Dünyanın en akıllı adamının Atatürk'e yazdığı mektup.

Başlatan raines, Ağustos 10, 2007, 04:35:26 PM

Previous topic - Next topic

raines

Tabiki bahsettiğim isim Albert Einstein. Okuyunca belki inanamıyacaksınız. "Hadi be" diyeceksiniz kapıyacaksınız belkide sayfayı. Fakat ben bunu sadece internet sitelerinden alıpta aa böleymiş diyip koymuyorum bilginize.

-------------------------------------------------------------

Ekselansları Atatürk

OSE Dünya Birliği’nin şeref başkanı olarak, Almanya’dan 40 profesörle doktorun bilimsel ve tıbbi çalışmalarına Türkiye’de devam etmelerine müsaade vermeniz için başvuruda bulunmayı ekselanslarından rica ediyorum. Sözü edilen kişiler , Almanya’da halen yürürlükte olan yasalar nedeni ile mesleklerini icra edememektedirler. Çoğu geniş tecrübe , bilgi ve ilmi liyakat sahibi bulunan bu kişiler , yeni bir ülkede yaşadıkları takdirde son derece faydalı olacaklarını ispat edebilirler.

Ekselanslarından ülkenizde yerleşmeleri ve çalışmalarına devam etmeleri için izin vermeniz konusunda başvuruda bulunduğumuz tecrübe sahibi uzman ve seçkin akademisyen olan bu 40 kişi , birliğimize yapılan çok sayıda müracaat arasından seçilmişlerdir. Bu ilim adamları , hükümetinizin talimatları doğrultusunda kurumlarınızın herhangi birinde bir yıl boyunca hiçbir karşılık beklemeden çalışmayı arzu etmektedirler.

Bu başvuruya destek vermek maksadıyla , hükümetinizin talebi kabul etmesi halinde sadece yüksek seviyede bir insani faaliyette bulunmuş olmakla kalmayacağı, bunun ülkenize de ayrıca kazanç getireceği ümidimi ifade etmek cüretini buluyorum

Ekselanslarının sadık hizmetkarı olmaktan şeref duyan

Prof. Albert Einstein

-------------------------------------------------------------

Evet.
İlk bakışta oha diyorsunuz dimi?
Özellikle "Ekselanslarının sadık hizmetkarı olmaktan şeref duyan" cümlesi tüylerimi diken diken etti. Bu rahmetli adam dünyanın en akıllı adamı bunu bütün dünya kabul etmiş. Atatürkün de beyni tatışılmaz tabi ki fakat Albert Einstein gibi bir adamın Atatürke ekselansları demesi bilmiyorum size neler düşündürücek.

Olayı da biraz anlatayım.
O sıralarda Almanyada Hitler fırtınası esmekte. Almanya deli gibi büyümekte.
Tabi halkta Hitler korkusu var ve diledikleri gibi gezip dolaşamıyorlar. Bilim adamlarıda bundan nasibini alıyor tabi ve kurultayın başkanı olan Einsteinde bu adamları Dünya üzerinde sayısız ülke varken Türkiyeye yollamak istiyor. O zamanlar Türkiye müthiş bir atakta tabiki.

Sonunda ne oluyor bilmiyorum araştırdıgım ve bıldıgım bu ama sunuda bılıyorum kı
Sevgili ülkemin sevgili insanları %47 ile akp'i başımıza getiriyor.

Nerden nereye. =)   

imkislaLP

ilginç gercekten ve katılıyorum nerden nereye...

slmaky

vay be abi şaşkına döndüm yorum yapamıcam

shimy

harika bir şey :S atatürk'ün mükemmeliğini tek kabul etmeyen bizim ülkemizin %50lik kısmı zaten :L
diktatör terminatör moderatör traktör smilatör SHİMY FORUM KURALLARI
SİYAHERŞEYDİR  ....    SİYAHERYERDEDİR...

Mike989

harbiden üzüldüm. nerden nereye gelmişiz be...

betul__17

Quote from: Mike989 on Ağustos 15, 2007, 10:39:14 AM
harbiden üzüldüm. nerden nereye gelmişiz be...

aynen katılıyorum..

Mr. MeTaLkiSS

Ee önemli olan Atatük'ün buna ne cevap verdiği değil mi biraz da?
I've seen a million face, and I rocked them all...
Limp Bizkit forever...
I'm fucked up in the head!!!
Where are you Yudum@Yudum ya gel pls :D
Chester94 banlanmasın lütfen kişisel ricam!!

I_am_free

Quote from: shimy on Ağustos 10, 2007, 08:47:45 PM
harika bir şey :S atatürk'ün mükemmeliğini tek kabul etmeyen bizim ülkemizin %50lik kısmı zaten :L
evet katılıyorum

delilah

e gerisi ne olmuş bunun cevabı yok mu atatürk ne demiş gelmişler mii :L
IT DOESN'T EVEN MATTER!!!

soy un pedredor..I'm a loser baby
so why don't you kill me?!

Hasan-Can

Atatürk'ün ''A'' harfini lütfen büyük yazalım. Albert Einstein bile böyle düşünüyorsa baya şaşırdım açıkcası. ama evet akp konusunda bende rahatsızım ama ondan başkada çalışan biri çıkmadı şeriatı getirme şansları yok... yanlış anlamayın sakın akp yanlısı değilim oyumu kimseye vermem bunların hiç birine

lp_jean

Atatürk'ün ne cevap verdiğini çok merak ettim açıkçası.
gerçekten de nerden nereye geldik!!?
bu halk Atatürk'ün devrimlerini anayasadan kaldırmayı düşünen bi hükümete %47 oy weriosa halimiz içler acısı..

Mr. MeTaLkiSS

Quote from: delilah on Ağustos 20, 2007, 11:03:44 PM
e gerisi ne olmuş bunun cevabı yok mu atatürk ne demiş gelmişler mii :L
Atatürk'ün A harfi büyük yazılır bu bir.. İkincisi zaten yukarda aynı şeyi yazmışım ben yukardaki mesajları da okuyalım bişey yazarken arkadaşlar bi de aynı sayfa yani önceki sayfada fln olsa belki küçük bi nebze müsamaha gösterilebilir de..
I've seen a million face, and I rocked them all...
Limp Bizkit forever...
I'm fucked up in the head!!!
Where are you Yudum@Yudum ya gel pls :D
Chester94 banlanmasın lütfen kişisel ricam!!

raines

Atatürk cevap olarak ne yazmış bilmiyorum ama kuzenimden aldığım bilgi doğrultusunda (kendisi gazete de çalışıyor ellerinde baya kaynaklar arşivler var sanırım) bir grup bilim adamı Türkiye'ye gelmişler.

neverforgivenangel

benim bildiğim kadarıyla almanyadan kaçan o prof.ların çoğu ülkemizde yeni açılan üniversitelerde eğitim görevlisi olarak başlamışlar...kalkınma döneminde  eğitimde birçok önemli görevler üstlenmişler...bu sadece benim bildiğim. bilmediğimiz neler vardır daha kim bilir

Schaden

ya asıl konu o diilki ole bı mıllet olmusuz kı Atatürkü saygıyla anacamıza adamın arkadasıından küfür ederek anıorlar ayrıca akp konusunda herkes rahatsızız dıor ama neden bu adamlar başa geldiki o zaman kım sectı bunları ? adamlar hemde % 47 gıbı bı oranla gelıorlar ve her 2 kısıden bırı oy wermıs adamlara sen wermedın o wermedı bu wermedı ben wermedım kım werdı pekı bu kadar oyu