Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

offspring

Başlatan lp_rockgirl, Eylül 09, 2006, 03:53:31 PM

Previous topic - Next topic

lp_rockgirl

Her ne kadar 90'li yillarin ortasina kadar dunyada adini fazla duyuramamis olsa da Offspring 1984'ten beri Kaliforniya punk toplulugunda onemli bir yere sahipti.
Offspring in temelleri Clowns Of Death toplulugudur denilebilir.
Brayn 'Dexter' Holland (d. 29 Aralik 1965; vokal/gitar) ve Greg Kriesel (d. 20 Ocak 1965; bass) bir topluluk kurmak niyetinde olduklarini ilk kez duyurdular. Kriesel ardindan Manic Subsidal'a katildi. Clowns Of Death'in eski gitaristi Holland, vokalde Doug Thompson ve davulda Jim Benton ile birlikte. Thompson dislandiginda Holland vokal isini ustlendi - Benton da Clowns Of Death davulcusu James Lilja tarafindan isinden edildi. Bir ucuncu Clowns Of Death uyesi Kevin 'Noodles' Wasserman (d. 4 Subat 1963; gitar), daha sonra katildi. Manic Subsidal in adi Offspring'e cevrildi 1985'te. Econo Christ ve Isocraces'in de katildigi gosteriler birbirini adina gelmeye basladi. Yaklasik olarak iki ayda bir gumbur gumbur konserler veriyolardi. Ilk 45'likleri " I'll Be Waiting" kendi plak sirketleri Black Records'dan geldi. 1987'de Lilja ilgisini kaybetti, bir Las Vegas gosterisi icin yerini Ron Welty'de (d. 1 Subat 1971) birakti. Ancak Temmuz 1987'de tam uyeligini kazanabildi. 1988'de bir demo kaydettiler, punk cevrelerinde dolanip duran bu kayit begeni toplamadi, yine de Offspring Flipside ve Maximum Rock 'n' Roll dergilerindeki reklamlar sayesinde daha cok goze batmaya basladi. Sarkilari toplama albumlerde biraraya getirildi, bu da taninmalarini sagladi.
1989 Mart' inda ilk studyo albumunu yapmaya hazirlardi. Kendilerine destek olan Dead Kennedys, TSOL ve Iggy Pop'la calismak beklenildigi uzere etkili oldu. Nemesis Records ile yapilan bir anlasma ile dunya sonunda Offspring in kendine ozgu "sert muzik - yoresel gitar" karisimini duyabilir hale geldi. Sarkilari genelde Holland yaziyordu. Alti haftalik ulusal bir tur geldi ardindan, Noodles Hollywood' daki cekirdeksel (nukleer) enerji karsiti programda bicaklandi. Baghdad EP toplulugun gelismesini adim adim izledi. Daha az baygin bir muzik, tempolarin ani degisikligi, yoklugu, duzenliligi... Bu Nemesis ile yapilan son albumdu. 1992'ye geldigimizde Brett Gurewitz' in West Beach Studyosu ile anlasmislardi. Epitaph Records ile yapilan yeni bir isbirligi soz konusu oldu.
Gurewitz ilk once Offspring' i reddetmisti - ne de olsa Amerika' daki yeralti muziginin cogu onun elindeydi. Sirf "su yeni adamlari" bir dinlemek ugruna bu islere bulasmisti... Ignition' daki daha sakin dinlenmis ritm, daha buyuk, akilda kalici koro sesleri ile suslenmisti. Holland' in sarki sozleri de daha cok ilgi toplayacak sekilde idi. "Take It Like A Man" ve "No Hero" gibi parcalarda belirgin bir girisimcilik, intihar sesi geliyordu. Muziklerinin ana fikri yavasca ortaya cikiyordu. Holland' in Arapvari gitar girisleri Noodles' in guclu blues cikislariyla iyi anlasiliyordu. Cikisiyla bireysel akedemik basarilar da geliverdi; Kriesel Iktisat' tan mezun oldu. Welty elektronik ogrenimini tamamladi. Holland master egitimine basladi. Daha sonra molekuler biyoloji de doktora yapacakti.Temmuz' da, ilk kez Avrupa turuna ciktilar. Ayni sirkete mensup bir baska grup NOFX, Lunachicks ile de bir turne gerceklesti. Noodles' in yerini gecici olarak Rob Barton almisti. Barton ayni zamanda Pennywise ile de bir turnenin yapilmasina yardimci olmustu. Pennywise ile Offspring tamamiyle ayni dili konusuyolar denilebilir. Ucuncu album Smash, Subat 1994' te bitmisti, yapimci Thom Wilson idi yine... Her zamankinden daha maceraperest Offspring bu sefer punk' i ska ve hard rock ile birlestirdi. Didjits' in 'Killboy Powerhead' koklere bir selam niteligindeydi. 'What Happened To You' uyusturucuya bir agitti. Ne de olsa bir cok arkadaslarini kaybetmislerdi uyusturucu yuzunden...
'Something To Believe In' ve 'Self Esteem' daha dinamik parcalardandi. 1994' un sonunda sirket ortaklarindan Rancid ve Danimarkali grup Guttermouth ile yapilan turnelerinde yardimiyla platin odulune ulasiverdi album. MTV' nin sectigi parcalardan 'Come Out And Play (Keep' Em Separated)' buyuk begeni topladi. 1995' te, Smash dort platin odulu kazanmisti. Damned' den soyledikleri 'Smash It Up' (Batman Forever' in film muzigiydi) bir baska basari oldu.
1995' in cogu kavga gurultuyle gecti, sonunda Colombia Records ile 1996'da anlasmaya vardilar. 'Ixnay On The Hombre' Subat 1997' de geldi. Album cok buyuk satis rakamlarina ulasmasada hayranlarini memnun etti. 'The Meaning Of Life' , 'All I Want' , 'Gone Away' , 'I Choose' albumden cikan parcalardi.
Daha sonra 1998' de Americana ve Home Video' su geldi. "Pretty Fly (For A White Guy)" albumden cikan ilk parcaydi. Ocak 1999' da Ingiltere' de 1 numara olan parca buyuk yanki uyandirdi. (Nette 22 milyon download ile de baska bir rekora sahiptir.) Americana nin satislari tavana vurmustu. Bu arada "Idle Hands" adinda bir filmde oynayip 2 parca kaydettiler. ('Beheaded 99' ve 'I Wanna Be Sedated') Ardindan "Why Don' t You Get A Job?" geldi. Bu parcanin klibinin cekimi icin secilen yer "Back To Fature" serilerinin cekildigi yerdi. "The Kids Aren't Alright" ve "She's Got Issues" daha sonra cikan parcalardi. Americana az bir farkla listederde birinciligi kacirdi.
2000 yilinin sonlarina dogru "Conspiracy Of One" ile en son albumunu kaydetti Offspring. Albumle beraber "Huck It" de geldi. Huck It Americana Home Video dan daha basarili ama daha kisa sureliydi... Albumden cikan ilk parca "Original Prankster" oldu. Bu albumun Pretty Fly' iydi. Daha sonra "Want You Bad" geldi. Yazin ortalarina dogru "Million Miles Away" in 45' ligi geldi. Albumun satislari iyi gitmeyince Offspring in dagilma dedikodulari basgosterdi. Ama Offspring studyoya girip Orange Country filminin muzikleri icin 'Defy You' u kaydedince hersey duzeldi. Mtv de uzunca suredir yayinlanan klibiyle parca cok basarili ve yeni albume dair izler tasiyor

shimy

keşke daha büyük bi resmini koysaydın :D ama olsun severim valla punk-rock dan hiç haz etmesemde dexter'ın o çatlak sesi için dinlenir :)
diktatör terminatör moderatör traktör smilatör SHİMY FORUM KURALLARI
SİYAHERŞEYDİR  ....    SİYAHERYERDEDİR...

lp_rockgirl

wallla shimycim ilk defa senin bi öneri yapmana sewindim çünkü kilit+çöplüğe alıştım sanrım nesse ben bük resim arıyorum dewammmmm

ölü gelin

evet dexter ın da ses güzel ben zaten çatlak sese bayılırm bi chester bi gerard bi de bu dexter :mrgreen:

black_ece

pretty fly :D:D:D çok hoş ya sadece bunu dinledim :D:D

ölü gelin

bunların race againts myself diye bi şarkıları  var şiddetle tavsiye ederim

Mr. MeTaLkiSS

madem tavsiye edioz ben de no brakes'i ve americana'yı tavsiye ediim...
I've seen a million face, and I rocked them all...
Limp Bizkit forever...
I'm fucked up in the head!!!
Where are you Yudum@Yudum ya gel pls :D
Chester94 banlanmasın lütfen kişisel ricam!!

ölü gelin

çok düşüncelisin saol arkadaşım hahah SAYGILAR

ZongiR

http://www.sinanoglu.net/

O sözler ki, kalbimizin üstünde
dolu bir tabanca gibi
ölüp ölesiye taşırız.
O sözler ki, bir kez çıkmıştır ağzımızdan
uğrunda asılırız.

ölü gelin

zongır kardeş sen haftanın üyesi olmaya mı niyetlendin ne :lol: :lol: hehe paylaşım için teşekkürler

black_ece

hehe gözümden kaçmıyo hani :D

ousan

bunların bi klibinde oynayan kız lp nin crawling klibinde oynaynla aynı kişi... şimdi offspringin o klibinin adının unuttum.. bulunca gösteririrm... :)

Sumween

defy you güsel şarkı... ii şarkıları war ama yine en iyisi bu :)

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

Mr. MeTaLkiSS

sana göre en iisi olabilir ama bence no brakes
I've seen a million face, and I rocked them all...
Limp Bizkit forever...
I'm fucked up in the head!!!
Where are you Yudum@Yudum ya gel pls :D
Chester94 banlanmasın lütfen kişisel ricam!!

shimy

kesinlikle race against myself derim ben şarkıdaki mana harika ya :)
diktatör terminatör moderatör traktör smilatör SHİMY FORUM KURALLARI
SİYAHERŞEYDİR  ....    SİYAHERYERDEDİR...