Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Metallica

Başlatan selinkinpark, Eylül 08, 2006, 04:22:10 PM

Previous topic - Next topic

selinkinpark

Metallica, Heavy Metal tarzını yeniden gün ışığına çıkaran ve bu yönüyle 80'lı yılların en önemli ve etkili grubu. O yıllardaki metalci yıldızların burnu kafdağında havalarının aksine sokaktan daha şimdi gelmiş izlenimi veren üslupları ve görünümleriyle çok sempati topladılar. Eserlerindeki karmaşık yapılı kompozisyonu daha da geliştirmek için hız ve ses sınırlarını zorladılar. 1983'de Kill 'Em All albümünün yayınlanmasıyla heavy metal'in underground imajı meşrulaştırılırken, thrash metal'e de yeni bir derinlik ve boyut ekleniyordu. Her yeni albümle birlikte grubun beste ve icra yeteneği de gelişme kaydetti. James Hetfield'in geliştirdiği çalma ritmi gırtlaktan çıkardığı seslerle birlikte tamamen kendine özgü bir karışım yaratırken, gitarist Kirk Hammett metalcilerin en çok taklit ettiği gitarcılardan biri haline geldi. Lars Ulrich davulda gök gürültüsü gibi çalıyor ve bu ritim bas'ta Cliff Burton'ın yenilikçi ve kendine özgü tarzıyla mükemmel bir uyum sağlıyordu. 1986 yılında en kayda değer albümleri olan Master of Puppets'ı çıkardıktan sonra grubun trajedisi başladı. İsveç'te turne otobüsleri kaza yaptı ve Burton öldü. Grubu sürdürebilmek için yerine Jason Newsted'i aldılar. İki yıl sonra kavramsal olarak tutkulu bir albüm olan "And Justice for All"ı çıkardılar. Bu albüm MTV'den çok az bir destek görmesine ve radyolarda çalınmamasına rağmen listelerin ilk on'unda yerini aldı. 1991 yılına gelindiğinde Metallica uzun şarkılar yerine daha özlü ve kısa şarkılar yaparak tam anlamıyla piyasaya girdi, Number One albümünü çıkararak sadece ABD'de 7 milyondan fazla sattı. Grup, neredeyse iki yıl süren çok uzun bir turneye çıktı. 90'lı yıllarda Metallica, heavy metal'de oyunun kurallarını değiştirdi. Artık heavy metal sadece marjinal kesimler tarafından değil hemen herkes tarafından sevilmeye ve dinlenmeye başladı. Bu kadar yaygın popülerlik kazanan başka bir heavy metal grubu çıkmadı. 1996 yılında çıkardıkları Load albümüyle birlikte grubun sadık ve eski dinleyicilerinden önemli bir kısmı hayal kırıklığına uğradı. Çünkü bu albümle birlikte, Metallica imaj değiştiriyordu. Saçlarını kestirmişler ve ünlülerin fotoğrafçısı Anton Corbijin'de resim çektirmişlerdi. Alternatif bir rock yapıyor ve sokak çocuğu gibi görünmüyorlardı. Yine de bu albüm iki ayda üç milyon satarak listelerde bir numara oldu. Bir yıl sonra, 1997'de Re-Load adlı yeni bir albüm çıkardılar, bu albümde Load'da yer almamış bazı parçalar ve yeni parçalar vardı. Sonra 1998'de az duyulmuş şarkılarından bir koleksiyon yapıp Garage Inc. adıyla çıkardılar. 1999 da San Francisco Senfonisiyle birlikte S&M albümünü çıkarttılar. 2001 de basçı Jason Newsted gruptan ayrıldığını açıkladı. Yerine Robert Trujillo getirildi ve Metallica yoluna 2003 de çıkardığı St. Anger albümü ile devam etti..

ewrimcan

sevemediim ruplar arasındaydı ancak senfoni şettirmeleri üzeldi. kendini de bana sevdirdi.

işine geleni basan basına basalım

Littleches

sevilmezmi bee trash'i koyduLar ortaya sonrada içine sıçtıLar ama olsun , babaLar gibi metaLLica dinlerdim 2 sene öncesine kadar hala daha dinLerim ama sarmıyo artık klasikLerinden devam ediorum (bkz: one , nothing else matters , fuel , enter sandman gibi )
Hiç bilmediğim bir yerde bildiklerim ile birlikteyim.

Mr. MeTaLkiSS

Offff hani bazıları klasik sewer ya benim de aynen öle. Abi gta oynuyorum vice city. Mp3 player'ına da çaktım metallica all mp3ümü offfff arabadan inesim gelmio ya kaza yapmıyom resmen arabaya bişe olmasın da müzik durmasın die :D:D
I've seen a million face, and I rocked them all...
Limp Bizkit forever...
I'm fucked up in the head!!!
Where are you Yudum@Yudum ya gel pls :D
Chester94 banlanmasın lütfen kişisel ricam!!

black_ece

şu sıralr st anger şarkılarının sözlerine takmış olduum grup mükemmel bir şarkı st anger

delilah

yenilerden hiçbiri bir metallica olamaz!! Metallica nın yeri ayrı apayrı..
IT DOESN'T EVEN MATTER!!!

soy un pedredor..I'm a loser baby
so why don't you kill me?!

Mr. MeTaLkiSS

en sewdiim şarkısı fuel ya çok güzel bi şarkı...
Limp Bizkit forever...

Sumween

walla çok bişi diemicem ama ewet fuel güsel şarkı escape de güsel ama bazı ksımları eski türk filmlerinde sallanarak dansedilen dandik disco müzikleri warya onlara benzio... bir de klasörümde yıllarca duran ama nezmandır dinnemediim nothing else matters gibisi yok bence...

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

Mr. MeTaLkiSS

Metallicanın livelarını izleyin lan herifler tek tek oturup kapışıyo baterilere saçmalık derecesinde ii şeyler yapıyolar livelarda ya alıp alıp 3 saat 5 saat izleyin oturup :mrgreen: :lol:
Limp Bizkit forever...

DarKSpideR

Sevmem dinlemem...
GanTz... 4Ever...

Dehşet xXx

Her zmn oLmasada arada dinLerim,hoşumada gider severim

Mr. MeTaLkiSS

Walla rock ve metal müzik sewen kişilerin metallica sewmemesi ve dinlememesi garibime kaçıyo ya şahsen albümlerindeki tüm şarkıları dinledim çok da sewiorum fanıyım ulan :lol: :mrgreen:
darkspider yannış annama sadece garip gelio bana, sana kasıt içeren bişi sölemedim yani
Limp Bizkit forever...

black_ece

Quote from: DarKSpideR on Ekim 03, 2006, 03:58:42 PM
Sevmem dinlemem...
saygı duyarım ama şaşarım da :D
çok güzel müzik yapıyorlar yaf çok seviyorum ben bunları

ZongiR

black albümünden sonraki hiçbi albümlerinde eski metallica tadını alamadım. st. anger çok güzel olucak deniodu albüm çıkmadan ama bence oda başarılı deil.bence  metallica mtv oyuncaı oldu mlsf... unuttamayacagım gruplardan birisi.asla klasiklerinden vazecemem( one , nothing else matters , fuel , enter sandman )
http://www.sinanoglu.net/

O sözler ki, kalbimizin üstünde
dolu bir tabanca gibi
ölüp ölesiye taşırız.
O sözler ki, bir kez çıkmıştır ağzımızdan
uğrunda asılırız.

delilah

kim ne derse desin ben metallicayı çok severim
IT DOESN'T EVEN MATTER!!!

soy un pedredor..I'm a loser baby
so why don't you kill me?!