Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı

Başlatan ebru_91, Ağustos 10, 2007, 06:22:22 PM

Previous topic - Next topic

ebru_91

Filmin adı     :     HARRY POTTER ve ZÜMRÜDÜANKA YOLDAŞLIĞI
Orijinal adı    :    Harry Potter And The Order Of The Phoenix
Yönetmen    :    David Yates
Oyuncular    :    Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Helena Bonham Carter, Emma Thompson, Ralph Fiennes, Michael Gambon, Brendan Gleeson, Gary Oldman, Alan Rickman
Senaryo: Michael Goldenberg (J.K. Rowling’in aynı adlı romanından)
Görüntü Yönetmeni: Slawomir Idziak
Kurgu: Mark Day
Müzik: Nicholas Hooper
Yapım Tasarımcısı: Stuart Craig
Yapımcı: David Barron, David Heyman
Süre: 138 dk.
Yapım: ABD, İngiltere (2007)
Dağıtımcı: WB
Gösterim Tarihi: 10 Ağustos 2007

Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’nda beşinci yılını bekleyen Harry Potter için yaz uzun ve yalnız geçmiştir. Nefret verici Dursley ailesiyle birlikte yaşamak zorunda oluşu bir yana, ne sınıf arkadaşlarından ne de en yakın dostları Ron Weasley ve Hermione Granger’dan tek bir mektup almıştır. Ayrıca, kimseden, kötü kalpli Lord Voldemort’la yüzleşmesine ilişkin tek bir kelime duymamıştır. Gelen tek mektup da hiç umduğu türde değildir; Harry’nin okul dışında ve bir Muggle olan iğrenç kuzeni Dudley’nin yanında yasadışı sihre başvurduğu için Hogwarts’tan uzaklaştırılmak üzere olduğunu bildirmektedir. Bunu yapma nedeninin iki Ruh Emici’nin nedeni belirsiz ve açıklanamayan saldırısına karşı kendini savunmak olması önemli değildir.

Harry’nin tek umudu, genç büyücünün temelli gitmesini istemek için kendince sebepleri olan Sihir Bakanı Cornelius Fudge’ın yönettiği kurmaca mahkemede kendini savunmaktır. Harry, büyük ölçüde Hogwarts’ın emektar müdürü Albus Dumbledore’un müdahalesiyle suçsuz bulunarak Fudge’ı çok üzer, ama ilk kez okuluna dönerken kaygılı ve huzursuzdur. Harry büyücülük camiasının büyük kesiminin, kendisinin Valdemort’la son karşılaşma hikayesinin düpedüz yalan olduğuna ikna edildiklerini ve haysiyetinin sorgulanmakta olduğunu görür.

Kendisini dışlanmış ve yalnız hisseden Harry, yakında yaşanacak sinsi olayların habercisi gibi görünen kabuslar görmeye başlar. Daha da kötüsü, akıl danışmaya en çok ihtiyaç duyduğu Profesör Dumbledore, kafası karışmış ve incinmiş genç büyücüye karşı birden bire tuhaf bir şekilde mesafeli davranmaya başlar.

Bu arada, Fudge, Dumbledore’a göz kulak olmak ve Hogwarts öğrencilerini, özellikle de Harry’yi kontrol altında tutmak amacıyla okula yeni bir Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni atar: Kendini olduğundan farklı gösteren Profesör Dolores Umbridge. Fakat Profesör Umbridge’in “Bakanlık onaylı” savunma sihri dersi, genç büyücüleri, tehdidi altında bulundukları Karanlık Güçler’e karşı tamamen çaresiz bırakır. Böylece, Hermione ve Ron’un teşvikiyle, Harry dizginleri ele almaya karar verir. Kendilerine “Dumbledore’un Ordusu” adını veren küçük bir öğrenci grubuyla gizlice görüşmeye başlayan Harry onlara kendilerini Karanlık Sanatlara karşı nasıl savunacaklarını öğreterek, bu cesur genç büyücüleri yakında geleceğini bildiği olağanüstü savaşa hazırlar.

................
evet beklenen film nihayet vizyona girdi.çok etkileyiciydi bence serinin en iyi filmiydi siriusun ölüm sahnesi harikaydı.... izleyenlerin yorumlarını bekliyorum
cursedprincess

black_ece

höbölö izlemedim bakın beklicem isteyen varsa gelsin istanbula birlikte seyredelim

*linkin_park*

Valla Süperdi Ya. Baya Bi Komedi De Vardı. Tekrar Gitmeyi Bile Düşünüyorum. =) Ya Ben Voldemortun Geri Döndüğünü Yeni Öğrendiklerinde. (Üst Kurulun Falan) Geri Dönmüş Falan Dedi. Koptum Orada Ya =) Hatta Sinemada Herkes Günaydın Falan Dedi =)

§ïяĝαиα

cık bende gidemedim daha...aslında bugün o ankamall mıdır nedir orda bi afm çarpmıştı gözüme gitcektim ama çıkamadım ki evden bi türlü..yani benim de şansım ya istanbula yada bursaya kaldı =)
NETE KAFA İZNİ
v for vendetta'yı unutmayın da...

ebru_91

Quote from: *linkin_park* on Ağustos 10, 2007, 07:30:56 PM
Valla Süperdi Ya. Baya Bi Komedi De Vardı. Tekrar Gitmeyi Bile Düşünüyorum. =) Ya Ben Voldemortun Geri Döndüğünü Yeni Öğrendiklerinde. (Üst Kurulun Falan) Geri Dönmüş Falan Dedi. Koptum Orada Ya =) Hatta Sinemada Herkes Günaydın Falan Dedi =)
aynısı bizdede oldu ya orda herkes koptu günaydın dediler =)
bide şu var harrye cho ile öpüşmen nasıldı diolar ıslaktı ağladı dio ron lafı patlatıyo o kadarmı kötüydün! bide ekliyo öpüşmeyi biliyosun dimi oda heralde der gibi kafa sallıyo çok komikti   ;D
cursedprincess

Mr. MeTaLkiSS

Beni olci_csi kaptı onunla gideceyük (H)
I've seen a million face, and I rocked them all...
Limp Bizkit forever...
I'm fucked up in the head!!!
Where are you Yudum@Yudum ya gel pls :D
Chester94 banlanmasın lütfen kişisel ricam!!

lp_cansu_mike

ya izledim ben mükemmel ötesi olmuş ama kitabını okuduysanız sbd sınavları da wardı bu bolumde hatta harry karanlık sanatlara karsı savunmadan olağanüstü alıyodu ama yoktu sbd filan o eksikti bi tek ama süper bi filmdi ya

Mike989

ya bence bayağı bi kısaltmışlar.ne yalan söyleyeyim filmden zevk almadım. Cho D.O yu satmıyordu ki? o nerden çıktı ve bunun gibi bir sürü şey değişmişti. pek sarmadı beni yani :-/

black_ece

Quote from: Mike989 on Ağustos 13, 2007, 09:30:02 AM
ya bence bayağı bi kısaltmışlar.ne yalan söyleyeyim filmden zevk almadım. Cho D.O yu satmıyordu ki? o nerden çıktı ve bunun gibi bir sürü şey değişmişti. pek sarmadı beni yani :-/
ya bişi dicem de o kadar eleştirmek yanlış
ya kitap 1114 sayfa höh oha..
tamamını nasıl film yapsınlar sen yapsınlar ben saeyrederim üç saat(daha fazla sürer bence) diyebilirsin ama sinemada koltuğa yapışmamak için kısaltmaları gerekiyo 

ebru_91

ve yeni bi karakter katmaları gerekti cho nun arkadaşı olarak onuda tanıtmaları lazımdı buda filmdeki ana sahnelerin daha kısalmasına ve senn filmden daha az tad almana neden olurdu bence film çok güzeldi kitaplarla karşılaştrılamaz tabiki ama yinede kopukluk yaşamadan tad alarak izledim filmi
cursedprincess

Mike989

Quote from: black_ece on Ağustos 13, 2007, 10:15:22 AM
Quote from: Mike989 on Ağustos 13, 2007, 09:30:02 AM
ya bişi dicem de o kadar eleştirmek yanlış
ya kitap 1114 sayfa höh oha..
tamamını nasıl film yapsınlar sen yapsınlar ben saeyrederim üç saat(daha fazla sürer bence) diyebilirsin ama sinemada koltuğa yapışmamak için kısaltmaları gerekiyo 

tamam haklısın ama ona bakarsan 2. kitap 410 sayfa falandı. filmi 152 dakika sürmüştü. bu 1114 sayfa ama 138 dakika. ben buna sinir oldum.

delilah

üff ya daha izleyemedim.. ben aslında buna üç boyutlu olanına gitmeyi hedefliyorum ondan da haberim olur da bizim okul tayfası toplaşırsa ;) hem bi önce çoluk çocuk gitsin hevesini alsın ortalık sakinleşsin :D belki eskisi kadar çocuk kalmadı ama yine de ben filmdeki biri günaydın deyince salondakilerin de günaydın demeyen cinsinden bir salon istiyorum..
IT DOESN'T EVEN MATTER!!!

soy un pedredor..I'm a loser baby
so why don't you kill me?!

lp167

güseldi sevdim.ama çok kısa sürdü.en uzun kitap ama en kısa film.böle saçmalık olmaz.çok fazla ayrıntı kaçmış.

hermione

Quote from: Mr. MeTaLkiSS on Ağustos 10, 2007, 11:52:40 PM
Beni olci_csi kaptı onunla gideceyük (H)

auhahahahaaa görmemişim bunu...hasretle bekliorum seni burda :D

black_ece

ilk mesaja film bilgisi eklendi devam