Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

İnsanlar özgür müdür?

Başlatan slmaky, Ocak 29, 2007, 03:03:08 PM

Previous topic - Next topic

Sizce Insanlar Ozgurmudur,Degilmidir?

Insanlar özgürdür
19 (18.6%)
Insanlar özgür değildir
41 (40.2%)
Benim Yorumum Farklı.
42 (41.2%)

Total Members Voted: 101

C.o.HaN

ozgurluk insanlarin beynine kazimis bi yargidir insanlar ozgur olduklarini sanarlar ama hep koledirler  en basitinden  cik biyere kendi devletin hakkinda ileri geri konus seni gebertiler yani konusma ozgurluu bile tanimiorlar insanlara onlarin istedigi gibi hareket etmemizi saglliorlar ole iste bence boleee
iki arada bi deredeyim iki ileri bi geri gozumu actim ama nafile artik birakin pesimi bana catmayin.. iste kaderim buya goren adam bi ruya bu karanlikta yolumu bulamassam gozumu kapatirim tanrimla konusurum ben halaluyaaaa ....

elif_lp

yere ve zamana göre değişir ....
mesela ben özgür olduğumu hissederim hep, kafama göre takılırım falan..
ama öyle bi zaman olur ki babam bi ' höööytt' der özgürlük fln hikaye olur işte o zmn :D

..tell me what the fuck is wrong??

gokhan

Quote from: elif_lp on Nisan 04, 2007, 06:56:28 PM
yere ve zamana göre değişir ....
mesela ben özgür olduğumu hissederim hep, kafama göre takılırım falan..
ama öyle bi zaman olur ki babam bi ' höööytt' der özgürlük fln hikaye olur işte o zmn :D

demekı ozgur deılsın.. :D

neverforgivenangel

aslında bu dediğin çoğumuz için geçerli...."özgürlük vs. aile"

özgür69

Quote from: neverforgivenangel on Nisan 05, 2007, 11:43:31 AM
çok güzel özetledin dorukcan süpersin  :)
.                                      

Sumween

o dediğiniz benim için de geçerli ama yanına nokta konunca ''vesaire'' anlamında oluyo ''versus'' değil :D söylemezsem çatlardım heheh :)

I choose hush...
''Concrete your thoughts...'' Do something..!

gokhan

Quote from: özgür69 on Nisan 05, 2007, 11:48:07 AM
susun len :D  ınsanlar guatanamoda ıskenceden oluyo sız ailenısden sıkayetcısınız... :D :D

toxic-kc

her insan özgürdür bu onun yaşama şekline ve yaşadığı yere bağlı
ama mutlaka özgür olmalıdır
::)

C.o.HaN

Quote from: gokhan on Nisan 06, 2007, 10:55:29 PM
Quote from: özgür69 on Nisan 05, 2007, 11:48:07 AM
susun len :D  ınsanlar guatanamoda ıskenceden oluyo sız ailenısden sıkayetcısınız... :D :D

haklisin katiliyorummm ..;D;D
iki arada bi deredeyim iki ileri bi geri gozumu actim ama nafile artik birakin pesimi bana catmayin.. iste kaderim buya goren adam bi ruya bu karanlikta yolumu bulamassam gozumu kapatirim tanrimla konusurum ben halaluyaaaa ....

neverforgivenangel

iyide bahsettiğin şey zaten özgürlük düşmanlarının işidir. ayrıca her ne kadar oradakilere acısamda bi kaç suçsuz insan dışında diğerlerinin de kim olduğunu unutmamak lazım.

KuMsAL

aslında özgür kavramı deişik sekillerde anlasıla bilen bi kavramdır.  iki tür olguyla karsılanır herzmn, birincisi insanların özgürlüğe ulaşma çabası dieri ise insanın kendisini kurtardığı (ya da kurtarması gerektiği) dışsal sınırlamalardır(ailenin sıkması veya devletin 18 yas sınırlaması..gibi) insanların özgürlüğe ulasma cabası özgürlüğün bi içerik tasıdığını gösterir dier madde de ise ulasılan özgürlük sdc bi yanılsamadan ibarettir..  kısacası insanlar özgürdür bazı sınırlamalar dısında..

gokhan

eger yasamak ıstıyosak we bu yasam dunya uzerınde oluyossa bız ozgur dııılız...

neverforgivenangel

cennette hepimiz özgür olacakmışız...öyle diyorlar :D

gokhan

ınsanlar 18'den sonra ozgur olabılıyo az da olsa.. :D ama???

Mc_coRwex

Başta söyleyeyim arkadaşıı tebrik ediyorum güzel bi konuya değinmiş.Bu sorunun cevabı özgür değil olacak tabikide kısıtlamalı bir özgürlük olamaz.özgürlüğün tanımını değiştirirsek kendimize özgür diyebiliriz.