Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Semum

Başlatan InnOCenT_SiNNeR, Mart 14, 2008, 11:38:14 PM

Previous topic - Next topic

InnOCenT_SiNNeR

Yapım : 2007, Türkiye
Tür : Gerilim / Korku / Psikolojik
Yönetmen : Hasan Karacadağ
Senaryo : Hasan Karacadağ
Oyuncular : Sefa Zengin, Ayça İnci, Burak Hakkı, Nazlı Ceren Argon, Cem Kurtoğlu, Bahtiyar Engin, Levent Sülün, Yıldırım Öcek
Yapımcı : Hasan Karacadağ
Görüntü Yönetmeni : Seyhan Bilir
Müzik : Justin R. Durban
Dağıtım : Warner Bros
Süre : 1 saat, 56 dk.
Gösterim Tarihi : 8 Şubat 2008

27 yaşındaki Canan Karaca ve kocası Volkan Karaca yeni aldıkları büyük bir eve taşınırlar. Her şey çok iyi giderken bir gün sebebini bilmediğimiz bir şekilde Canan’a garip şeyler olmaya başlar. Canan yavaş yavaş başka bir varlığa, kendisine hükmetmeye başlayan bir yaratığa dönüşmeye  başlar. SEMUM kendisine hedef olarak neden Canan’ı seçmiştir ve ona ne yapacaktır? Sıradan bir insan için cehennemin kapısı nasıl açılır?

Semum nedir?
İslam inancına göre insanlar kuru bir çamurdan yaratıldı ve insanoğlu yaratılmadan önce dünya üzerinde yaşayan bir takım yaratıklar vardı. Bu yaratıklar kızgın ateşin dumansız alevinden yaratılmış ve daha sonra korkunç bir zehirle birleştirilerek SEMUM halini almışlardır. İnsanlar dünya üzerine geldikten sonra başta şeytan olmak üzere bazı SEMUM’lar insanları kıskanıp onlara türlü kötülükler yapmaya başlamış. Kısacası SEMUM, insanın tüm gözeneklerine kadar girip onları zehirleyen çok tehlikeli bir yaratıktır. Her an herkese saldırabilecek, çok hızlı hareket eden, zehirleyici SEMUM’lar bazı durumlarda asla geri dönmez, içine girdiği insana cehennem gibi bir hayat yaşatır.

Gzel bir korku bnce sonu etkileyici bir film.

Bu filme gittigimde arkadasla iddiaya girmistik senaryosu hakkında malesef kaybetmistim.  :)

neverforgivenangel

dabbe nin yöneticisinden diyor yaa ;D  millet dabbeye bi tarafıyla güldü adam da bundan zevk alıyo galiba ki yine iğrenç bir filme adını yazmayı uygun görmüş ;D

Sumween

Aman Türklerin korku filmleri de hep aynı.. Yok in,cin, öbür taraf,semum,cart curt yok bi de bahsedilen bu cart curt birini seçer içine girer bi şeyler yaptırır vs... Biliyolar çünkü millet en çok onlardan tırsıyo...
   Filmin fragmanını izlerken iyi görünüyo he diye geçti içimden tam o sırada ''senden de Rabbinden de korkmuyoruuuuum'' diye bi ses geldi hay dedim senin ben...
   He bi de afiş öyle olmasaydı keşke yani başarılı aslında yaptıkları ama 5000 adet korkunç surat koyup insanlara ''bakın lan kendimizi aştık'' diyeceklerine, bir tek surat koyup hatta yarısını da karanlıkta bırakıp insanların gerisini kendilerinin hayal güçlerine bırakarak daha çok korkutabilirlerdi..  Gözlem olayını coşturdum mu naptım yine :D

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

neverforgivenangel

yaha bi dakka o yazıda anlattığın semum dediğin şey gerçekten varmıymış yani:S

linkieboppers

Quote from: neverforgivenangel on Mart 15, 2008, 06:45:15 PM
yaha bi dakka o yazıda anlattığın semum dediğin şey gerçekten varmıymış yani:S
İslam inancına gore oldugu var sanılıyor.. :-X
klasık bi turk korku filmi... ama yabancılarınkınden daha uyduruk oluyo nedense..efektler fln.. :-\

Doqqyjuice

efektler son derece igrenc zaten... imam efendinin cehennemde volta atması bana elder scrolls taki oblivion plain leri hatırlattı ::D semumunda korkunc olmaktan ote oynak bi hali vardı...  saclarını savura savura gobek atsa yeridir... ama dabbeye laf soyletmem... 80 lerin "evil dead" lerinden tut hayvan mezarlıgına... alfred hitchcock klasiklerinden "ergen genclik ormana sevismeye gitti sonra hepsi teker teker öldü" filmlerine kadar (bole bi film turu hakkaten olustu ama :D:D ) cok fazla korku filmi izledim ama dabbeninde hakkını vericeksin...
Remember remember the nineteenth of November...

ßiLL

Ben gittim bu fiLme..
Doqqyjuice^e katıLıyorum..efektLer iğrenç ötesi..

-Siyah biLe kaybetmiş asaLetini yokLuğunun karanLığında..-
-KaranLık bir ışıkLa dehşet verir asLında..çünkü yaLnız kaLamazsın..göLgen vardır yanında..-
-GüLmek bana yakışmaz..çehrem güLse ruh aLışmaz..-

lpbn

saçma bir film ayrıca Sumween e de katılıyorum
snowflake in my hand