Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Yumurta

Başlatan TosSsi, Aralık 01, 2007, 02:34:31 PM

Previous topic - Next topic

TosSsi

bu film hakkında bir biliniz var mı?Çok merak ediyordum gidicekyim ama bi arkadaşım ben gittim çok kötü dedi hevesimi kırdı... :-[ :-[ :-[

linkieboppers

ben gittim we bence kötü diildi.. ;)

Sumween

Film hakkında bi bilgim yok da, tüm harfler büyük olacak şekilde başlık açılamayacağı konusunda engin bilgilere sahibim !  8)

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

linkieboppers

bu baslığı ben acmadım :-\

Sumween

Quote from: linkieboppers on Aralık 01, 2007, 04:36:36 PM
bu baslığı ben acmadım :-\
Niye üstüne alınıyosun o zaman?

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

linkieboppers

peki... :-\

Requiem

Başlıkları lütfen tamamen büyük harflerle yazmayın..
Forum kurallarını okuyalım, okumayanlara okutalım!

ölü gelin

yumurta sanırım bi üçlemeymiş yani tam emin değilim ama öyle bi duymuştum

[lp]_endLeSs

Yumurta
Gösterim tarihi: 09.Kasım.2007
Yönetmen: Semih Kaplanoğlu
Oyuncular: Nejat İşler, Saadet Işıl Aksoy, Ufuk Bayraktar, Tülin Özen
Tür: Drama

44. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde en iyi film ve en iyi senaryo ödülleri de dahil toplam beş dalda ödüle layık görülen Yumurta, seyirciyle buluşuyor. Film, Herkes Kendi Evinde ve Meleğin Düşüşü ile tanınan Semih Kaplanoğlu’nun Yumurta, Süt ve Bal üçlemesinin ilk halkası. Başrollerde Nejat İşler ve Saadet Işıl Aksoy var.

Konusu
Şair Yusuf annesinin ölüm haberini alınca yıllardır uğramadığı kasabadaki çocukluk evine geri döner. Bakımsızlıktan harap düşmüş bir evde onu genç bir kız, Ayla beklemektedir. Yusuf beş yıldır annesi ile yaşayan bu uzak akrabadan habersizdir.

Ayla’nın Yusuf’tan bir isteği vardır. Zehra’nın ölmeden önceki adağını, oğlu Yusuf yerine getirmelidir. Taşra hayatının durağan ritmi, eski sevgili, dostlar ve hayaletlerle dolu mekanlar ve içini kaplayan suçluluk duygusu yüzünden Yusuf bu isteğe karşı koyamaz. Ve Ayla ile birlikte üç-dört saat uzaklıktaki bir yatır türbesinde yapılacak kurban kesimi için yola çıkar.

Kurbanlığın seçileceği sürünün bulunamaması yüzünden geceyi bir krater gölünün kenarındaki otelde geçiren Yusuf ve Ayla, katılmak zorunda kaldıkları düğünün atmosferi içine birbirlerine yakınlaşırlar.

Yağan ilk kar suçluluğu örterken, koçun kurban edilişi Yusuf’un kaderini değiştirecek midir?..

-------------

izlemedim o yüzden bi fikrim yok. ama gidenlerden bi kısmı kötü olduğunu söylüyo..

Heart Attack

bende gidenlerin büyük bir kısmına katılıyorum . Çok kötüydü ... resmen uyukladım filmde . Gitmek isteyenlere veya merak edenlere kesinlikle tavsiye etmem
sönüp gitmektense yanmak daha iyidir ...

TosSsi

özur dilerim bilmiyordum buyuk hurfle buslık acılmayacağını birdaha olmaz tavsiyelerınız ıçın de tesekkurler...