Haberler:

Yapılan bir hata yüzünden forum 3 ay öncesine gitmiştir...
https://www.lpfanturkiye.com/forum/index.php?topic=5360.0

Main Menu

Hıristiyan alemini şok eden görüntü

Başlatan I_am_free, Şubat 14, 2008, 10:30:28 AM

Previous topic - Next topic

I_am_free

İsa heykeline yıldırım düştü, Hıristiyan alemi 'kötü işaret' diyerek kiliseye koştu.
      Brezilya Rio'daki dünyanın yedi harikasından biri olarak seçilen İsa heykeline yıldırım düştü, Hıristiyan alemi 'kötü işaret' diyerek kiliseye koştu.
      Dünyanın en büyük Hz. İsa heykeli, karnavallar kenti Rio'da tüm ihtişamıyla yükselmeye devam ediyor. Ama pazar günü çıkan fırtın sırasında heykele yıldırım düşmesi herkesi korkuttu. Olaya tanık olan Riolular dehşete kapıldı. Görgü tanıkları "Yıldırım öyle güçlüydü ki heykeli ikiye ayırdı sandık" dedi.
      Yıldırımın heykele düştüğü anı kaydeden amatörlerin çektikleri görüntüler, televiyon kanallarında yayımlanınca, Riolular arasında bir dedikodu yayılmaya başladı. Dedikoduya göre yıldırımın Hz. İsa heykeline düşmesi 'kötü bir işaret'. Bunun üzerine Hıristiyanlar kiliselere koştu. Herkes, din adamlarının olaya açıklık getirmesini istedi. Papazlar halkı yatıştırmaya çalıştı ama kiliseye koşturup dua edenler "O tepede paratoner de var. O varken nasıl oluyor da yıldırım heykele düşüyor?" dedi.
      Rio'nun 700 metre yüksekliğindeki Concovado tepesinde bulunan 39.6 yüksekliğindek, 700 tonluk beton heykel, dünyanın yeni 7 harikasları arasında da yer alıyor. Yıldırım düşmesi sonucu çok az hasar gördüğü açıklandı.

gokhan

bence normal bı olay yanı heykelın yukseklık olayından kaynaklanan bı olay....(bana bak bırden bılım ınsanı kesıldım)

neverforgivenangel

bencede gayet normal de bu hristiyanlar çok cahil ve yobaz hemen kiliseye koşmuşlar... evladım madem isa heykeline düşüyor yıldırım kiliseye ne gidiyonuz camiye gidi bee:D

I_am_free

Quote from: gokhan on Şubat 14, 2008, 12:48:57 PM
bence normal bı olay yanı heykelın yukseklık olayından kaynaklanan bı olay....(bana bak bırden bılım ınsanı kesıldım)
paratoner de var de varmış ama

gokhan

abı madem paratoner war neden heykelın oldugu yerde ? neden baska bı yerde dııl? benım paratonerı kullanacagım yerde bıseıyın olmaması lazım.. :S

ShapeshifteR

Quote from: gokhan on Şubat 16, 2008, 10:44:33 PM
abı madem paratoner war neden heykelın oldugu yerde ? neden baska bı yerde dııl? benım paratonerı kullanacagım yerde bıseıyın olmaması lazım.. :S
gokhan bastan solim ben seni yannıs anlamıs olabilirim...
paratonerler havayı iyonize ederek iletken hale getirir... yıldırımı bölece üzerine çeker..
çalışma prensibi olarak korunmak istenen şey neyse oraya konulur... mesela yıldırım deşarj olmak için bir binayı seçmiş olabilir, paratoner o binanın üzerine düşecek yıldırımı direkt toprağa verip deşarj olmasını sağlar...
tabi yıldırımın yükü de önemli burda negatif veya pozitif elektrik yüklü bi yıldırım olabillir... buna göre de paratoner seçimi yapılır.. her iki yıldırım için de savunma rolu oynayan paratonerler yeni yeni yayalıo.. adı da sanırım elektrostatik paratonerler olması lazım... ki madem bu kadar onemli bi put mutlaka bundan vardır... bide tabi bunların kontroleri falan var bunlar doru dürüst yapılmıosa paratoner de görevini yapmamış olabilir.. yada hepsi yapılmış fakat orada allahın takdiri devreye girmiş olabilir =)
bide paratonerlerin koruma capı 150 ila 200 m civarında deişebilio fotoda ki görüntüye de bakarsak burda paratoner isa nın kafası haricinde bi yere koyulamaz...
Dünya üç beş bilgisizin elinde;
Onlarca her bilgi kendilerinde.
Üzülme; eşek eşeği beğenir:
Hayır var sana "kötü" demelerinde.

linkinh

LPT'de gördüm..

iLginç.. :S

wape

ya benim bildiğim paratonerde yıldırım düşmesini değil yıldırımın toprağa iletimesini sağlıyor. paratonerinde teli yeterli olmadıysa yükü toprağa iletememiş bü yüzdende heykel etkilenmiş olabilir sonuçta saniyeler içinde bir sürü elektrik akımı bi noktaya ulaşıyor diye düşünüyorum ama yanlış olabilir tabi :D
bide haber nerden alınmış bilmiyorum ama insana salak muammelesi yapar gibi yazılmış her bi şeyi en az on kere söylemiş falan :D

MT

Burayı ben aydınlatmak isterim bir fizikçi olarak :D öhöm paratonerler az da olsa bir elektrik alan oluşturur yani yakınına düşen bir yıldırımın onun üstüne çakması ihtimali yüksektir. Okuduğumuz üzre heykel epey bir yüksekte eğer paratoner olmasaydı da büyük ihtimalle oraya düşerdi. E düşersede ...
|v|

juun

gayet doğal hele paratoner de varsa o kadar paniğe gerek yok hemen kilise papazını zor durumda bırakıyolar 8)