyla bence hiç bi alakası yok. yök seçeceğine meclis seçer. meclisin seçmesi dolaylı yoldan halkın seçmesi olduğuna göre seçimi direk halka indirmek sanırım pek bişey değiştirmez. halk seçsin ;)

hermione

Quote from: neverforgivenangel on Eylül 05, 2007, 10:18:20 PM
şaibeli görünsede %47 oranında akp seçiliyosa cumhurbaşkanını halkın seçmesinin gereği bile olmaz çünkü değişen bişi olmaz. onun yerine laik cumhuriyetine ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı yök ve yök gibi düşünen kurumlar seçerse....işte cumhuriyet o zaman parlar

aynen katılıyorum ;)

Darkshines

Biri ' halka güvenmiyorum ' yazmış bu ülkenin halkı senden oluşuyo arkadaş sen kendine güvenmiyosan ben zaten şu cümlenden sonra sana güvenmiyorum.
Bir diğeri yök seçsin denmiş kişisel fikrim saygı duyun gibisinden şeyler söyleyeceksin muhtemelen söylediklerime karşı fakat Wape'in de dediği gibi Türkiye'nin CUMHURBAŞKANINI 21 kişiye seçtirtmekte pek tarafsız ya da akıllı bir davranış gibi gelmiyor. bireyler oluşturduğu halktan korkar olmuş vay memleketimin haline..

Eklemek isterim ki yök'ü böylesine pohpohlayarak iyi yansıtmaya çalışan birine ilk defa  şahit oluyorum.

hermione

orda halka güvenmiyormla söylenmek istenen aslında çok açık. makarnaya oyunu satanlar var bu memlekette. kastedilen odur ve onun verdiği oyun da bence hiç bi değeri yoktur.yök meselesine gelince orda  laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kişiler seçsin demiş arkadaş ve bencede gayet mantıklı konuşmuş.hoş bu sadece bi fikir tabiki böle bişeyin gerçekleşme ihtimali yok. sadece içimizden geçen bu..bununda vay haline memleketin die eleştirilcek yanı neresi onu anlamadım bende...

selen

halkımız nasıl bu halle gelemildi anlamıyorum.edirnedeki bir cami çeşmesinden çıkan suyu zemzem suyu zannedip şişelere doldurup içiyorlar insanlar bu kadar kör olmuşlar.bunlardan sağlıklı seçim yapmalarını beklemiyorum.