Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Tanrı'ya Mektup

Başlatan beanlie, Ekim 28, 2007, 10:19:36 PM

Previous topic - Next topic

beanlie

Avrupa ve Amerika’da 2-9 yaş çocuklara Tanrı’ya ilişkin düşüncelerini sormuşlar. Dinsel eğitimin bir parçası olarak çocuklara Tanrı’ya bir mektup yazın ve duygularınızı isteklerinizi anlatın demişler.

1- Sevgili Tanrı, şu andaki eksiklerimi yazıyorum: Yeni bir bisiklet, bir kimya seti, köpek, film makinesi, beyzbol eldiveni. Hepsini gönderemezsen birazı da olur.
Seni seven Eric --5 yaşında-
Not: Noel Baba’nın olmadığını biliyorum.

2-Canım canım Tanrı,
Astronotları öyle yukari firlatip firfir döndürmelerinden ödüm kopuyor. N’olur onların bizim evin çatısına düşmelerine izin verme.
Dostun Norman --4.5 yaşında-

3- Sevgili Tanrım,
insanlarin ölmelerine izin verip yenilerini yapmak yerine neden elindekileri tutmuyorsun? Jane --6 yaşında-

4- Sevgili Tanrı,
Lütfen bana bir midilli gönder. Senden şimdiye kadar hiçbir şey istemedim. Bunu da herhalde unutmazsın.
Bruce --4 yaşında-

5- Sevgili Tanrı,
Babam çok aksi. Onu bu huyundan vazgeçirmeni istiyorum. Ama lütfen canını yakma. Sevgilerle.
Martin --5 yaşında-

6-Sevgili Tanrı,
Bulutlardan biri yüzünü öyle korkunç yaptı ki ödüm koptu. N’olur söyle ona bi’ daha öyle yapmasın.
Ellen --3 yaşynda-

7- Sevgili Tanrı,
Sahiden var mısın? Bazıları buna inanmıyor: Eğer varsan gecikmeden bir şeyler yapmanda fayda var.
Harriet Ann --6 yaşında-

8-Sevgili Tanrı,
Eğer hiç kimse bilmeyecekse iyi olmanın ne yararı var?
Mark --8 yaşında-

9-Tanrı’cım,
Üst kattakiler durmadan bağıra çağıra kavga ediyorlar. Bence yalnızca çok iyi arkadaşların evlenmesine izin vermelisin.
Nan --5 yaşında-

10- Sevgili Tanrım,
Ne diye bu kadar çok insan yarattın. Başka bir dünya daha yapıp fazlalıkları oraya koyamaz mısın?
J.B. --7 yaşında-

11- Tanrım,
Insanlara ruhları her zaman doğru mu dağıtıyorsun? Yanlış yapabilirsin.
Audrey --8 yaşında-

12-Sevgili Tanrı,
Sen tuhaf ne yaparsan yap herkes hayran oluyor; ama ben ufacık bir şaka bile yapsam yiyorum fırçayı.
Jodie --6.5 yaşında-

13-Sevgili Tanrı,
Bizi hiç merak etme çünkü bizimkiler çok dindar.
Teddy --9 yaşında-

14- Sevgili Tanrı,
Bende senin dışında bütün liderlerin resmi var. Norman --6 yaşında-

15- Tanrım,
Şişman olunca kimse senin arkadaşın olmak istemiyor.
Billy Jean --9 yaşında-

16- Sevgili Tanrım,
Oğlanlar kızlardan daha mi üstün? Biliyorum sen de onlardansın ama gene de dürüst olmaya çalış.
Sylvia --5 yaşında-

17-Sevgili Tanrı,
Kitabını okudum ve beğendim. Bütün o fikirler nereden geldi aklına?
John --8 yaşında-

18-Sevgili Tanrı,
Zürafaların görünümünü isteyerek mi böyle yaptın, yoksa yanlışlıkla mı oldu?
Norman --4 yaşında-

19- Tanrım,
İncil’de neden hiç karının adi geçmiyor? Yoksa İncil’i yazarken daha evlenmemiş miydiniz?
Larry --6 yaşında-

20- Sevgili Tanrım,
Tamam incil’de öbür yanağını çevir dedin biliyorum; ama kardeşim gözüme vurunca ne yapacağım?
Sevgiler, Teresa --5 yaşında-

21-Sevgili Tanrı,
Tanry oldugunu nasıl bilebildin?
Charlene --3 yaşında-

22- Sevgili Tanrı,
Senin yaşına geldiğimde tıpkı senin gibi olmak istiyorum. Tamam mı?
Tommy --4 yaşında-

23- Sevgili Tanrım,
Eger Tanrı ben olsaydım bu kadar iyi olmazdım. Bunu aklından çıkarma.
Michelle --6 yaşında-

haruka

cok güzel bi paylaşım sagol beanline..
bu arda cocukların cevapları cok süper walla o yaslarda benim aklıma gelmezdi..

neverforgivenangel

yazılanlar çok hoş da enim kafamı kurcalayan 2-6 yaş gurubu nasıl mektup yazabiliyo:S

BurciSh

o yaşlarda ölümden korkar,annem babam ölcek die ağlardım
anneeee ölmeee Allah'ım yalvarıorm annemi öldürme,babamı öldürmee.Yemeğimi yiicem söz veriorm gibi şeyler derdm..
ilginçç
//вυя¢υ//ѕσмєтιмєѕ ι ωση∂єя,ιѕ тнєяє α ѕρєℓℓ тнαт ι αм υη∂єя.кєєριηg мє ƒяσм ѕєєιηg тнє яєαℓ тнιηgs

ebru_91

güzelmiş aşırı zeki çocuklar bunlar galiba :)
cursedprincess

gokhan

Quote from: neverforgivenangel on Ekim 29, 2007, 01:43:45 PM
yazılanlar çok hoş da enim kafamı kurcalayan 2-6 yaş gurubu nasıl mektup yazabiliyo:S
doruk amerıka ya dunyayı kurtaranların cocukları bunlar =) annelerın karnında yazmaya baslıyo =)....(hanı fılmlerde oluyo ya)

Sumween

Aslında ben de öyle düşünmüştüm de mesela al birini karşına :
-Bak yavru, Tanrı diye bişey var yukarda oturuyo.
-nerde?
-2156. katta görmezsin yüksek biraz neyse...
-?
-o işte böle bakıyo bize iyiysek cennete gidiyoruz kötüysek cehenneme yolluyo odunumsu bi şekilde acılar içinde yanıyoruz buraya kadar bi sorun..?
- =S ...
-peki ne düşünüyon bu adam hakkında, yaz bakiyim...
-Ey Tanrı ben iyi bi insanım cennete gelcem lütfen orda ben gelene kadar jelibon,çukulata filan biriktir olur mu? der yani... Demez mi? :)

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

BurciSh

Quote from: Sumween on Ekim 30, 2007, 06:04:09 PM
Aslında ben de öyle düşünmüştüm de mesela al birini karşına :
-Bak yavru, Tanrı diye bişey var yukarda oturuyo.
-nerde?
-2156. katta görmezsin yüksek biraz neyse...
-?
-o işte böle bakıyo bize iyiysek cennete gidiyoruz kötüysek cehenneme yolluyo odunumsu bi şekilde acılar içinde yanıyoruz buraya kadar bi sorun..?
- =S ...
-peki ne düşünüyon bu adam hakkında, yaz bakiyim...
-Ey Tanrı ben iyi bi insanım cennete gelcem lütfen orda ben gelene kadar jelibon,çukulata filan biriktir olur mu? der yani... Demez mi? :)

ii bakş açısı byle bakmamştıım ama hoş ;D ;D ;D
//вυя¢υ//ѕσмєтιмєѕ ι ωση∂єя,ιѕ тнєяє α ѕρєℓℓ тнαт ι αм υη∂єя.кєєριηg мє ƒяσм ѕєєιηg тнє яєαℓ тнιηgs

neverforgivenangel

kesinlikle katılıyorum sana..ayrıca gogo dostum adamlarda zeka parıltısı yok..cideen git bak araştır lise mezuniyet olayını gör aklın hayalin şaşar yani...adamlar direk ithal ediyolar zeki beyinleri...mesele amerikadaki bilgisayar manyaklarının çoğu hindistandan...

LpNumB

7- Sevgili Tanrı,
Sahiden var mısın? Bazıları buna inanmıyor: Eğer varsan gecikmeden bir şeyler yapmanda fayda var.
Harriet Ann --6 yaşında-

Çok güzel söylemiş bu dünya böyle gitmez..

InnOCenT_SiNNeR

3- Sevgili Tanrım,
insanlarin ölmelerine izin verip yenilerini yapmak yerine neden elindekileri tutmuyorsun? Jane --6 yaşında-

Bu da cok ilginc olmus  :D

Darkshines

3-4 yaşındaki çocuklara gidipte tanrıya noel baba misali mektup yazdırandan şüphe ederim arkadaş.
e be avrupa-amerika kırması çocuklar, madem o kadar zekisiniz biriniz de mektuba "tanrım bu mektubu yazdıranlara beyin ver loblu olsun" yazamamış mı ? beddualarım ile yazıyı noktalıyorum.

gokhan

Quote from: neverforgivenangel on Ekim 30, 2007, 07:42:27 PM
kesinlikle katılıyorum sana..ayrıca gogo dostum adamlarda zeka parıltısı yok..cideen git bak araştır lise mezuniyet olayını gör aklın hayalin şaşar yani...adamlar direk ithal ediyolar zeki beyinleri...mesele amerikadaki bilgisayar manyaklarının çoğu hindistandan...
dostum doruk bende orda laf sokmuşum zaten onlara o mektubu yazıranlara.. :)

wape

bence bu mektupğların çoğu o yaşlara göre fazla olgunca. yeni bence doğruluğundan şüphe edilebilir ( mesela 8 11 12 21 :-X)
bende çevremde gördüğüm çocuklara sorayım bari ya ;D merak ettim şimdi

lp_mike_chester

gercekten güselmiş etkilendim.... :)
ADS SINCE 1940  GELİYORUZ ! ! ! VENCEREMOS  ŞİMŞEKLER GRUBU ! ! !