Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Fahir Atakoğlu

Başlatan Littleches, Ocak 13, 2008, 06:33:39 PM

Previous topic - Next topic

Littleches

Var mıdır üstada kulak veren , bilen ?

Bu adam jazz müziğin Türkiye'de ki en büyük temsilcisidir. Avrupa'da da dahil 2 milyonün üzerinden albüm satışları yapmış başarılı bir orkestra şefidir ayrıca.

Her dinlediğinizde bambaşka melodiler duyabileceğiniz nadir müzisyenlerdendir bu üstad. Türkiye'de ki örnekleri [bkz: Sertab Erener]. Beraber çalıştıkları bir sürü parça var , örneğin LAL parçası ikisinin beraberliği ile akıl almaz bir hal almıştır.

Dünya çapında yirmi'nin üzerinde ödülü vardır kendi dalında. 94 te ilk albümü çıkmıştı. 96 yılında da Avrupa'ya açılmıştı zaten. Avrupada dahil 15 in üzerinde albümü var ve benim en beğendiğim " Fahir Atakoğlu 2 " ve " Live In İstanbul ".

[youtube=425,350]Do08-8qLqog[/youtube]

Birçok filmin ve belgeselin de müziklerini üstlenmiştir. Çok eskiden çocukluğunuzu biraz hatırlayın , ilkokulda bizlere ATATÜRK belgeselleri izletilmişti , arkada ince bir melodi vardı " Sarı Zeybek " o müziğide Fahir hoca yapmıştır. Onuda bir hatırlamanız için ;

[youtube=425,350]fLNl8QEOkrU[/youtube]

Hiç bilmediğim bir yerde bildiklerim ile birlikteyim.

linkieboppers

beni çok etkileyen bi belgesel olan 'Sarı Zeybek' in muziğini yaptığını biliyordum fakat diğer calışmalarını dinlememiştim..ama simdi dinlemeyi dusunuyorum.. :) sadece sarı zeybek te değil ataturkle ilgili birçok belgeselde bu müzik kullanılıyor..

Heart Attack

Sarı Zeybek'in müziği çok başarılı ve bir o kadar da etkileyici .. Fahir Atakoğlu da ülkemizdeki kaliteli müzisyenlerden . Çok dinlemem ama saygı duyarım
sönüp gitmektense yanmak daha iyidir ...