Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Opeth

Başlatan selinkinpark, Eylül 08, 2006, 04:16:57 PM

Previous topic - Next topic

selinkinpark

Opeth 1990 da kuruldu. grubun ilk kadrosu çok başarısız idi elemanların yerine tek tek yenisi geldi ve grup elemanllarınınn hepsi değişti. vokal ve gitar da mikael akerfeldt gitarda peter lindgren, davulda martin lopez bass ta ise martin mendez var. tür olarak tam bir isveç tarzı yani melodic death metal. tam olarak melodic death metal bence buna denir. sözleri vokalist mikael yazıor ve opeth in her albümü bir öyküyü anlatıor.grup kadroyu hala koruyor 95 te pek başarılı olmayan orchid albümünü çıkardılar. 96 da bir opeth klasiği olan ve kesinlikle çok sanatsal olan morningrise ı çıkardılar. bu albüm 5 parçadan oluşuyordu ve 60 küsür dakika idi. kesinlikle süper bir albüm. 98 de my arms your heorose(yazamadım galba)u çıkardılar ve nevermore ile amerika turuna çıktılar. 99 da süper bir albüm olan still life ı çıkardılar. grup her albümde daha da sertleşmekteydi. still life ta ki scream den death vocal lere geçiş çok ii yapılmış. albümde 2 tane yavaş parça bulunuyor. dier 5 parça ise tam bir melodic death metal.2001 de biraz daha progressive olan blackwater park ı çıkardılar. bu albüm türkiye ye gelmedi çünkü music for nations getirmedi. geçen ay ise deliverance yi çıkardılar daha elime geçmedi ama deliverance parçasını dinledim kesinlikle süper ve sert bir parça. melodic ten eser az kalmış. ama bence opeth in melodic hali daha iidi. bu albümde bateri ye daha çok yer verilmiş. opeth mart ayında 1 albüm daha çıkarıcak. bu adamlar ne kadar çabuk beste yapıo böle bir de klasik beste yazlması en zor olan şarkı türü. diğer bi melodik grup olan In Flames ile Dark Tranquility'nin kardeş grubu diye bilinirler.

ZongiR

http://www.sinanoglu.net/

O sözler ki, kalbimizin üstünde
dolu bir tabanca gibi
ölüp ölesiye taşırız.
O sözler ki, bir kez çıkmıştır ağzımızdan
uğrunda asılırız.

selinkinpark

cok saol yine:D

ölü gelin

blue jean dergisinde bunlarla ilgili çok komik bi başlık vardı "asfaltı bile ağlatan grup" haha çok gülmüştüm ya

selinkinpark

haha bulu cin iste napırsın:D
ille bi irenclik yapcaklar:D

ZongiR

bu grubu genelde kendimi yapayalniz hissettigim zaman veya yalniz kalmak istedigim zaman dinlerim cok ii slow sarkilari var
http://www.sinanoglu.net/

O sözler ki, kalbimizin üstünde
dolu bir tabanca gibi
ölüp ölesiye taşırız.
O sözler ki, bir kez çıkmıştır ağzımızdan
uğrunda asılırız.

Littleches

otep daha iyi bence .. daha teknik ve daha dinLenilebilir .. ama yinede severim hakaten çok iyi slow parçalar yapıyoLar ..
Hiç bilmediğim bir yerde bildiklerim ile birlikteyim.

folligue

Ya bana bi kac klasik gitarı ağır opeth sarkısı söylermisiniz? :mrgreen:
In the brightest hour of my darkest day
I realized what is wrong with me
Can't get over you. can't get through to you
It's been a helter-skelter romance from the start
Take these memories that are Haunting me
Of a paper man cut into shreds by his own pair of scissors
He'll never forgive her...

black_ece

opeth in dinlediğim tüm clean şarkılarında baya baya gitar var .)

immortal

dinlerken bazen öldüğümü hissediyorum .mikael in sesi tüm ruhumu ele geçirir melodi azrailim olur...iyiki varlar iyiki karşılaştım opethle ve onları dinleyebiliyorum.evrenin uzaklarından geliyo sanki opeth.black rose immortal derken mikael, ürperiyorum.

harikalr,müthişler,aşığım müziklerine iiki varlar...
I CAN'T SEE THE MEAN OF THİS LİFE

§ïяĝαиα

ben de en çok black rose immortal ı seviorum when şarkısı da güzel ...arada kaldım sanki ... :D seviom ben bu grubu yaw :D
NETE KAFA İZNİ
v for vendetta'yı unutmayın da...

delilah

Quote from: folligue on Ocak 22, 2007, 06:13:56 PM
Ya bana bi kac klasik gitarı ağır opeth sarkısı söylermisiniz? :mrgreen:

harvest i sana öneririm.. ordaki gitar çok hoşuma gidiyo sadece benim değil şebnem ferahın da hoşuna gitmiş olacak ki aynını kopya edip üzerine söz yazmış son albümünde bi de klip çekmiş..bi de sana the grand conjuration ı öneririm..
IT DOESN'T EVEN MATTER!!!

soy un pedredor..I'm a loser baby
so why don't you kill me?!

§ïяĝαиα

gizem sayesinde bu opeth i saatte bir dinlemeye başlıyorum...özellikle black rose immortal,bide when...
NETE KAFA İZNİ
v for vendetta'yı unutmayın da...

thanoth

Zihnimde çalmaya ısrarla devam eden şarkıları Bleak,Master's Apprentices ve Beneath the Mire.

Damnation'dan yok.O albüm zaten itinayla kazındı zihnime.

DarKSpideR

Son günlerde acaip çok sardı :S Durmadan dinliyorum bu kadar çok hastalık yapıcağını hiç düşünmemiştim. Harika bir grup.
GanTz... 4Ever...